Η ρωσική αστυνομία συνέλαβε ακτιβιστή των ΛΟΑΤΚΙ

Η ρωσική αστυνομία συνέλαβε ακτιβιστή των ΛΟΑΤΚΙ Facebook Twitter
EPA
0

Η ρωσική αστυνομία συνέλαβε στην Μόσχα τον βετεράνο ακτιβιστή της βρετανικής κοινότητας των ΛΟΑΤΚΙ, Πήτερ Τάτσελ, όταν εκείνος προέβη σε μια ατομική διαμαρτυρία.


Ο Τάτσελ ο οποίος επί χρόνια συμμετέχει σε παρόμοιες διαμαρτυρίες σε όλο τον κόσμο, αποπειράθηκε να διαμαρτυρηθεί μόνος του κοντά στην Κόκκινη Πλατεία για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων ανδρών στην Τσετσενία.


Δημοσιογράφος του πρακτορείου Reuters είδε έναν Ρώσο αστυνομικό να λέει στον Τάτσελ ότι αυτό που κάνει είναι παράνομο σύμφωνα με την ρωσική νομοθεσία και να τον προειδοποιεί λέγοντας του να σταματήσει διότι διαφορετικά θα συλληφθεί.

Ύστερα από μια μακρά συζήτηση ο Τάτσελ οδηγήθηκε σε ένα αυτοκίνητο της αστυνομίας.


Το ίδρυμα που έχει ιδρύσει ο Τάτσελ ανακοίνωσε ότι λίγη ώρα αργότερα αφέθηκε ελεύθερος.

Η αστυνομία ανέφερε ότι πρόκειται να του ασκηθεί δίωξη για παραβίαση της νομοθεσίας περί δημόσιων διαδηλώσεων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ ΜΕΓΚΑΝ ΜΑΡΚΛ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν προχωρούν σε απολύσεις στη φιλανθρωπική τους οργάνωση

Η φιλανθρωπική οργάνωση Archewell έχει χρηματοδοτήσει μια σειρά δράσεων, μεταξύ των οποίων δωρεές ύψους 500.000 δολαρίων για την υποστήριξη τραυματισμένων παιδιών στη Γάζα και την Ουκρανία
THE LIFO TEAM