Ερντογάν: Η Αθήνα είναι στην εμβέλεια του πυραύλου Tayfun - Σε πανικό οι Έλληνες

Ερντογάν: Η Αθήνα είναι στην εμβέλεια του πυραύλου Tayfun - Σε πανικό οι Έλληνες Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images.
0

«Εντός της εμβέλειας του πυραύλου Tayfun είναι η Αθήνα», σύμφωνα με δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον ίδιο να υποστηρίζει ότι η δοκιμαστική εκτόξευση του εν λόγω όπλου «προκάλεσε πανικό στους Έλληνες».

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, χαρακτήρισε τη στάση της Ελλάδας το τελευταίο διάστημα ως επιθετική και εχθρική και τόνισε ότι η Τουρκία δεν μπορεί να παραμείνει αδρανής στις προκλήσεις της.

«Η δοκιμή του Tayfun τρέλανε την Ελλάδα. Θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε την τεχνολογία του βαλλιστικού πυράυλου Tayfun και θα αυξήσουμε το βεληνεκές του. Θα δώσουμε καλά νέα για πολλά άλλα. Έχουμε φέρει την αμυντική βιομηχανία μας σε αυτό το σημείο παρά τα εμπόδια. Το 2023, το εθνικό μαχητικό αεροσκάφος ελπίζουμε να βγει από το υπόστεγο. Θα θέσουμε σε λειτουργία την πρώτη από τις φρεγάτες μας, η οποία θα ενισχύσει τη δύναμή μας στις θάλασσες. Η ανάπτυξη πυραύλων συνεχίζεται εντός της Roketsan» είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα την τελευταία περίοδο ακολουθεί μια επιθετική πολιτική κατά της Τουρκίας. Αυτό είναι απαράδεκτο. Απέναντι σε αυτή τη στάση δεν θα σιωπήσουμε και θα αντιδράσουμε όχι με λόγια αλλά με έργα. Έτσι η Ελλάδα θα πρέπει να μαζευτεί». 

Αναφερόμενος στις έρευνες για φυσικό αέριο στη Μεσόγειο, ο Ερντογάν σημείωσε ότι συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για ένα ενεργειακό κόμβο.

«Το υπουργείο Ενέργειας κάνει εκτεταμένο έργο. Η περιοχή της Θράκης θεωρείται ως το πλησιέστερο μέρος για τη δημιουργία ενός ενεργειακού κόμβου για παραγωγή και διανομή φυσικού αερίου στην Ευρώπη. Με τα γεωτρητικά και ερευνητικά πλοία που διαθέτουμε τόσο στη Μαύρη Θάλασσα όσο και στη Μεσόγειο, έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε γεωτρήσεις σε διάφορες πηγές και να εξάγουμε φυσικό αέριο και από εκεί και να το πουλήσουμε σε τρίτες χώρες», είπε. 

Επιπλέον, αναφέρθηκε και στην Αγία Σοφία και μοιράστηκε αναμνήσεις των νεανικών του χρόνων, όταν μαζί με άλλους φίλους ομοϊδεάτες του συμμετείχε σε συγκεντρώσεις με σκοπό το μνημείο να γίνει τζαμί.

«Δόξα τω Θεώ είχαμε την τύχη να το ανοίξουμε. Είναι αδύνατο να το ξεχάσουμε αυτό. Σπάσαμε τις αλυσίδες και απελευθερώσαμε την Αγία Σοφία», είπε.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Samsung προειδοποιεί: Οι δασμοί Τραμπ πλήττουν τις πωλήσεις smartphone και τσιπ μνήμης

Διεθνή / Η Samsung προειδοποιεί: Οι δασμοί Τραμπ πλήττουν τις πωλήσεις smartphone και τσιπ μνήμης

Η κορυφαία κατασκευάστρια ηλεκτρονικών ειδών επικαλείται «αυξανόμενους πολιτικούς κινδύνους» για τους ημιαγωγούς και προβλέπει υψηλότερες τιμές για εξαρτήματα τηλεφώνων
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Η σκιά των σεξουαλικών κακοποιήσεων ανηλίκων, τα θρησκευτικά σχολεία και η αύξηση χρηματοδότησης στο Diyanet

Διεθνή / Τουρκία: Η σκιά των σεξουαλικών κακοποιήσεων ανηλίκων, τα θρησκευτικά σχολεία και η αύξηση χρηματοδότησης στο Diyanet

Η αύξηση της χρηματοδότησης προς το Diyanet και η ενίσχυση της θρησκευτικής εκπαίδευσης στην Τουρκία συνδέονται άμεσα και ανησυχητικά με τις αυξανόμενες καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων σε θρησκευτικά σχολεία
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Τα πέντε δευτερόλεπτα που βύθισαν την Ιβηρική στο σκοτάδι – Τι αποκαλύπτει ο διαχειριστής του δικτύου

Διεθνή / Μπλακ άουτ στην Ισπανία: Τα πέντε δευτερόλεπτα που βύθισαν την Ιβηρική στο σκοτάδι

Μια σειρά διαδοχικών δυσλειτουργιών μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα φαίνεται να ήταν αρκετή για να προκαλέσει το ιστορικό μπλακ άουτ που έπληξε Ισπανία και Πορτογαλία, αφήνοντας εκατομμύρια ανθρώπους δίχως ρεύμα για ώρες.
LIFO NEWSROOM