Ιρανός ΥΠΕΞ: Οι ΗΠΑ διεξάγουν ψυχολογικό πόλεμο εναντίον μας

Ιρανός ΥΠΕΞ: Οι ΗΠΑ διεξάγουν ψυχολογικό πόλεμο εναντίον μας Facebook Twitter
0

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Τζαβάντ Ζαρίφ κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι έχουν εξαπολύσει ψυχολογικό πόλεμο εναντίον του Ιράν. 

«[Η Αμερική] εστιάζει σε ένα ψυχολογικό πόλεμο εναντίον του Ιράν και των επιχειρηματικών εταίρων του», δήλωσε ο Ζαρίφ, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.

Ο Ντόναλντ Τραμπ απέσυρε τον Μάιο τις Ηνωμένες Πολιτείες από την πυρηνική συμφωνία που επιτεύχθηκε το 2015 ανάμεσα στο Ιράν και διεθνείς δυνάμεις. Τα υπόλοιπα μέρη της συμφωνίας προσπαθούν να βρουν τρόπους για τη διάσωσή της.

Η απόφαση του Αμερικανού προέδρου έχει βλάψει τις ΗΠΑ, είπε ο Ζαρίφ, σύμφωνα με το Ιρανικό Φοιτητικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ISNA). «Αφότου ο Τραμπ ανακοίνωσε την αποχώρηση από την πυρηνική συμφωνία, η Αμερική δεν μπόρεσε να επιτύχει τους σκοπούς της», σημείωσε.

Η Ουάσινγκτον επιδιώκει να αναγκάσει την Τεχεράνη να τερματίσει το πυρηνικό πρόγραμμά της και την υποστήριξη που παρέχει σε οργανώσεις μαχητών στη Συρία και στο Ιράκ.

Ο Ζαρίφ είπε ακόμη πως η πυρηνική συμφωνία έχει οδηγήσει σε πολιτική διαμάχη στο εσωτερικό του Ιράν.

«Υπάρχουν ορισμένοι στη χώρα που, αντί να προετοιμάζουν το έδαφος για την εκμετάλλευση των ευκαιριών που δημιουργήθηκαν από την πυρηνική συμφωνία, επιλέγουν μια πολιτική μάχη», είπε ο Ζαρίφ, σύμφωνα με το ISNA. «Και αυτή η πολιτική μάχη οδήγησε στην απελπισία και στην απογοήτευση».

Σκληροπυρηνικοί επικριτές της συμφωνίας επιτέθηκαν στον Ιρανό πρόεδρο Χασάν Ροχανί μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ, υποστηρίζοντας πως η συμφωνία είναι μια μορφή συνθηκολόγησης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μην τους βάλετε στην ίδια σκηνή: Αυτές είναι οι πέντε πιο τοξικές «κόντρες» της μουσικής βιομηχανίας

Διεθνή / Μην τους βάλετε στην ίδια σκηνή: Αυτές είναι οι πέντε πιο τοξικές «κόντρες» της μουσικής βιομηχανίας

Η πρόσφατη συμφιλίωση της Madonna με τον Έλτον Τζον έβαλε τέλος σε μία μακροχρόνια διαμάχη, αλλά στον κόσμο της μουσικής πολλές ακόμη «κόντρες» δεν έχουν επιλυθεί
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Απαγόρευσαν τη Μάγια Αγγέλου από τη στρατιωτική βιβλιοθήκη - Αφαιρέθηκαν τίτλοι για ρατσισμό, φεμινισμό και το Ολοκαύτωμα

Διεθνή / ΗΠΑ: Απαγόρευσαν τη Μάγια Αγγέλου από τη στρατιωτική ακαδημία - Αφαιρέθηκαν τίτλοι για το Ολοκαύτωμα

Η αυτοβιογραφία της Μάγια Αγγέλου «Ξέρω γιατί κελαηδάει το πουλί στο κλουβί» ήταν ένας από τους 381 τίτλους που αφαιρέθηκαν στο πλαίσιο «εξάλειψης της DEI»
LIFO NEWSROOM
Παρίσι: Συνελήφθη υποστηρικτής της Λεπέν - Απειλούσε «με γκιλοτίνες» δικαστή που την έκρινε ένοχη

Διεθνή / Παρίσι: Συνελήφθη υποστηρικτής της Λεπέν - Απειλούσε «με γκιλοτίνες» δικαστή που την έκρινε ένοχη

Σε εξέλιξη οι έρευνες της δικαστικής αστυνομίας για τις απειλές εναντίον της Μπενεντίκτ ντε Περθουί που αποφάσισε τον 5ετή αποκλεισμό της Μαρίν Λεπέν από την πολιτική
LIFO NEWSROOM