Ινδία: Πέθανε μετά από 42 χρόνια σε κώμα η νοσοκόμα Αρούνα Σανμπάουνγκ

Ινδία: Πέθανε μετά από 42 χρόνια σε κώμα η νοσοκόμα Αρούνα Σανμπάουνγκ Facebook Twitter
0

Πέθανε μετά από 42 χρόνια που ήταν συνεχώς σε κώμα η Ινδή νοσοκόμα Αρούνα Σανμπάουνγκ η οποία είχε υποστεί σοβαρές εγκεφαλικές βλάβες και είχε παραλύσει  έπειτα από τον βιασμό της σε νοσοκομείο του Μουμπάι το 1973.

Η Σάνμπάουνγκ είχε βιαστεί σε ηλικία 25 ετών από νοσοκομειακό υπάλληλο εν ώρα υπηρεσίας. Ο υπάλληλος την είχε προηγουμένως στραγγαλίσει με αλυσίδες.

Διατηρείτο στη ζωή τρεφόμενη με σωληνάκι από τη μύτη, αλλά έπαθε πνευμονία πριν από έξι ημέρες, δήλωσε νοσοκομειακός αξιωματούχος.

Η υπόθεσή της προκάλεσε δημόσια συζήτηση στην Ινδία σχετικά με την ευθανασία.

 

Ινδία: Πέθανε μετά από 42 χρόνια σε κώμα η νοσοκόμα Αρούνα Σανμπάουνγκ Facebook Twitter

«Το τραυματισμένο πουλάκι μου τελικά πέταξε μακριά. Και έδωσε στην Ινδία πριν φύγει έναν νόμο για την παθητική ευθανασία», δήλωσε ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Πίνκι Βιράνι, που έγραψε την "Ιστορία της Αρούνα".

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεξικό: Νεκροί η ακτιβίστρια Μαρία Μοράλες και ο γιος της που δημοσιοποίησαν στρατόπεδο εξόντωσης της μαφίας

Διεθνή / Μεξικό: Νεκροί η ακτιβίστρια Μαρία Μοράλες και ο γιος της που δημοσιοποίησαν στρατόπεδο εξόντωσης της μαφίας

Αυτή είναι η δεύτερη υπόθεση σε λιγότερο από ένα μήνα στο Χαλίσκο του Μεξικού, όπου άνθρωποι που αναζητούν δικαιοσύνη για την εξαφάνιση μελών της οικογένειάς τους δολοφονούνται
LIFO NEWSROOM