Ερντογάν: Μην μας στριμώχνετε - Θα συνεχίσουμε τις έρευνες στη Μεσόγειο (ΒΙΝΤΕΟ)

Ερντογάν: Μην μας στριμώχνετε - Θα συνεχίσουμε τις έρευνες στη Μεσόγειο (ΒΙΝΤΕΟ) Facebook Twitter
EPA
0

Συντηρεί την ένταση ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφορικά με τις τουρκικές έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο και την Ανεξάρτητη Οικονομική Ζώνη.

Μιλώντας για τις επιχειρήσεις των τουρκικών ερευνητικών πλοίων στην ευρύτερη περιοχή, ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε τους «φίλους και συμμάχους» σε ΗΠΑ, Ελλάδα και Κύπρο να «μην στριμώχνουν» τα πλοία. 

«Στο θέμα αυτό τα συμφέροντα συγκρούονται. Υπάρχει η κοινή συνεργασία των Ελληνοκυπρίων με την Exxon Mobil των ΗΠΑ», είπε ο Τούρκος πρόεδρος, κατά την επιστροφή του από το Παρίσι.

«Οι Αμερικανοί έχουν μια στάση "μην μπείτε μόνο εκεί και από 'κει και πέρα να κάνετε οτιδήποτε"», δήλωσε σε Τούρκους δημοσιογράφους.

«Όπως ήδη γνωρίζετε εμείς ξεκινήσαμε από τα βόρεια. Για τη δουλειά αυτή θα έχουμε δυο πλοία γεωτρύπανα και δύο πλοία ερευνών. Από τα γεωτρύπανά μας το ένα θα κάνει έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο και το άλλο στη Μαύρη Θάλασσα. Τα ερευνητικά μας ήδη συνεχίζουν. Θα συνεχίσουμε με τον ίδιο αποφασιστικό τρόπο. Δίπλα τους έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλειά τους. Εμείς για το θέμα αυτό λέμε στους φίλους μας τα απαραίτητα λόγια. Τους λέμε "μην μας ζορίζετε, μην μας στριμώχνετε"».

 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Έπσταϊν: «Μου βρήκες νέους ακατάλληλους φίλους;» - Email από το Μπαλμόραλ με την υπογραφή «Α»

Διεθνή / Υπόθεση Έπσταϊν: «Μου βρήκες νέους ακατάλληλους φίλους;» - Email από το Μπαλμόραλ με την υπογραφή «Α»

Ανάμεσα στα νέα έγραφα που δόθηκαν στη δημοσιότητα περιλαμβάνεται email από το 2001 που ξεκινά με τη φράση «Βρίσκομαι στο εξοχικό της βασιλικής οικογένειας στο Μπαλμόραλ»
THE LIFO TEAM