Ισπανία: Μαίνονται για πέμπτη ημέρα οι πυρκαγιές- Εκκενώνονται άλλες δύο πόλεις στην Ανδαλουσία

Ισπανία: Μαίνονται για πέμπτη ημέρα οι πυρκαγιές - Εκκενώνονται δύο ακόμη πόλεις στην Ανδαλουσία Facebook Twitter
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ / ΕΡΑ
0

Η τοπική κυβέρνηση της Ανδαλουσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι θα εκκενωθούν δύο ακόμη πόλεις καθώς μαίνονται οι δασικές πυρκαγιές κοντά στο δημοφιλές θέρετρο Κόστα ντελ Σολ.

Οι φωτιές μαίνονται από την Τετάρτη όποτε ξέσπασαν στην ορεινή περιοχή Σιέρα Μπερμέχα πάνω από την Εστεπόνα, ένα θέρετρο της Μεσογείου που επιλέγουν κυρίως βρετανοί τουρίστες και συνταξιούχοι.

Οι πυρκαγιές, οι οποίες ενισχύθηκαν από τους ισχυρούς ανέμους και από τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού, είχαν ως αποτέλεσμα να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους πάνω από 1.000 κάτοικοι των περιοχών και να χάσει τη ζωή του ένας πυροσβέστης.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι οι υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών διέταξαν την «προληπτική εκκένωση» των πόλεων Χουμπρίκε με πληθυσμό πάνω από 500 κατοίκους και της πόλης Γκεναλγκουαθίλ με πληθυσμό περίπου 400 κατοίκους, οι οποίοι το Σάββατο ήταν περιορισμένοι μέσα στα σπίτια τους εξαιτίας του καπνού που υπήρχε στην περιοχή.

Η Κάρμεν Κρέσπο, τοπική αξιωματούχος αρμόδια για το περιβάλλον στην Ανδαλουσία, δήλωσε την Παρασκευή ότι η φωτιά φαίνεται ότι ήταν έργο εμπρηστών και ότι οι αρχές εργάζονται για να αποκαλυφθούν περισσότερες πληροφορίες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Η σύλληψη Παλαιστίνιου ακτιβιστή εγείρει ερωτήματα για την προστασία φοιτητών και κατόχων πράσινης κάρτας

Διεθνή / ΗΠΑ: Η σύλληψη Παλαιστίνιου ακτιβιστή εγείρει ερωτήματα για την προστασία φοιτητών και κατόχων πράσινης κάρτας

Σύμφωνα με νομικούς εμπειρογνώμονες, η κυβέρνηση φαίνεται να επιχειρεί την απέλαση του Χαλίλ με το σκεπτικό ότι συμμετείχε σε τρομοκρατική δραστηριότητα ή συνιστά απειλή
LIFO NEWSROOM
Επιχειρήσεις σε συναγερμό: Οι δασμοί Τραμπ οδηγούν σε μείωση καταναλωτικών δαπανών

Διεθνή / Επιχειρήσεις σε συναγερμό: Οι δασμοί Τραμπ οδηγούν σε μείωση καταναλωτικών δαπανών

Παρά το γεγονός ότι ο Τραμπ έχει δηλώσει πως οι πολιτικές του μπορεί να προκαλέσουν «βραχυπρόθεσμο πόνο», η ανησυχία για τις οικονομικές επιπτώσεις εντάθηκε, καθώς απέφυγε να προβλέψει αν η πολιτική του θα οδηγήσει σε ύφεση
LIFO NEWSROOM