Ισραήλ κατά Τζίτζι Χαντίντ μετά την ανάρτηση για τον πόλεμο: «Κοιμόσουν την τελευταία εβδομάδα;»

Ισράηλ κατά Τζίτζι Χαντίντ για μια ανάρτηση στο Instagram με αφορμή τον πόλεμο Facebook Twitter
Φωτ.: Instagram
0

Την αντίδραση του Ισραήλ προκάλεσε ανάρτηση της Τζίτζι Χαντίντ που αναφερόταν στον πόλεμο με τη Χαμάς.

«Δεν υπάρχει τίποτα εβραϊκό στη μεταχείριση των Παλαιστινίων από την ισραηλινή κυβέρνηση. Το να καταδικάζεις την ισραηλινή κυβέρνηση δεν είναι αντισημιτισμός και η υποστήριξη των Παλαιστινίων δεν είναι υποστήριξη στη Χαμάς», ανέφερε το story που ανέβασε η Τζίτζι Χαντίντ στο Instagram.

Ο λογαριασμός του κράτους του Ισραήλ στο Instagram επέκρινε το μοντέλο για αυτή την ανάρτηση. «Κοιμόσασταν την τελευταία εβδομάδα; Ή απλά είστε εντάξει με το να κάνετε τα στραβά μάτια όταν μωρά Εβραίων σφαγιάζονται μέσα στα σπίτια τους; Η σιωπή σας υπήρξε πολύ σαφής για τη θέση σας», ήταν το σχόλιο του Ισραήλ στην Χαντίντ.

Σε αυτό το story, το Ισραήλ δημοσίευσε μια δική του εκδοχή του story που ανάρτησε αρχικά η Χαντίντ. Αυτό το κείμενο ανέφερε: «Δεν υπάρχει τίποτα γενναίο στη σφαγή Ισραηλινών από τη Χαμάς. Η καταδίκη της Χαμάς για αυτό που είναι (ISIS) δεν είναι αντιπαλαιστινιακή και η υποστήριξη των Ισραηλινών στον αγώνα τους κατά των βάρβαρων τρομοκρατών είναι το σωστό».

Σε επόμενο story στον λογαριασμό του κράτους του Ισραήλ στο Instagram δημοσιεύθηκε η φωτογραφία ενός αιματοβαμμένου δαπέδου με παιδικά παιχνίδια, με ένα μήνυμα προς τη Χαντίντ: «Αν δεν το καταδικάσετε αυτό, τα λόγια σας δεν σημαίνουν τίποτα».

Ισράηλ Facebook Twitter
Φωτ.: Instagram

Τζίτζι Χαντίντ: Λανθασμένη η άποψη ότι είσαι αντισημίτης αν είσαι υπέρ της Παλαιστίνης

Η Τζίτζι Χαντίντ τοποθετήθηκε για τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς με ανάρτηση που έκανε την προηγούμενη εβδομάδα στο Instagram.

«Οι σκέψεις μου είναι με όλους όσοι επηρεάζονται από αυτή την αδικαιολόγητη τραγωδία», έγραψε, σημειώνοντας ότι «κάθε μέρα αθώες ζωές χάνονται από αυτή τη σύγκρουση, πάρα πολλές από τις οποίες είναι παιδιών». Παράλληλα, θέλησε να ξεκαθαρίσει στους Εβραίους φίλους της πως «ενώ έχω ελπίδες και όνειρα για τους Παλαιστίνιους, τίποτα από αυτά δεν περιλαμβάνει το κακό ενός Εβραίου». 

Η τρομοκράτηση αθώων ανθρώπων, τόνισε το μοντέλο, δεν συμφωνεί με το κίνημα για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης, ούτε κάνει καλό σε αυτό. 

«Η άποψη ότι αυτό ισχύει έχει τροφοδοτήσει έναν δεκαετή κύκλο αντιποίνων, των οποίων δεν αξίζει να είναι θύμα κανένας αθώος άμαχος, Παλαιστίνιος ή Ισραηλινός και βοηθά στη διαιώνιση της λανθασμένης άποψης ότι το να είσαι υπέρ της Παλαιστίνης σημαίνει πως είσαι αντισημίτης». 

Με πληροφορίες από Variety

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Adolescence: Η «Εφηβεία» του Netflix θα προβληθεί δωρεάν σε όλα τα γυμνάσια και λύκεια του Ηνωμένου Βασιλείου

Διεθνή / Adolescence: Η «Εφηβεία» του Netflix θα προβληθεί δωρεάν σε όλα τα γυμνάσια και λύκεια του Ηνωμένου Βασιλείου

«Αυτή είναι μια σημαντική πρωτοβουλία για να ενθαρρύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερους μαθητές να δουν τη σειρά», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ
LIFO NEWSROOM
Ήρθε η ώρα να τιμωρηθεί ο Όρμπαν, δηλώνει η επόμενη κυβέρνηση της Γερμανίας

Διεθνή / Ήρθε η ώρα να τιμωρηθεί ο Όρμπαν, δηλώνει η επόμενη κυβέρνηση της Γερμανίας

Η φιλορωσική στάση του Ορμπάν έχει προκαλέσει νέες εντάσεις, με την Ουγγαρία να χρησιμοποιεί επανειλημμένα το δικαίωμα βέτο για να εμποδίσει ευρωπαϊκές κυρώσεις σε βάρος Ρώσων ολιγαρχών και στρατιωτικών
LIFO NEWSROOM
Γιατί η Νορβηγία επαναφέρει τα στρατιωτικά της καταφύγια του Ψυχρού Πολέμου

Διεθνή / Γιατί η Νορβηγία επαναφέρει τα στρατιωτικά της καταφύγια του Ψυχρού Πολέμου

Η Νορβηγία δεν είναι μόνη. Η Σουηδία έχει επαναφέρει τη χρήση της υπόγειας ναυτικής βάσης στο νησί Muskö, ενώ η Κίνα, το Ιράν και άλλες χώρες χτίζουν ή ενισχύουν υπόγειες εγκαταστάσεις στρατιωτικής σημασίας
LIFO NEWSROOM