Η απαγόρευση του τσιγάρου ευνοεί τη μαριχουάνα

Η απαγόρευση του τσιγάρου ευνοεί τη μαριχουάνα Facebook Twitter
0

Φαίνεται ότι η σκληρή πολιτική κατά του καπνίσματος στις ΗΠΑ,οδηγεί τους νέους σε άλλους "δρόμους".Σύμφωνα με τις στατιστικές πολλοί έφηβοι αμερικανοί σταμάτησαν μεν το κάπνισμα τσιγάρου, αλλά έστρεψαν το ενδιαφέρον τους στη μαριχουάνα.Τα στοιχεία δείχνουν ότι περίπου το 6,1% των ενηλίκων στις ΗΠΑ, καπνίζουν μαριχουάνα όταν πριν από ένα χρόνο περίπου το ποσοστό αυτό ήταν 5,2%.Η κατανάλωση μαριχουάνας αυξάνει σε δημοτικότητα μεταξύ των σπουδαστών κολλεγίων(3,3% έναντι 2,8% το 2009), αλλά και στους μαθητές της 12ης τάξης με τον 1 στους 5 να δηλώνει ότι έχει καπνίσει ένα "τσιγαριλίκι",τους τελευταίους μήνες.

Πάντως για τους καπνιστές μαριχουάνας δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, αφού όπως δηλώνουν, η μαριχουάνα ενέχει λιγότερους κινδύνους από το τσιγάρο για καρκίνο του πνεύμονα.Στις ΗΠΑ, η χρήση μαριχουάνας έχει νομιμοποιηθεί σε 14 Πολιτείες για ιατρικούς σκοπούς.Οι αντίπαλοι της νομιμοποίησης πιστεύουν ότι   το μέτρο απέτυχε αφού, σύμφωνα με τα στοιχεία,άνω από 46.000 φοιτητές σε 396 κρατικά σχολεία θεωρούνται ναρκομανείς.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πού είναι το Λεσότο, η χώρα που ο Τραμπ είπε ότι «κάνεις δεν έχει ακούσει ποτέ»

Διεθνή / Πού είναι το Λεσότο, η χώρα που ο Τραμπ είπε ότι «κάνεις δεν έχει ακούσει ποτέ»

Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας δήλωσε προσβεβλημένος μετά τη δήλωση του Αμερικανού προέδρου για περικοπές των «8 εκατ. δολαρίων για τη στήριξη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ στο Λεσότο που κανείς δεν έχει ακουστά»
LIFO NEWSROOM
Εάν έχει κλαπεί ο χρυσός των ΗΠΑ από το Φορτ Νοξ, ρωτούν Τραμπ και Μασκ

Διεθνή / Εάν έχει κλαπεί ο χρυσός των ΗΠΑ από το Φορτ Νοξ, ρωτούν Τραμπ και Μασκ

Πρέπει να πάμε εκεί και να διαπιστώσουμε εάν είναι εκεί όντως ο χρυσός, επιμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο - «Ίσως ο Μάσκ θέλει να δει πώς μοιάζει ο πλούτος του στην πραγματικότητα»
LIFO NEWSROOM
Φράχτη μήκους 8,5 χλμ. κατασκευάζει στον Έβρο και η Τουρκία

Διεθνή / Φράχτη μήκους 8,5 χλμ. κατασκευάζει στον Έβρο και η Τουρκία

Ο νομάρχης της Αδριανούπολης, Γιουνούς Σεζέρ, ανακοίνωσε ότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των διαγωνισμών και τα έργα προχωρούν με την υποστήριξη του υπουργείου Εσωτερικών και του υπουργείου Άμυνας
LIFO NEWSROOM