Η Χάρις προηγείται του Τραμπ με 44% έναντι 42% , δείχνει δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos

Η Χάρις προηγείται του Τραμπ με 44% έναντι 42% , δείχνει δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images/Ideal Image
0

Σε πρόσφατη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos, φαίνεται ότι η Κάμαλα Χάρις προηγείται έναντι του Ντόναλντ Τραμπ για τη διεκδίκηση της προεδρίας στις ΗΠΑ. 

Η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις διεύρυνε το οριακό προβάδισμα κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες έναντι του Ρεπουμπλικάνου Ντόναλντ Τραμπ, αφότου ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν τερμάτισε την εκστρατεία για την επανεκλογή του και της παρέδωσε τη σκυτάλη, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Reuters. 

H δημοσκόπηση διενεργήθηκε τη Δευτέρα και την Τρίτη, μετά το Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων στη διάρκεια του οποίου ο Ντόναλντ Τραμπ έλαβε επίσημα το χρίσμα του υποψηφίου του κόμματος για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών, και μετά την ανακοίνωση του Μπάιντεν την Κυριακή ότι αποχωρεί από την προεκλογική κούρσα και υποστηρίζει την Χάρις. 

Η Χάρις, της οποίας η ομάδα εκστρατείας δηλώνει ότι έχει εξασφαλίσει το χρίσμα των Δημοκρατικών, προηγείται του Τραμπ με 44% έναντι 42% στην εθνική δημοσκόπηση, διαφορά εντός του περιθωρίου στατιστικού σφάλματος (±3%). 

Η Χάρις και ο Τραμπ έλαβαν και οι δύο 44% σε δημοσκόπηση της 15ης-16ης Ιουλίου και ο Τραμπ προηγήθηκε κατά μία ποσοστιαία μονάδα σε δημοσκόπηση της 1ης-2ας Ιουλίου - και οι δύο έρευνες με το ίδιο περιθώριο σφάλματος. 

Παρά το γεγονός ότι οι δημοσκοπήσεις σε εθνικό επίπεδο δίνουν σημαντικά μηνύματα για την υποστήριξη των Αμερικανών στους πολιτικούς υποψηφίους, μόνο μια χούφτα πολιτείες συνήθως γέρνουν τη ζυγαριά στο Σώμα των Εκλεκτόρων, το οποίο τελικά αποφασίζει ποιος θα κερδίσει τις προεδρικές εκλογές. 

Η πιο πρόσφατη δημοσκόπηση έδειξε ότι το 56% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων συμφωνεί με τη δήλωση ότι η 59χρονη Χάρις είναι «διανοητικά οξυδερκής και ικανή να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις», σε σύγκριση με το 49% που είπε το ίδιο για τον 78χρονο Τραμπ. 

Μόνο το 22% των ψηφοφόρων αξιολόγησε με αυτό τον τρόπο τον Τζο Μπάιντεν. 

Στη δημοσκόπηση, η οποία διεξήχθη διαδικτυακά, ερωτήθηκαν 1.241 ενήλικες Αμερικανοί σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων 1.018 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολομέτωπη επίθεση Τραμπ στο Χάρβαρντ: Απειλεί το αφορολόγητο καθεστώς του πανεπιστημίου

Διεθνή / Ολομέτωπη επίθεση Τραμπ στο Χάρβαρντ: Απειλεί το αφορολόγητο καθεστώς του πανεπιστημίου

Το Χάρβαρντ να φορολογηθεί ως πολιτική οντότητα «αν συνεχίσει να προωθεί πολιτικές, ιδεολογικές και τρομοκρατικής έμπνευσης/υποστήριξης "αρρώστιες"» λέει ο Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Τραγωδία στις Άλπεις: Νεκρός ο Αντιπρόεδρος της Lego και στενός φίλος της βασιλικής οικογένειας

Διεθνή / Τραγωδία στις Άλπεις: Νεκρός ο αντιπρόεδρος της Lego και στενός φίλος της βασιλικής οικογένειας της Δανίας

Ο 64χρονος Δανός χρηματοοικονομικός σύμβουλος διακομίστηκε άμεσα με ελικόπτερο στο νοσοκομείο, όμως υπέκυψε λίγο αργότερα από εσωτερική αιμορραγία
LIFO NEWSROOM
Η αξία της Hermès ξεπέρασε αυτή της LVMH που είχε προσπαθήσει να την αγοράσει πριν από 15 χρόνια

Διεθνή / Η χρηματιστηριακή αξία της Hermès ξεπέρασε αυτή της LVMH, η οποία είχε προσπαθήσει να την αγοράσει πριν από 15 χρόνια

Η Hermès ξεπέρασε την LVMH σε κεφαλαιοποίηση, ενισχυμένη από την ανθεκτικότητα του μοντέλου της πολυτέλειας, ενώ η LVMH πλήττεται από χαμηλότερα κέρδη λόγω της ποικιλίας εμπορικών σημάτων
LIFO NEWSROOM
Η CIA αποκαλύπτει αρχείο της KGB: Εξωγήινοι μετέτρεψαν σε πέτρα σοβιετικούς στρατιώτες

Διεθνή / Όταν οι εξωγήινοι μετέτρεψαν σε πέτρα σοβιετικούς στρατιώτες - Το αποχαρακτηρισμένο αρχείο της CIA που έγινε viral

Μια έκθεση της CIA αποκαλύπτει την ιστορία σοβιετικών στρατιωτών που φέρεται να μετατράπηκαν σε πέτρα μετά από συνάντηση με εξωγήινο αντικείμενο, προκαλώντας έντονες αντιπαραθέσεις και σκεπτικισμό
LIFO NEWSROOM
«Ο Έντι Ράμα λέει ψέματα στην Ελλάδα»

LiFO politics / «Ο Έντι Ράμα λέει ψέματα στην Ελλάδα»

Ο διπλωμάτης Αλέξανδρος Μαλλιάς, πρώην πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, τα Τίρανα και τα Σκόπια, μιλάει για τις αλλαγές που φέρνει η πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ, καθώς και για τις δύσκολες σχέσεις της Ελλάδας με την Αλβανία, ειδικά κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του Έντι Ράμα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ