Ισπανία: Πατέρας καταδικάστηκε για τις σχολικές "κοπάνες" της κόρης του

Ισπανία: Πατέρας καταδικάστηκε για τις σχολικές "κοπάνες" της κόρης του Facebook Twitter
0

Δικαστήριο της Βαλένθια επέβαλε πρόστιμο 720 ευρώ σε πατέρα, επειδή επέτρεπε στην κόρη του να λείπει συνεχώς από το σχολείο. Σύμφωνα με το δικαστή, ο συγκεκριμένος άνδρας «απέτυχε επανειλημμένα" στο νομικό καθήκον να εξασφαλίσει την επαρκή κατάρτιση και εκπαίδευση του παιδιού του.

Η απόφαση του δικαστηρίου χαρακτηρίζει τον πατέρα ως «ανεκτικό» στο σκασιαρχείο του παιδιού του και έκρινε ότι δεν έλαβε τα απαραίτητα μέτρα, -παρόλο που φέρεται να γνώριζε τις συχνές απουσίες,- ενώ αγνόησε και τις προειδοποιήσεις των Κοινωνικών Υπηρεσιών.

Τον επέκρινε επίσης επειδή άφησε το παιδί να μένει με τη γιαγιά του, η οποία δεν ασκούσε κανέναν έλεγχο πάνω του.

Η απόφαση αναφέρει. ότι οι αδικαιολόγητες απουσίες της μαθήτριας έφτασαν στο 56% το Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2012-2013 και το ποσοστό αυξήθηκε περισσότερο (στο 65%) το επόμενο σχολικό έτος.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΔΑΝΙΑ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Δεν μπορείτε να προσαρτήσετε άλλες χώρες»: Δανία και Γροιλανδία απαντούν στον Τραμπ

Η νέα τοποθέτηση από τους πρωθυπουργούς της Δανίας και της Γροιλανδίας έρχεται μετά την ανακοίνωση του Τραμπ ότι διορίζει ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ για το αρκτικό νησί
THE LIFO TEAM
Γάζα: «Δεν μπορώ να ξεχάσω τον τρόμο» περιγράφει μητέρα που γέννησε δύο φορές στη διάρκεια του πολέμου

Διεθνή / Γάζα: «Δεν μπορώ να ξεχάσω τον τρόμο» περιγράφει μητέρα που γέννησε δύο φορές στη διάρκεια του πολέμου

Καθημερινά, περίπου 130 μωρά γεννιούνται στη Λωρίδα της Γάζας, μέσα σε συνθήκες ασφυκτικής πίεσης, με το σύστημα υγείας να βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης και τις βασικές προμήθειες να εξαντλούνται
THE LIFO TEAM