Η Danske Bank κατηγορείται για ξέπλυμα χρήματος

Η Danske Bank κατηγορείται για ξέπλυμα χρήματος Facebook Twitter
EPA
0

Ο κρατικός εισαγγελέας της Δανίας απήγγειλε προκαταρκτικές κατηγορίες σε βάρος της Danske Bank για παραβίαση της εθνικής νομοθεσίας κατά του ξεπλύματος χρήματος σε σχέση με το παράρτημά της στην Εσθονία.


Τον Αύγουστο, η Δανία ξεκίνησε έρευνα σε βάρος της μεγαλύτερης τράπεζας της χώρας έπειτα από πληροφορίες για ύποπτες συναλλαγές δισεκατομμυρίων δανικών κορωνών, που ενδεχομένως να αποτελούν «ξέπλυμα» χρήματος. 

Η Danske Bank εμπλέκεται σε ένα σκάνδαλο ξεπλύματος χρήματος στο παράρτημά της στην Εσθονία που περιλαμβάνει ύποπτες συναλλαγές μεταξύ του 2007 και του 2016 που ανέρχονται συνολικά σε 200 δισεκατομμύρια ευρώ.


«Εξακολουθούμε να εργαζόμαστε εντατικά με την έρευνα», ανέφερε σήμερα σε μια δήλωση ο κρατικός εισαγγελέας Μόρτεν Νιλς Γιάκομπσεν.

Ο εισαγγελέας θα επιδιώξει τώρα να διευκρινίσει αν μπορεί να επιδιώξει την άσκηση ποινικών διώξεων εναντίον της Danske Bank ή αν συγκεκριμένα άτομα στην τράπεζα μπορεί να φέρουν ευθύνη, είπε ο Γιάκομπσεν.

Ο κρατικός εισαγγελέας για σοβαρά οικονομικά και διεθνή εγκλήματα έχει απαγγείλει τέσσερις κατηγορίες στη βάση των μέχρι στιγμής αποτελεσμάτων της έρευνας, ανέφερε η Danske.


Ο ασκών χρέη διευθύνοντος συμβούλου Γέσπερ Νίλσεν είπε πως η τράπεζα ανέμενε την απαγγελία προκαταρκτικών καταγγελιών σε σχέση με μια έκθεση που παρουσίασε τον Σεπτέμβριο.


Ο διευθύνων σύμβουλος Τόμας Μπόργκεν παραιτήθηκε τον Σεπτέμβριο, όταν η Danske δημοσιοποίησε εσωτερική έρευνα για τις ύποπτες ροές χρημάτων μέσω του εσθονικού παραρτήματός της.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρετανία: Δικαστική μάχη με Αμπράμοβιτς για £2 δισ. της Τσέλσι προς ενίσχυση της Ουκρανίας

Διεθνή / Βρετανία: Δικαστική μάχη με Αμπράμοβιτς για £2 δισ. της Τσέλσι προς ενίσχυση της Ουκρανίας

Το Λονδίνο φαίνεται αποφασισμένο να διεξάγει μια δημόσια δικαστική μάχη με έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, σε μια περίοδο που αναζητά τρόπους να συνεχίσει τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας
LIFO NEWSROOM
Επτά στους 10 Αμερικανούς δεν θεωρεί την Ουκρανία υπεύθυνη για την έναρξη του πολέμου

Διεθνή / Επτά στους 10 Αμερικανούς δεν θεωρεί την Ουκρανία υπεύθυνη για την έναρξη του πολέμου

Η δημοσκόπηση αποκάλυψε επίσης ότι οι Αμερικανοί εμφανίζονται διχασμένοι όσον αφορά την πρόταση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να λάβει η Ουάσινγκτον μερίδιο των ουκρανικών ορυκτών
LIFO NEWSROOM