Live

Γιατί ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι στο Χονγκ Κονγκ κοιμούνται τα βράδια στα McDonalds;

Γιατί ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι στο Χονγκ Κονγκ κοιμούνται τα βράδια στα McDonalds; Facebook Twitter
1

Τα τελευταία πέντε χρόνια έχει εξαπλασιαστεί ο αριθμός των κατοίκων του Χονγκ Κονγκ που κοιμούνται τα βράδια στα καταστήματα των McDonalds. 

Στην έρευνα που διεξήγαγε η ΜΚΟ Junior Chamber International αποκαλύφθηκε πως μόνο τον περασμένο Ιούνιο και Ιούλιο 334 άτομα πέρασαν τη νύχτα στη γνωστή αλυσίδα ταχυφαγείων, όταν την ίδια στιγμή το 2013 σε παρόμοια μελέτη ο αριθμός τους δε ξεπερνούσε τους 57. 

«Ο σκοπός αρχικά της έρευνας ήταν να παρέχει βοήθεια σε αυτούς τους ανθρώπους, αλλά διαπιστώσαμε τελικά πως δεν υπήρχε συγκεκριμένη εικόνα ούτε του αριθμού ούτε της κατάστασης που επικρατεί στο Χονγκ Κονγκ» δήλωσε η Τζένιφερ Χανγκ, υπεύθυνη της έρευνας στο CNN.

«Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι αναγνώρισαν ότι δεν υπάρχουν στατιστικά στοιχεία, έτσι λοιπόν διεξάγαμε την έρευνα» πρόσθεσε ίδια. 

Το περίεργο της έρευνας, ωστόσο, ήταν πως αυτοί που κοιμούνται τα βράδια στα McDonalds του Χονγκ Κονγκ δεν είναι απαραίτητα άστεγοι. 

Περισσότεροι από το 70% των ερωτηθέντων δήλωσαν πως δουλεύουν και έχουν σπίτι να κοιμηθούν. «Μπορούν να βρουν να μείνουν, δε θέλουν, όμως, να γυρίσουν σπίτι» σημείωσε η Τζένιφερ Χανγκ. 

Τι είναι τελικά, όμως, αυτό που τους κάνει να κοιμούνται εκεί; Σύμφωνα με την έρευνα, πολλοί από αυτούς αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Δυσκολεύονται ακόμη και να πληρώσουν το ηλεκτρικό ρεύμα.

Η Χανγκ συνάντησε έναν άνθρωπο που δεν μπορούσε να αντέξει οικονομικά τα έξοδα του κλιματισμού στο σπίτι του. Για να μην πληρώνει λοιπόν δύο δολάρια για το air condition επέλεξε να περάσει τα βράδια του καλοκαιριού στις κλιματιζόμενες αίθουσες των McDonalds.

Το δωρεάν Wifi, το φθηνό φαγητό και οι τουαλέτες είναι επίσης μερικοί λόγοι, σύμφωνα με την πρόεδρο της μελέτης, που οδηγούν αρκετούς ανθρώπους σε αυτή την επιλογή. 

Το Χονγκ Κονγκ έχει γίνει πια μία από τις πιο απρόσιτες αγορές κατοικιών στον κόσμο, σύμφωνα με μια μελέτη του Demographia του 2017. Οι τιμές των ακινήτων αυξήθηκαν από τα 770 δολάρια ανά τετραγωνικό μέτρο το 1997 σε περισσότερα από 1.700 σήμερα.

Πολλοί, βέβαια, επιλέγουν να μείνουν εκεί τα βράδια επειδή αντιμετωπίζουν οικογενειακά προβλήματα, όπως η περίπτωση μιας γυναίκας η οποία δεν επιστρέφει στο σπίτι της, σύμφωνα με την Τζένιφερ Χάνγκ, επειδή δε θέλει να συναντήσει το σύζυγό της. 

Η ΜΚΟ που διεξήγαγε την έρευνα επεσήμανε πως η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ πρέπει να παραχωρήσει περισσότερους πόρους στις οργανώσεις κοινωνικής πρόνοιας και τους κοινωνικούς λειτουργούς για να μπορούν να διεξάγουν τις έρευνες. 

«Η κυβέρνηση πρέπει να εξασφαλίσει κατοικία και εργασία σε όλους τους πολίτες του Χονγκ Κόνγκ. Σήμερα δε νοιαζόμαστε για τους ανθρώπους ανάμεσά μας. Θέλουμε να ενθαρρύνουμε τους πολίτες να βοηθούν τους γύρω τους» κατέληξε η Τζένιφερ Χανγκ.  

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
1

Live

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντόναλντ Τραμπ: Χρησιμοποίησε το αντι-ΛΟΑΤΚΙ+ ροζ τρίγωνο των Ναζί στο Truth Social

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Χρησιμοποίησε το αντι-ΛΟΑΤΚΙ+ ροζ τρίγωνο των Ναζί στο Truth Social

Το ροζ τρίγωνο που σήμερα είναι σύμβολο των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+, στη ναζιστική Γερμανία χρησιμοποιήθηκε για να αναγνωρίζουν τους ομοφυλόφιλους άνδρες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης
LIFO NEWSROOM
Αλβανία: Ζήτησαν από τους παρόχους του διαδικτύου να αποκλείσουν την πρόσβαση στο TikTok

Διεθνή / Αλβανία: Ζήτησαν από τους παρόχους του διαδικτύου να αποκλείσουν την πρόσβαση στο TikTok

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα είχε ανακοινώσει τον Δεκέμβριο ότι πρόκειται να απαγορεύσει το TikTok, μία ημέρα μετά τον θάνατο ενός 14χρονου μαθητή στη διάρκεια καυγά κοντά σε σχολείο στα Τίρανα
LIFO NEWSROOM
Η στιγμή που Τραμπ και Μασκ είναι μαζί σε Tesla

Διεθνή / Η στιγμή που Τραμπ και Μασκ είναι μαζί σε Tesla: «Όσοι τα βανδαλίζουν θα περάσουν από την κόλαση»

«Είναι όμορφο, ελπίζω να βοηθήσω στις πωλήσεις» είπε ο Τραμπ, μπαίνοντας στο μπροστινό κάθισμα ενός κόκκινου Model S - Αντίδρασεις με την κίνηση του Αμερικανού προέδρου
LIFO NEWSROOM
Λαβρόφ για Ουκρανία: Η Μόσχα δεν θα πάρει αποφάσεις που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές

Διεθνή / Λαβρόφ για Ουκρανία: Η Μόσχα δεν θα πάρει αποφάσεις που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές

Ο Λαβρόφ επανέλαβε τη στάση της Μόσχας ότι σε καμία περίπτωση δεν θα δεχτεί την παρουσία ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων στην Ουκρανία, αν υπάρξει μόνιμη ειρηνευτική συμφωνία
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
“Οι τιμές των ακινήτων αυξήθηκαν από τα 770 δολάρια ανά τετραγωνικό μέτρο το 1997 σε περισσότερα από 1.700 σήμερα”.Μάλλον εννοείτε τιμές ενοικίου ανά τετραγωνικό. Γιατί, για τιμές αγοράς, 1.700 δολάρια το τετραγωνικό είναι τιμές Αθήνας προς κρίσης. Συγκριτικά, στο Παρίσι το τετραγωνικό σε ένα διαμέρισμα στις καλές περιοχής κοστίζει πάνω από 14.000 δολάρια. Σύμφωνα με το Global Property Guide η μέση τιμή πώλησης ανά τετραγωνικό μέτρο στο Χονγκ Κονγκ είναι 28.500 δολάρια...