H Koμισιόν προτείνει στη Γερμανία να υποδεχθεί 31.443 πρόσφυγες και στη Γαλλία 24.031

H Koμισιόν προτείνει στη Γερμανία να υποδεχθεί 31.443 πρόσφυγες και στη Γαλλία 24.031 Facebook Twitter
Πρόσφυγες έξω από σκηνή του Ερυθρού Σταυρού στη Γερμανία
0

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει στη Γερμανία και τη Γαλλία να υποδεχθούν 31.443 και 24.031 πρόσφυγες αντιστοίχως ώστε να ανακουφίσουν τις τρεις ευρωπαϊκές χώρες της πρώτης γραμμής (Ιταλία, Ελλάδα και Ουγγαρία) καθώς επιταχύνεται η μεταναστευτική κρίση, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο μια ευρωπαϊκή πηγή.


Ο αριθμός των "24.000 προσφύγων" για τη Γαλλία επιβεβαιώθηκε από τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο Παρίσι. Μεθαύριο, Τετάρτη, ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, η Επιτροπή και ο επικεφαλής της Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ θα ζητήσουν από τα κράτη μέλη να κατανείμουν επειγόντως εντός της ΕΕ 120.000 επιπλέον πρόσφυγες.

H Koμισιόν προτείνει στη Γερμανία να υποδεχθεί 31.443 πρόσφυγες και στη Γαλλία 24.031 Facebook Twitter
Πρόσφυγες σε σιδηροδρομικό σταθμό στη Γερμανία


Την ίδια ώρα η Καγκελάριος Μέρκελ δηλώνει πως Γερμανία θα αλλάξει από τη μαζική εισροή των προσφύγων και δεσμεύθηκε να εργασθεί ώστε οι αλλαγές αυτές να είναι "θετικές" για τη χώρα.


"Αυτό που ζούμε είναι κάτι που θα συνεχίσει να μας απασχολεί τα χρόνια που έρχονται, να μας αλλάξει, και θέλουμε αυτή η αλλάγή να είναι θετική και πιστεύουμε ότι μπορούμε να το καταφέρουμε", είπε.


Η γερμανίδα καγκελάριος ευχαρίστησε τους εθελοντές που διαχειρίσθηκαν την μαζική εισροή εξαντλημένων προσφύγων το σαββατοκύριακο και πρόσθεσε ότι μία ευρωπαϊκή απάντηση στην προσφυγική κρίση είναι επείγουσα.


Η εικόνα της Γερμανίας που έδωσαν αυτό το σαββατοκύριακο οι μέσοι Γερμανοί για την υποστήριξη των εισερχομένων προσφύγων μας κάνει υπερήφανους για τη χώρα μας, πρόσθεσε η Αγκελα Μέρκελ η οποία τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μαζί με τον αντικαγκελάριο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ ότι δεν πρόκειται λίγες ευρωπαϊκές χώρες να φέρουν το μεγαλύτερο μέρος του φορτίου. Και οι δύο ζήτησαν να υπάρξει ευρωπαϊκή λύση στην κρίση.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΔΑΝΙΑ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Δεν μπορείτε να προσαρτήσετε άλλες χώρες»: Δανία και Γροιλανδία απαντούν στον Τραμπ

Η νέα τοποθέτηση από τους πρωθυπουργούς της Δανίας και της Γροιλανδίας έρχεται μετά την ανακοίνωση του Τραμπ ότι διορίζει ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ για το αρκτικό νησί
THE LIFO TEAM
Γάζα: «Δεν μπορώ να ξεχάσω τον τρόμο» περιγράφει μητέρα που γέννησε δύο φορές στη διάρκεια του πολέμου

Διεθνή / Γάζα: «Δεν μπορώ να ξεχάσω τον τρόμο» περιγράφει μητέρα που γέννησε δύο φορές στη διάρκεια του πολέμου

Καθημερινά, περίπου 130 μωρά γεννιούνται στη Λωρίδα της Γάζας, μέσα σε συνθήκες ασφυκτικής πίεσης, με το σύστημα υγείας να βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης και τις βασικές προμήθειες να εξαντλούνται
THE LIFO TEAM