Guardian: Σχεδόν όλοι οι μετανάστες θα στέλνονται πίσω στις χώρες τους

Guardian: Σχεδόν όλοι οι μετανάστες θα στέλνονται πίσω στις χώρες τους Facebook Twitter
SOOC
4

Στις χώρες του θα επιστρέφουν όλοι σχεδόν οι μετανάστες που θα επιβιώνουν της επικίνδυνης διαδρομής και θα φτάνουν στην Ευρώπη, σύμφωνα με το εμπιστευτικό προσχέδιο κοινού ανακοινωθέντος της σημερινή έκτακτης Συνόδου Κορυφής που δημοσιεύει ο Guardian.

Πρόκειται κατά την εφημερίδα, για ένα νέο πρόγραμμα  «ταχείας επανόδου» το οποίο θα συντονίζεται από τη Frontex και θα προβλέπει  μόνο 5.000 θέσεις μετεγκατάστασης στην Ευρώπη για τους πρόσφυγες.

Στο προσχέδιο δεν αναφέρεται ιδιαίτερη επέκταση των επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης στη Μεσόγειο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, παρά τις συνεχείς τραγωδίες στη θάλασσα.

Παράλληλα προβλέπεται ο διπλασιασμός  της χρηματοδότησης και η ενίσχυση των μέσων των επιχειρήσεων «Τρίτων» και «Ποσειδών» για την εποπτεία των θαλασσίων συνόρων.

Επίσης, η εφημερίδα αναφέρει πληροφορίες ότι θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ των ηγετών για άμεση έναρξη των προετοιμασιών για τον συστηματικό εντοπισμό, κατάσχεση και καταστροφή των σκαφών πριν από τη χρησιμοποίησή τους από τους διακινητές ανθρώπων.

Οι ηγέτες της Ε.Ε. θα δεσμευτούν επίσης για την παροχή αυξημένης επείγουσας βοήθειας σε χώρες υποδοχής όπως η Ιταλία, η Μάλτα και η Ελλάδα.

4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πού είναι το Λεσότο, η χώρα που ο Τραμπ είπε ότι «κάνεις δεν έχει ακούσει ποτέ»

Διεθνή / Πού είναι το Λεσότο, η χώρα που ο Τραμπ είπε ότι «κάνεις δεν έχει ακούσει ποτέ»

Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας δήλωσε προσβεβλημένος μετά τη δήλωση του Αμερικανού προέδρου για περικοπές των «8 εκατ. δολαρίων για τη στήριξη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ στο Λεσότο που κανείς δεν έχει ακουστά»
LIFO NEWSROOM
Εάν έχει κλαπεί ο χρυσός των ΗΠΑ από το Φορτ Νοξ, ρωτούν Τραμπ και Μασκ

Διεθνή / Εάν έχει κλαπεί ο χρυσός των ΗΠΑ από το Φορτ Νοξ, ρωτούν Τραμπ και Μασκ

Πρέπει να πάμε εκεί και να διαπιστώσουμε εάν είναι εκεί όντως ο χρυσός, επιμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο - «Ίσως ο Μάσκ θέλει να δει πώς μοιάζει ο πλούτος του στην πραγματικότητα»
LIFO NEWSROOM
Φράχτη μήκους 8,5 χλμ. κατασκευάζει στον Έβρο και η Τουρκία

Διεθνή / Φράχτη μήκους 8,5 χλμ. κατασκευάζει στον Έβρο και η Τουρκία

Ο νομάρχης της Αδριανούπολης, Γιουνούς Σεζέρ, ανακοίνωσε ότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των διαγωνισμών και τα έργα προχωρούν με την υποστήριξη του υπουργείου Εσωτερικών και του υπουργείου Άμυνας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Η επαναπροώθηση των ανθρώπων αυτών πίσω στις χώρες τους είναι ανέφικτη και λόγω του αυξημένου αριθμού που τις εγκαταλείπει. Το θέμα είναι θα δωθεί βοήθεια σε αυτούς εκεί ακριβώς που είναι η πατρίδα τους και αυτό πιστεύω είναι το λιγότερο που θα μπορούσε να γίνει.
Και όσοι από αυτούς έφυγαν κυνηγημένοι από σημεία που ελέγχει πλέον το Ισλαμικό Χαλιφάτο, θα τους στέλνουν κι αυτούς πίσω; Δεν τους πυροβολούν στο κεφάλι καλύτερα; Θα είναι πιο ανώδυνο από το να τους στείλουν σε αυτά τα δίποδα θηρία για να τους αποκεφαλίσουν.