ΗΠΑ, Μεξικό και Καναδάς πανηγυρίζουν την ανάληψη του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026 παρά τις διαφορές τους

ΗΠΑ, Μεξικό και Καναδάς πανηγυρίζουν την ανάληψη του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026 παρά τις διαφορές τους Facebook Twitter
0

Οι ηγέτες των ΗΠΑ, του Μεξικού και του Καναδά χαιρέτισαν και οι τρεις σήμερα την απόφαση της FIFA να τους αναθέσει τη διοργάνωση της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2026.

«Οι ΗΠΑ, μαζί με το Μεξικό και τον Καναδά, μόλις ανέλαβαν το Παγκόσμιο Κύπελλο. Συγχαρητήρια. Εργαστήκαμε πολύ για αυτό», έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.


Ο Τραμπ είχε ταχθεί υπέρ της ανάληψης της διοργάνωσης, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να απειλήσει τις χώρες που δεν θα στήριζαν την κοινή υποψηφιότητα των τριών χωρών της Βόρειας Αμερικής.

«Θα ήταν κρίμα οι χώρες που στηρίζουμε σε όλες τις περιπτώσεις να ταχθούν κατά της αμερικανικής υποψηφιότητας. Γιατί να στηρίζουμε αυτές τις χώρες όταν δεν μας στηρίζουν (ακόμη και στον ΟΗΕ)», ήταν το μήνυμα που είχε αναρτήσει στον λογαριασμό του τον Απρίλιο.

Παραδόξως, αυτή η «νίκη» των τριών χωρών σημειώνεται σε μια εποχή μεγάλων πολιτικών και οικονομικών εντάσεων μεταξύ τους.

ΗΠΑ και Καναδάς βρίσκονται σε κρίση μετά τη σύνοδο κορυφής της G7 που φιλοξενήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Μαλμπέ του Κεμπέκ.

Ο Τραμπ επιτέθηκε λεκτικά στον πρωθυπουργό του Καναδά Τζάστιν Τρουντό, χαρακτηρίζοντάς τον «ανέντιμο και αδύναμο» λόγω των διαφωνιών τους σε θέματα διμερούς εμπορίου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος εξαπολύει επίσης συχνά τα πυρά του εναντίον του Μεξικού, επίσης για το εμπόριο αλλά κατά κύριο λόγο για το μεταναστευτικό.

Ο πρόεδρος του Μεξικού, Ενρίκε Πένια Νιέτο, έκρινε πάντως ότι παρά τις θυελλώδεις σχέσεις των τριών χωρών, η ανάθεση του Μουντιάλ συνιστά μια αναγνώριση της «βαθύτατης ενότητάς τους».

«Όχι μόνο οι λαοί και οι οικογένειές μας, όχι μόνο οι επιχειρήσεις και οι έμποροι, αλλά και το ποδόσφαιρο ξέρει ότι ο Καναδάς, οι ΗΠΑ και το Μεξικό είναι βαθύτατα ενωμένοι», χαιρέτισε ο Πένια Νιέτο σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του στο Twitter.


Το Μεξικό έχει φιλοξενήσει δύο φορές στο παρελθόν το Παγκόσμιο Κύπελλο, το 1970 και το 1986. Οι ΗΠΑ ανέλαβαν τη διοργάνωση το 1994.

Ο Τρουντό από την πλευρά του διαβεβαίωσε ότι η διοργάνωση του 2026 θα είναι «φανταστική». Η απόφαση της FIFA συνιστά μια «καλή είδηση», ανέφερε, δίνοντας «συγχαρητήρια σε όλους εκείνους και εκείνες που εργάστηκαν ακατάπαυστα» για την επιτυχία της υποψηφιότητας των τριών χωρών.


Ο Καναδάς, πρώτη φορά οικοδεσπότης του Μουντιάλ, θα φιλοξενήσει 10 αγώνες σε τρεις μεγάλες πόλεις, το Βανκούβερ, το Τορόντο και το Μόντρεαλ. Άλλοι 10 αγώνες θα δοθούν στο Μεξικό ενώ οι υπόλοποι 60, συμπεριλαμβανομένου και του τελικού, θα διεξαχθούν στις ΗΠΑ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιχείρηση «Σιδηρούν Τείχος»: Η Δυτική Όχθη «μετατρέπεται σε μίνι-Γάζα» καθώς οι Ισραηλινοί καταστρέφουν σπίτια

Διεθνή / Επιχείρηση «Σιδηρούν Τείχος»: Η Δυτική Όχθη «μετατρέπεται σε μίνι-Γάζα» καθώς οι Ισραηλινοί καταστρέφουν σπίτια

Το «Σιδηρούν Τείχος» έχει να κάνει με την εκρίζωση μαχητών ομάδων, για να σταματήσει μια επανάληψη της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου από τη Τζενίν ή το Τουλκαρέμ
LIFO NEWSROOM
Εκλογές στη Γερμανία: Διαδηλώσεις έξω από το σπίτι της αρχηγού της AfD - «Έξω η Βάιντελ»

Διεθνή / Εκλογές στη Γερμανία: Διαδηλώσεις έξω από το σπίτι της αρχηγού της AfD - «Έξω η Βάιντελ»

«Αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο με ποικιλομορφία χωρίς φασισμό» και «η ιστορία επαναλαμβάνεται εάν δεν διδαχθούμε τίποτα» ήταν μεταξύ των συνθημάτων των διαδηλωτών λίγες ώρες πριν τις εκλογές στη Γερμανία
LIFO NEWSROOM
«Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Διεθνή / «Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Ο Μασκ ανακοίνωσε ότι όλοι οι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι θα λάβουν σύντομα email ζητώντας τους να αναφέρουν τα επιτεύγματά τους της προηγούμενης εβδομάδας, προειδοποιώντας ότι η μη ανταπόκριση θα θεωρηθεί ως παραίτηση
LIFO NEWSROOM