Η Ρωσία κλείνει τα σύνορα με την Κίνα στην Άπω Ανατολή λόγω κοροναϊού

Η Ρωσία κλείνει τα σύνορα με την Κίνα στην Άπω Ανατολή λόγω κοροναϊού Facebook Twitter
0

Η Ρωσία κλείνει τα σύνορά της με την Κίνα στην Άπω Ανατολή, υπό τον φόβο εξάπλωσης του κοροναϊού, κατόπιν των οδηγιών που έδωσε στις αρχές ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Όπως ανακοίνωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός, Μιχαήλ Μισούστιν, υπέγραψε τη σχετική απόφαση σε μια προσπάθεια αποτροπής της εμφάνισης κρουσμάτων του ιού στη χώρα. «Η σχετική εντολή υπεγράφη σήμερα και η εφαρμογή έχει ήδη ξεκινήσει. Αργότερα, θα ενημερώσουμε τους πάντες, μέσω της καθιερωμένης διαδικασίας, για το κλείσιμο των συνόρων στην περιοχή της Άπω Ανατολής και για τα υπόλοιπα μέτρα που η κυβέρνηση έχει εφαρμόσει» δήλωσε, μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου.

Από την πλευρά του, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών έκανε γνωστό ότι η Ρωσία θα σταματήσει, «προσωρινά», να χορηγεί ηλεκτρονικά βίζα στους Κινέζους, πολίτες αρχής γενομένης από την Πέμπτη εξαιτίας του κορονοϊού. Την Τετάρτη η Μόσχα ανακοίνωσε ότι θα περιορίσει τις σιδηροδρομικές συνδέσεις με την Κίνα από την 31η Ιανουαρίου, αφήνοντας σε ισχύ μόνο τα απευθείας δρομολόγια μεταξύ Μόσχας και Πεκίνου.

Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 7.783 επιβεβαιωμένα κρούσματα, εκ των οποίων τα 7.678 στην κινεζική ενδοχώρα. Από τους χιλιάδες ασθενείς, 170 έχουν καταλήξει και 133 θεωρείται ότι έχουν ιαθεί πλήρως. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υποβαθμίζει τη συντριβή του Embraer η Ρωσία: «Λάθος να γίνονται εικασίες για το δυστύχημα»

Διεθνή / Υποβαθμίζει τη συντριβή του Embraer στο Καζακστάν η Μόσχα: «Λάθος οι εικασίες για το δυστύχημα»

Αξιωματούχος εθνικής ασφάλειας της Ουκρανίας ισχυρίστηκε ότι η συντριβή στο Καζακστάν, στην οποία σκοτώθηκαν 38 άνθρωποι την ημέρα των Χριστουγέννων, προκλήθηκε από πυρά ρωσικής αεράμυνας
LIFO NEWSROOM
Απατεώνες στην Κίνα εμπνέονται από το Squid Game για να εκμεταλλευτούν υπερχρεωμένα άτομα - Τι κερδίζουν

Διεθνή / Απατεώνες στην Κίνα εμπνέονται από το Squid Game για να εκμεταλλευτούν υπερχρεωμένα άτομα - Τι κερδίζουν

Οι λεγόμενες «προκλήσεις απομόνωσης» έχουν γίνει δημοφιλείς στην πλατφόρμα Douyin (η κινεζική έκδοση του TikTok), ιδιαίτερα φέτος, καθώς η κινεζική οικονομία σημειώνει αδύναμη ανάπτυξη
LIFO NEWSROOM