Χάρβεϊ Γουάινστιν: Η σύζυγος του κυβερνήτη της Καλιφόρνια κατέθεσε κλαίγοντας πώς τη βίασε ο παραγωγός

Χάρβεϊ Γουάινστιν: Η σύζυγος του κυβερνήτη της Καλιφόρνια κατέθεσε κλαίγοντας πώς τη βίασε ο παραγωγός Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Η Τζένιφερ Σίμπελ Νιούσομ, ντοκιμαντερίστρια και σύζυγος του κυβερνήτη της Καλιφόρνια κατέθεσε κλαίγοντας ότι ο Χάρβεϊ Γουάινστιν τη βίασε το 2005, εποχή που η ίδια προσπαθούσε να χτίσει την καριέρα της ως παραγωγός και ηθοποιός.  

Η 48χρονη σήμερα γυναίκα περιέγραψε τη γνωριμία της με τον Γουάινστιν και τον βιασμό για τον οποίο κατηγορεί τον άλλοτε πανίσχυρο παραγωγό του Χόλιγουντ. Κατέθετε επί 2,5 ώρες ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου του Λος Άντζελες, πολλές φορές κλαίγοντας. 

Η διαδικασία ξεκίνησε ζητώντας της να αναγνωρίσει τον Γουάινστιν, για τα πρακτικά. «Φορά κοστούμι, μπλε γραβάτα και με κοιτάζει», είπε με τα δάκρυα να τρέχουν στο πρόσωπό της. «Ξέρει ότι αυτό δεν είναι φυσιολογικό. Ξέρει ότι δεν είναι συναίνεση», φώναξε κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της. 

Η Σίμπελ Νιούσομ περιέγραψε ότι ο Γουάινστιν την πλησίασε και της συστήθηκε κατά τη διάρκεια του κινηματογραφικού φεστιβάλ του Τορόντο, το 2005. αργότερα την ίδια ημέρα ήπιαν ένα ποτό. Ήταν «γοητευτικός», είπε και έδειξε «αληθινό ενδιαφέρον να μιλήσει για τη δουλειά μου». Η 31χρονη τότε γυναίκα είχε στο ενεργητικό της κάποιους μικρούς ρόλους στον κινηματογράφο και την τηλεόραση, ενώ ο Γουάινστιν ήταν ένας από τους ισχυρότερους παραγωγούς του Χόλιγουντ. 

Λίγες εβδομάδες αργότερα, ο Γουάινστιν την κάλεσε να τον συναντήσει σε ξενοδοχείο στο Μπέβερλι Χιλς. Η ίδια πίστευε ότι ήταν επαγγελματική συνάντηση και εξεπλάγη όταν έμαθε ότι θα γινόταν στη σουίτα του παραγωγού. 

Ενώ την οδηγούσαν στη σουίτα, είπε, ένιωθε πολύ νευρική. Η εισαγγελέας τη ρώτησε γιατί δεν έφυγε. «Γιατί δεν λες όχι στον Χάρβεϊ Γουάινστιν. Μπορούσε να φτιάξει ή να καταστρέψει την καριέρα σου», απάντησε. 

Όταν έφτασε στη σουίτα, κατέθεσε, ο παραγωγός δεν είχε κανένα ενδιαφέρον να συζητήσουν τα πρότζεκτ της. Ο Γουάινστιν, περιέγραψε η Σίμπελ Νιούσομ, βγήκε από το μπάνιο, φορώντας μόνο μία ρόμπα και τίποτα από μέσα και άρχισε να την παρενοχλεί και να την κακοποιεί, θωπεύοντάς την ενώ αυνανιζόταν. 

«Ήμουν τρομαγμένη. Δεν είχα πάει για αυτό εκεί», είπε ξεσπώντας πολλές φορές σε δάκρυα. «Θυμάμαι να προσπαθώ να απομακρυνθώ», συμπλήρωσε. Στη συνέχεια, κατέθεσε, ο Γουάινστιν την πήγε στον κρεβάτι. Συμπλήρωσε ότι δεν μπορεί να θυμηθεί αν τη μετέφερε ή την έσυρε εκεί, πριν τη βιάσει. 

«Φρίκη! Φρίκη! Τρέμω. Είμαι σαν πέτρα, είμαι παγωμένη. Αυτός είναι ο χειρότερος εφιάλτης μου. Είμαι απλά μια φουσκωτή κούκλα!», είπε περιγράφοντας πώς ένιωθε εκείνη τη στιγμή. Μετά, συμπλήρωσε, ένιωθε «τόσο μεγάλη ντροπή». «Παραβιασμένη και δεν ξέρω πώς συνέβη. Δεν είδα τα σημάδια και δεν ήξερα πώς να ξεφύγω», πρόσθεσε. 

Ο Γουάινστιν ήδη εκτίει ποινή φυλάκισης 23 ετών για σεξουαλικά εγκλήματα στη Νέα Υόρκη. Τώρα δικάζεται στο Λος Άντζελες, όπου είναι αντιμέτωπος με 11 κατηγορίες για βιασμό και σεξουαλική επίθεση. 

Η Σίμπελ Νιούσομ είναι η μία από τις τέσσερις γυναίκες, στις καταγγελίες των οποίων βασίζονται οι κατηγορίες σε βάρος του στο Λος Άντζελες. Οι δικηγόροι του επιμένουν ότι επρόκειτο για συναινετικές σεξουαλικές συνευρέσεις. Ο 70χρονος κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης έως 140 ετών εάν κριθεί ένοχος για όλες τις κατηγορίες στο Λος Άντζελες. 

Η Σίμπελ Νιούσομ κατέθεσε ότι αποκάλυψε στον σύζυγό της- τον κυβερνήτη της Καλιφόρνια Γκάβιν Νιούσομ- τι είχε συμβεί, όταν άρχισαν να καταγγέλλουν δημοσίως τον Γουάινστιν άλλες γυναίκες. 

Απαντώντας σε ερώτηση του συνηγόρου του κατηγορούμενου, είπε πως ο σύζυγός της επέστρεψε τις δωρεές που είχε κάνει ο παραγωγός στην προεκλογική εκστρατεία του, όταν εκείνη του είπε τι συνέβη. 

Με πληροφορίες από Reuters, Associated Press

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ σχεδιάζει να αναλάβει τον έλεγχο των αμερικανικών ταχυδρομείων

Διεθνή / Ο Τραμπ σχεδιάζει να αναλάβει τα αμερικανικά ταχυδρομεία - Πιθανώς, για να τα κλείσει

Η ιστορική υπηρεσία USPS των ΗΠΑ είχε ελεγχόμενη ζημία 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2024 - Ο Τραμπ ετοιμάζει εκτελεστικό διάταγμα για να απολύσει τα μέλη του ΔΣ και να θέσει τα αμερικανικά ταχυδρομεία υπό τον άμεσο έλεγχο του υπουργείου Εμπορίου
LIFO NEWSROOM
Γερμανία: Η Μπέρμποκ αποκάλυψε ότι έχει υποστεί πολλές φορές σεξουαλική παρενόχληση

Διεθνή / Γερμανία: Η Μπέρμποκ αποκάλυψε ότι έχει υποστεί πολλές φορές σεξουαλική παρενόχληση

Στη Γερμανία, σχεδόν το 60% των γυναικών δηλώνουν ότι έχουν βιώσει κάποια μορφή σεξουαλικής παρενόχλησης στη διάρκεια της ζωής τους, σύμφωνα με σχετική έρευνα, με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι ο πραγματικός αριθμός είναι ακόμα υψηλότερος.
LIFO NEWSROOM
Γυναίκα στις ΗΠΑ γέννησε λάθος μωρό - Της εμφύτευσαν λάθος γονιμοποιημένα ωάρια

Διεθνή / Έκανε μήνυση σε κλινική εξωσωματικής γονιμοποίησης, επειδή γέννησε το μωρό άλλου ζευγαριού χωρίς να το γνωρίζει

Παρά το λάθος, η γυναίκα θέλησε να κρατήσει το παιδί και μεγάλωσε το μωρό για αρκετούς μήνες μέχρι να δοθεί η κηδεμονία στους βιολογικούς γονείς του
LIFO NEWSROOM