Χονγκ Κονγκ: Νέες βίαιες συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς

Χονγκ Κονγκ: Νέες βίαιες συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς Facebook Twitter
EPA
0

Συγκρούσεις ξέσπασαν το βράδυ της Τρίτης στο Χονγκ Κονγκ μεταξύ αστυνομικών και εκατοντάδων διαδηλωτών, μετά τη σύλληψη 44 ανθρώπων κατά τη διάρκεια βίαιων επεισοδίων τις τελευταίες ημέρες.

Σε βάρος των 44 συλληφθέντων ασκήθηκε δίωξη για συμμετοχή σε ταραχές, μια κατηγορία που επισύρει ποινή κάθειρξης 10 ετών. Η πρώην βρετανική αποικία έχει βυθιστεί στη χειρότερη κρίση της πρόσφατης ιστορίας της, καθώς από τις 9 Ιουνίου συνεχίζονται οι ογκώδεις διαδηλώσεις εναντίον των τοπικών αρχών αλλά και οι σποραδικές συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών.

Χονγκ Κονγκ: Νέες βίαιες συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς Facebook Twitter
EPA

Οι δυνάμεις επιβολής του νόμου ψέκασαν με σπρέι πιπεριού τους εκατοντάδες ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί έξω από ένα αστυνομικό τμήμα στη συνοικία Κουάι Τσουνγκ, όπου, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, κρατούνται οι 44 συλληφθέντες. Αστυνομικοί, οπλισμένοι με γκλομπ και κρατώντας ασπίδες βγήκαν από το κτίριο και προσπάθησαν να διαλύσουν το πλήθος που απάντησε εκτοξεύοντας πλαστικά μπουκάλια και ομπρέλες.

Στις εικόνες που μετέδιδε απευθείας το τηλεοπτικό κανάλι Now TV διακρίνεται ένας αστυνομικός να στοχεύει με το όπλο του τους συγκεντρωμένους που του πετούν διάφορα αντικείμενα, μέχρι που οπισθοχωρεί μαζί με τους συναδέλφους του. Οι αστυνομικοί σφράγισαν πόρτες και παράθυρα του αστυνομικού τμήματος, οι εξωτερικοί τοίχοι του οποίου καλύφθηκαν από γκράφιτι.

Χονγκ Κονγκ: Νέες βίαιες συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς Facebook Twitter
EPA

Οι διαδηλωτές δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματά τους: ζητούν να παραιτηθεί η επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης Κάρι Λαμ, να ξεκινήσει ανεξάρτητη έρευνα για τις ενέργειες της αστυνομίας, να χορηγηθεί αμνηστία σε όλους τους συλληφθέντες, να αποσυρθεί οριστικά το νομοσχέδιο για την έκδοση υπόπτων στην Κίνα και να τους δοθεί το δικαίωμα να εκλέγουν τους ηγέτες τους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Fyre Festival 2: «Δεν ξέρουμε τίποτα για την εκδήλωση» λέει το δημαρχείου του νησιού που θα φιλοξενήσει το φεστιβάλ 

Διεθνή / Fyre Festival 2: Το «μεγαλύτερο φιάσκο των μουσικών φεστιβάλ» επιστρέφει - ή μήπως όχι;

Οι αρχές δεν έχουν ενημερωθεί, άδειες δεν έχουν εκδοθεί και κανένας καλλιτέχνης δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, αλλά το φεστιβάλ είναι προγραμματισμένο για τον Μάιο του 2025 και ο διοργανωτής επιμένει πως θα γίνει κανονικά
LIFO NEWSROOM
WSJ: Γιατί ο Τραμπ θα καταργήσει το υπουργείο Παιδείας

Διεθνή / WSJ: Γιατί ο Τραμπ ετοιμάζεται να καταργήσει το υπουργείο Παιδείας

Το υπουργείο εποπτεύει, μεταξύ άλλων, τα φοιτητικά δάνεια ύψους 1,6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που κατέχουν δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανοί, οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν το πανεπιστήμιο εξ ολοκλήρου
LIFO NEWSROOM
Πού είναι το Λεσότο, η χώρα που ο Τραμπ είπε ότι «κάνεις δεν έχει ακούσει ποτέ»

Διεθνή / Πού είναι το Λεσότο, η χώρα που ο Τραμπ είπε ότι «κάνεις δεν έχει ακούσει ποτέ»

Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας δήλωσε προσβεβλημένος μετά τη δήλωση του Αμερικανού προέδρου για περικοπές των «8 εκατ. δολαρίων για τη στήριξη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ στο Λεσότο που κανείς δεν έχει ακουστά»
LIFO NEWSROOM