H Xίλαρι Κλίντον έγινε και επισήμως η πρώτη γυναίκα που ηγείται ψηφοδελτίου μεγάλου κόμματος στην ιστορία των ΗΠΑ

H Xίλαρι Κλίντον έγινε και επισήμως η πρώτη γυναίκα που ηγείται ψηφοδελτίου μεγάλου κόμματος στην ιστορία των ΗΠΑ Facebook Twitter
0

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον εξασφάλισε χθες το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές, και αποτελεί πιά την πρώτη γυναίκα που ηγείται του ψηφοδελτίου μεγάλου κόμματος στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών.

 

Το σύνολο των 2.383 ψήφων που χρειάζονταν για να κερδίσει υποψήφιος το χρίσμα "κλείδωσε" με τις 15 ψήφους των εκπροσώπων της πολιτείας Νότιας Ντακότα, κατά τη διάρκεια της ονομαστικής ψηφοφορίας ανά πολιτεία στο συνέδριο των Δημοκρατικών στη Φιλαδέλφεια.

 

Αφού εξασφαλίστηκε ο αναγκαίος αριθμός ψήφων, και προτού ολοκληρωθεί η ονομαστική ψηφοφορία, ο πρώην αντίπαλός της για το χρίσμα των Δημοκρατικών, γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς από το Βερμόντ, σηκώθηκε, πήρε το μικρόφωνο, και πρότεινε την παράκαμψη της υπόλοιπης διαδικασίας και την ψήφο δια βοής άμεσα. Η προεδρεύουσα του συνεδρίου το δέχτηκε και ακολούθησε η δια βοής ψήφος και η επιβεβαίωση της απονομής του χρίσματος.

 

Μετά από σκληρή μάχη με τον Σάντερς, η Κλίντον αποτελεί πια τη σημαιοφόρο του κόμματος εναντίον του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου Ντόναλντ Τραμπ στην πορεία για τις κάλπες στις 8 Νοεμβρίου.

 

Οι εκπρόσωποι επαναλάμβαναν "Χίλαρι, Χίλαρι", καθώς η γερουσιαστής Μπάρμπαρα Μικούλσκι της πολιτείας Μέριλαντ υπέβαλλε επίσημα το όνομα της υποψηφίου πριν την έναρξη της ψηφοφορίας.

 

"Ναι, όντως σπάμε φραγμούς, και εγώ έσπασα φραγμούς όταν έγινα η πρώτη Δημοκρατική γυναίκα που εκλέχθηκε στη γερουσία βάσει της δικής της δύναμης", είπε η Μικούλσκι, "οπότε είναι με πολλή συγκίνηση που βρίσκομαι εδώ σήμερα για να υποβάλλω το όνομα της Χίλαρι Κλίντον ως πρώτης γυναίκας προέδρου".

 

Οι υποστηρικτές της Κλίντον ισχυρίζονται ότι η θητεία της στην Ουάσιγκτον δείχνει ότι έχει την αναγκαία εμπειρία για την προεδρία αυτή την δύσκολη εποχή καθώς οι ΗΠΑ προσπαθούν να αυξήσουν τους ρυθμούς οικονομικής ανάκαμψης ενώ αντιμετωπίζουν προκλήσεις ασφάλειας στο εξωτερικό.

 

Οι αντίπαλοι τής Κλίντον θεωρούν ότι διατηρεί πολύ στενές σχέσεις με το κατεστημένο και ότι έχει βεβαρημένο παρελθόν που ξεκινά από την αρχή της πρώτης προεδρικής θητείας του συζύγου της Μπιλ Κλίντον, την δεκαετία του '90.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Διεθνή / «Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Ο Μασκ ανακοίνωσε ότι όλοι οι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι θα λάβουν σύντομα email ζητώντας τους να αναφέρουν τα επιτεύγματά τους της προηγούμενης εβδομάδας, προειδοποιώντας ότι η μη ανταπόκριση θα θεωρηθεί ως παραίτηση
LIFO NEWSROOM
Επίθεση με μαχαίρι στη Γαλλία: «Αλλάχ Ακμπάρ» φώναξε ο δράστης - Είχε καταδικαστεί για υποκίνηση τρομοκρατίας

Διεθνή / Επίθεση με μαχαίρι στη Γαλλία: «Αλλάχ Ακμπάρ» φώναξε ο δράστης - Είχε καταδικαστεί για υποκίνηση τρομοκρατίας

Συνελήφθη ο δράστης - Η Αντιτρομοκρατική Εισαγγελία της Γαλλίας ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας για «δολοφονία σε σχέση με τρομοκρατικό εγχείρημα»
LIFO NEWSROOM