Η Γερμανία συνεχίζει να πληρώνει για το Ολοκαύτωμα

Η Γερμανία συνεχίζει να πληρώνει για το Ολοκαύτωμα Facebook Twitter
2

Η Γερμανία συμφώνησε να καταβάλλει 772 εκατομμύρια ευρώ από το 2014 ως το 2017 σε επιζώντας του Ολοκαυτώματος, μετά από διαπραγματεύσεις με την Εβραϊκή Διάσκεψη Αξιώσεων, η οποία από το 1951 εκπροσωπεί δεκάδες εβραϊκών οργανώσεων, ζητώντας αποζημιώσεις.

Σε συνάντηση που έγινε με τη γερμανική πλευρά σε μνημείο για τους πεσόντες του Ολοκαυτώματος στην Ιερουσαλήμ, η οποία διήρκησε 5 ώρες, οι εκπρόσωποι των θυμάτων εξασφάλισαν 205 εκ. ευρώ το 2015, 210 εκ. το 2016 και 215 εκ. το 2017.

. Συνολικά θα επωφεληθούν περίπου 56.000 άνθρωποι που βρίσκονται σε όλο τον κόσμο. Περίπου 22.000 από αυτούς ζουν στο Ισραήλ.

 «Η Γερμανία διατηρεί την προθυμία της να εκπληρώσει τις ιστορικές υποχρεώσεις της για τα θύματα του Ολοκαυτώματος, και χάρη σε αυτή εξασφαλίζουν τα θύματα αξιοπρεπή γηρατειά", δήλωσε ο  Stuart Eizenstat, πρώην πρέσβης των ΗΠΑ και διαπραγματευτής για τα θύματα.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεξικό: Νεκροί η ακτιβίστρια Μαρία Μοράλες και ο γιος της που δημοσιοποίησαν στρατόπεδο εξόντωσης της μαφίας

Διεθνή / Μεξικό: Νεκροί η ακτιβίστρια Μαρία Μοράλες και ο γιος της που δημοσιοποίησαν στρατόπεδο εξόντωσης της μαφίας

Αυτή είναι η δεύτερη υπόθεση σε λιγότερο από ένα μήνα στο Χαλίσκο του Μεξικού, όπου άνθρωποι που αναζητούν δικαιοσύνη για την εξαφάνιση μελών της οικογένειάς τους δολοφονούνται
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια