Grindr: Αποκαλυπτική έκθεση φέρνει στο φως τις πραγματικές συνθήκες εργασίας στο dating app

Grindr Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Οι συνθήκες εργασίας σε εφαρμογές dating, όπως το Grindr, προκαλούν ανησυχία.

Αναφορές κάνουν λόγο για ζητήματα ψυχικής υγείας μεταξύ ομάδων εργαζομένων σε εφαρμογές dating. Μια έκθεση που δημοσιεύτηκε από το Bureau of Investigative Journalism (TBIJ) υποστηρίζει ότι το προσωπικό που συνεργάζεται με τις Grindr, Bumble και Match Group –εταιρεία που κατέχει την Hinge and Tinder– αντιμετωπίζει συχνά σημαντικά προβλήματα ψυχικής υγείας που τα αποδίδουν στις συνθήκες εργασίας.

Μετά από συνεντεύξεις με περισσότερα από 40 μέλη του προσωπικού, τα περισσότερα από τα οποία εργάζονται στις ομάδες συντονισμού περιεχομένου της Match Group, διαπιστώθηκε ότι το άγχος, η κατάθλιψη και η διαταραχή μετατραυματικού στρες (PTSD) ήταν πολύ συνηθισμένα. Ένα μέλος του προσωπικού, μάλιστα, φέρεται να είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει πολλές φορές.

Μεγάλο μέρος της συναισθηματικής αναταραχής φέρεται να έχει να κάνει με τους χαμηλούς μισθούς και τους παράλογους στόχους. Η έρευνα ανέφερε ότι ορισμένοι υπάλληλοι αναγκάστηκαν να λάβουν αποφάσεις σχετικά με το αν θα απαγορεύσουν την είσοδο χρηστών και την αλληλεπίδρασή τους με άλλους χρήστες α πό το Grindr μέσα σε ένα λεπτό ή και λιγότερο.

Το Grindr βασίζεται κυρίως σε έναν οργανισμό μέσω εξωτερικών συνεργατών, το PartnerHero, προκειμένου να ασκείται η εποπτεία του περιεχομένου του. Πολλά από τα μέλη του προσωπικού του PartnerHero προέρχονται από την Ονδούρα και φέρεται να πληρώνει την ομάδα των συντονιστών του κατά μέσο όρο 700 δολάρια το μήνα.

Η υποστελέχωση αποτελεί συχνή ανησυχία και μπορεί να οδηγήσει σε σφάλματα στις αναφορές κακοποίησης, τα οποία η έκθεση επισημαίνει ότι θα μπορούσαν να θέσουν σε σημαντικό κίνδυνο τα άτομα που αντιμετωπίζουν σεξουαλική παρενόχληση ή επίθεση.

Εργαζόμενος σε εφαρμογή datiing : «Ήταν απλώς ένα ασταθές περιβάλλον για να είσαι μέσα»

Ένας πρώην συντονιστής του Grindr σημείωσε ότι η ομάδα έκανε μερικές φορές λάθη «τα οποία θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν είχαμε περισσότερους ανθρώπους». «Δεν υπήρχαν αρκετοί άνθρωποι για να καλύψουν τον όγκο αυτών που συνέβαιναν», είπε η Λόρα, πρώην υπάλληλος του Bumble στο Ηνωμένο Βασίλειο, με βάση πάντα όσα αναφέρει η έκθεση. «Αντί να προσλαμβάνουν περισσότερους ανθρώπους, μας ασκούν μεγαλύτερη πίεση για να έχουμε υψηλότερη παραγωγή».

Αυτοί οι παράλογοι στόχοι θα μπορούσαν να προκαλέσουν τεράστιο ψυχικό στρες στο προσωπικό, κάτι το οποίο φέρεται να αγνοήθηκε.

Μια εργαζόμενη στο PartnerHero, η Άννα, είπε ότι η εταιρεία αγνόησε το γεγονός ότι ήταν σοβαρά άρρωστη και προσπάθησε να την απολύσει όταν δεν εκπληρώθηκαν οι στόχοι παραγωγικότητάς της. Είπε ακόμα ότι το προσωπικό του PartnerHero έπρεπε να διατηρήσει ένα επίπεδο διασφάλισης ποιότητας - που χαρακτηρίζεται ως «βαθμολογία ποιότητας» - τουλάχιστον 92%, διαφορετικά θα αντιμετώπιζαν κυρώσεις.

Όλα αυτά επιδείνωσαν σε μεγάλο βαθμό το ήδη εξαντλητικό έργο του χειρισμού υποθέσεων όπως μισογυνισμού, τρανσφοβίας και «μοχθηρίας γενικής φύσεως».

Ένας πρώην εργαζόμενος που εποπτεύει το Hinge είπε: «Βαθμολογούμασταν κάθε εβδομάδα για την απόδοσή μας και αν έφτανες κάτω από το 85 %, μπορούσες να απολυθείς. Ήταν απλώς ένα ασταθές περιβάλλον και όταν η ποσόστωση αυξήθηκε, είχες περισσότερες πιθανότητες να κάνεις τα πράγματα στραβά».

Έλειπε η υποστήριξη ψυχικής υγείας στο Grindr

Η ψυχική υποστήριξη φέρεται να έλειπε από την ομάδα συντονισμού του Grindr όπου τα προβλήματα ψυχικής υγείας ήταν τόσο κοινά όσο και οι αποχωρήσεις. «Τρία άτομα έφτασαν στο σημείο να φύγουν εκείνη την ημέρα. Επειδή δεν μπορούσαν να το διαχειριστούν», είπε στο TBIJ ένας από τους εργαζόμενους της οργάνωσης με έδρα την Ονδούρα.

Στο PartnerHero τέθηκε θέμα σχετικά με τα οφέλη της ψυχικής υγείας, αφού η εταιρεία αρνήθηκε να εφαρμόσει ποιοτικότερη υποστήριξη στους εργαζόμενους μέχρι το 2020, όταν ένας οργανισμός ανέλαβε με συμβόλαιο την παροχή θεραπείας. Πριν από αυτό το χρονικό διάστημα,  οι εργαζόμενοι φέρεται να είχαν ελάχιστη υποστήριξη παρότι ήρθαν αντιμέτωποι με ανησυχητικές υποθέσεις, συμπεριλαμβανομένου υλικού σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών ή υποθέσεων ενδοοικογενειακής κακοποίησης.

Από τους 14 πρώην συντονιστές του Grindr με τους οποίους μίλησε το TBIJ, σχεδόν όλοι κατέθεσαν τραυματικές καταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων συμπτωμάτων άγχους ή PTSD. «Τα συναισθήματα όλων, κάποια στιγμή, άρχισαν να εξωτερικεύονται», είπε ένας πρώην εργαζόμενος. «Οι άνθρωποι μπορούσαν να το αισθανθούν. Παρατήρησαν την ένταση, το εχθρικό περιβάλλον. Ήταν απαίσιο».

Σε μια δήλωση, η PartnerHero είπε στο TBIJ ότι όλοι στην ομάδα του Grindr από την Ονδούρα συμμετέχουν σε προγράμματα ιατρικής και ψυχικής υγείας και έχουν πρόσβαση σε ένα πρόγραμμα βοήθειας εργαζομένων, με βελτιωμένες προσφορές για τους συντονιστές.

Το PinkNews επικοινώνησε με τον Grindr για σχόλια, αλλά δεν έχει ακόμα λάβει απάντηση.

Με πληροφορίες από pinknews.com

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίθεση στο Μαγδεμβούργο: Τα δύο κρίσιμα ερωτήματα - Μυστήριο με το κίνητρο του δράστη

Διεθνή / Επίθεση στο Μαγδεμβούργο: Τα δύο κρίσιμα ερωτήματα - Μυστήριο με το κίνητρο του δράστη

Ο ύποπτος Ταλέμπ Α. οδηγήθηκε ενώπιον του ανακριτή - Τι έλεγε στο βίντεο που δημοσίευσε λίγο πριν νοικιάσει την μαύρη BMW X-5 και την οδηγήσει στη χριστουγεννιάτικη αγορά
LIFO NEWSROOM
Επίθεση στο Μαγδεμβούργο: Νέα στοιχεία για τον δράστη - Πότε και πώς έφτασε στη Γερμανία

Διεθνή / Επίθεση στο Μαγδεμβούργο: Νέα στοιχεία για τον δράστη - Πότε και πώς έφτασε στη Γερμανία

Είναι ψυχίατρος και είχε απασχολήσει τις αρχές ξανά στο παρελθόν - Από το τέλος Οκτωβρίου, απουσίαζε συνεχώς από την εργασία του είτε σε διακοπές είτε με αναρρωτική άδεια
LIFO NEWSROOM
Μπράιαν Τζόνσον: Ο άνθρωπος που θέλει να «ξεγελάσει» τη γήρανση με φάρμακο για το αδυνάτισμα

Διεθνή / Μπράιαν Τζόνσον: Ο άνθρωπος που θέλει να «ξεγελάσει» τη γήρανση με φάρμακο για το αδυνάτισμα

Ακολουθεί έναν αυστηρό τρόπο ζωής, που περιλαμβάνει τη λήψη 100 χαπιών καθημερινά και πειραματικές θεραπείες όπως έγχυση βλαστοκυττάρων και επεξεργασία DNA - Τι περιλαμβάνει το νέο του project
LIFO NEWSROOM