Η Ινδία ξεπερνάει σε πληθυσμό την Κίνα το 2023

ΟΗΕ: Η Ινδία ξεπερνάει σε πληθυσμό την Κίνα το 2023 Facebook Twitter
Φωτ.: IDREES MOHAMMED/EPA
0

Ο ΟΗΕ εκτιμά πως μέχρι τα μέσα του 2023 η Ινδία θα γίνει η πολυπληθέστερη χώρα στον κόσμο, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Κίνα

Σύμφωνα με την έκθεση για τον παγκόσμιο πληθυσμό που δημοσιοποιήθηκε από το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τον Πληθυσμό, ο ινδικός πληθυσμός θα φθάσει το 1,4286 δισεκατομμύριο κατοίκους, έναντι 1,4257 δισεκατομμυρίου για την Κίνα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έρχονται μακράν στην τρίτη θέση, με κατ' εκτίμηση πληθυσμό 340 εκατομμυρίων, σύμφωνα με τα δεδομένα, τα οποία βασίζονται σε πληροφορίες που ήταν διαθέσιμες μέχρι τον Φεβρουάριο του 2023, σύμφωνα με την έκθεση.

Ειδικοί εκτιμούσαν πως η Ινδία θα γίνει η χώρα με τον μεγαλύτερο πληθυσμό από αυτόν κιόλας τον μήνα, αλλά η τελευταία έκθεση του παγκόσμιου οργανισμού δεν δίνει συγκεκριμένη ημερομηνία. 

Μολονότι η Ινδία και η Κίνα θα έχουν περισσότερο από το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού, που θα φθάσει κατ' εκτίμηση τα 8,045 δισεκατομμύρια, η αύξηση του πληθυσμού και στις δύο αυτές χώρες της Ασίας επιβραδύνεται, με ταχύτερο ρυθμό στην Κίνα απ' ό,τι στην Ινδία.

Στην Κίνα, πέρσι, καταγράφηκε μείωση - για πρώτη φορά σε έξι δεκαετίες. Πρόκειται για μία ιστορική στροφή που αναμένεται να σηματοδοτήσει την αρχή μιας μακράς περιόδου μείωσης του αριθμού των πολιτών της, με βαθιές συνέπειες για την οικονομία και τον κόσμο.

Παράλληλα, η  ετήσια αύξηση του πληθυσμού της Ινδίας έχει μειωθεί στο 1,2% - κατά μέσο όρο - από το 2021, σε σχέση με 1,7% τα περασμένα 10 χρόνια. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/AFP/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιχείρηση «Σιδηρούν Τείχος»: Η Δυτική Όχθη «μετατρέπεται σε μίνι-Γάζα» καθώς οι Ισραηλινοί καταστρέφουν σπίτια

Διεθνή / Επιχείρηση «Σιδηρούν Τείχος»: Η Δυτική Όχθη «μετατρέπεται σε μίνι-Γάζα» καθώς οι Ισραηλινοί καταστρέφουν σπίτια

Το «Σιδηρούν Τείχος» έχει να κάνει με την εκρίζωση μαχητών ομάδων, για να σταματήσει μια επανάληψη της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου από τη Τζενίν ή το Τουλκαρέμ
LIFO NEWSROOM
Εκλογές στη Γερμανία: Διαδηλώσεις έξω από το σπίτι της αρχηγού της AfD - «Έξω η Βάιντελ»

Διεθνή / Εκλογές στη Γερμανία: Διαδηλώσεις έξω από το σπίτι της αρχηγού της AfD - «Έξω η Βάιντελ»

«Αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο με ποικιλομορφία χωρίς φασισμό» και «η ιστορία επαναλαμβάνεται εάν δεν διδαχθούμε τίποτα» ήταν μεταξύ των συνθημάτων των διαδηλωτών λίγες ώρες πριν τις εκλογές στη Γερμανία
LIFO NEWSROOM
«Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Διεθνή / «Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Ο Μασκ ανακοίνωσε ότι όλοι οι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι θα λάβουν σύντομα email ζητώντας τους να αναφέρουν τα επιτεύγματά τους της προηγούμενης εβδομάδας, προειδοποιώντας ότι η μη ανταπόκριση θα θεωρηθεί ως παραίτηση
LIFO NEWSROOM