Η Βρετανία αποφάσισε να ψεκάζει με εντομοκτόνα τα αεροσκάφη της για τον ιό Ζίκα

Η Βρετανία αποφάσισε να ψεκάζει με εντομοκτόνα τα αεροσκάφη της για τον ιό Ζίκα Facebook Twitter
EPA/MIGUEL GUTIERREZ
0

Τα αεροσκάφη που επιστρέφουν στη Βρετανία από χώρες που πλήττονται από τον ιό Ζίκα θα ψεκάζονται με εντομοκτόνα, σε μια προσπάθεια να ελεγχθεί η εξάπλωση της επιδημίας, ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική κυβέρνηση.


Τα αεροπλάνα ψεκάζονται ήδη με εντομοκτόνα για να καταπολεμηθεί η ελονοσία.


Ο ιός Ζίκα μεταδίδεται κυρίως από τα κουνούπια, αν και υπάρχουν υποψίες ότι μπορεί να μεταδίδεται και με τη σεξουαλική επαφή.
Μεγάλες αεροπορικές εταιρείες, όπως οι αμερικανικές United και Delta και οι ευρωπαϊκές Lufthansa και Air France εμφανίζονται πρόθυμες να μεταθέσουν σε άλλες πτήσεις, σε χώρες που δεν πλήττονται από την επιδημία, τους πιλότους και αεροσυνοδούς που ανησυχούν μήπως προσβληθούν από τον ιό.


Τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) συστήνουν εξάλλου να υποβάλλονται σε εξετάσεις μετά την επιστροφή τους από τις πληγείσες περιοχές ακόμη και άνθρωποι που δεν παρουσιάζουν κανένα σύμπτωμα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ ΜΕΓΚΑΝ ΜΑΡΚΛ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν προχωρούν σε απολύσεις στη φιλανθρωπική τους οργάνωση

Η φιλανθρωπική οργάνωση Archewell έχει χρηματοδοτήσει μια σειρά δράσεων, μεταξύ των οποίων δωρεές ύψους 500.000 δολαρίων για την υποστήριξη τραυματισμένων παιδιών στη Γάζα και την Ουκρανία
THE LIFO TEAM