Ισραήλ: Στις 20.00 διάγγελμα Νετανιάχου για την κατάπαυση πυρός με τη Χεζμπολάχ

Ισραήλ: Στις 20.00 διάγγελμα Νετανιάχου για την κατάπαυση πυρός με τη Χεζμπολάχ Facebook Twitter
Το διάγγελμα του Μπενιαμίν Νετανιάχου θα έρθει μετά τη συνεδρίαση του ισραηλινού υπουργικού συμβουλίου ασφαλείας για την έγκριση συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός / φωτ.: ΕΡΑ
0

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου στις 20:00 σήμερα το βράδυ θα απευθύνει διάγγελμα, ανακοίνωσε το γραφείο του, αναφορικά με το σχέδιο κατάπαυσης του πυρός.

Το διάγγελμα θα έρθει μετά τη συνεδρίαση του ισραηλινού υπουργικού συμβουλίου ασφαλείας για την έγκριση συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ στον Λίβανο, διάρκειας 60 ημερών.

Από την άλλη πλευρά ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν και ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, αναμένεται να προχωρήσουν σε ανακοινώσεις σχετικά με την πρόταση κατάπαυσης του πυρός στις 22.00, σύμφωνα με προηγούμενη ανακοίνωση.

Πάνω από 20 βλήματα εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο στο Ισραήλ

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέγραψε τουλάχιστον 20 εκτοξεύσεις βλημάτων κατά της ισραηλινής επικράτειας από τον Λίβανο, την ώρα που συνεδριάζει το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας για να αποφασίσει για εκεχειρία με τη λιβανική ένοπλη οργάνωση Χεζμπολάχ.

Μετά τις σειρήνες προειδοποίησης αεροπορικής επιδρομής που ήχησαν στην περιοχή του κόλπου της Χάιφα, στο βόρειο Ισραήλ, αναχαιτίστηκαν πέντε βλήματα που προέρχονταν από τον Λίβανο, δήλωσε ο στρατός.

Στη συνέχεια ο στρατός ανέφερε επίσης τον εντοπισμό, λίγο νωρίτερα, άλλων πέντε βλημάτων, με στόχο τη Δυτική Άνω Γαλιλαία, ορισμένα από τα οποία, σύμφωνα με στρατό, αναχαιτίστηκαν.

Λίγο αργότερα, ο στρατός έκανε λόγο για περίπου δέκα βλήματα που εντοπίστηκαν προερχόμενα από τον Λίβανο, ορισμένα από τα οποία επίσης αναχαιτίστηκαν καθώς και ένα «ύποπτο εναέριο αντικείμενο».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ες αύριον τα σπουδαία» λέει ο Τραμπ για Ουκρανία: «Μπορεί ακόμη να υπογραφεί η συμφωνία»

Διεθνή / «Ες αύριον τα σπουδαία» λέει ο Τραμπ για Ουκρανία: «Μπορεί ακόμη να υπογραφεί η συμφωνία»

«Απλώς πιστεύω ότι θα έπρεπε να είναι πιο ευγνώμων», είπε για τον Ζελένσκι - Προανήγγειλε συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με την Αργεντινή και τον «σπουδαίο ηγέτη», Χαβιέρ Μιλέι 
LIFO NEWSROOM
Η Ευρώπη έχει τα χρήματα για να σώσει την Ουκρανία, χρειάζεται όμως βούληση

Διεθνή / Η Ευρώπη έχει τα χρήματα για να σώσει την Ουκρανία, χρειάζεται όμως βούληση

Η στρατηγική των ΗΠΑ για την ειρήνη φαίνεται να βασίζεται στον κατευνασμό του Κρεμλίνου. Άλλοι σύμμαχοι πρέπει να αναλάβουν δράση για να διαμορφώσουν το τελικό παιχνίδι του πολέμου.
LIFO NEWSROOM
Διχασμένοι οι Μαερικανοί για τον Τραμπ - Τι δείχνει δημοσκόπηση του CNN

Διεθνή / Διχασμένοι οι Αμερικανοί για τον Τραμπ - Τι δείχνει δημοσκόπηση του CNN

Oι Αμερικανοί αξιολογούν τις επιδόσεις του Ντόναλντ Τραμπ με βάσει τη δημοφιλία του, το αν έχει θέσει σωστές προτεραιότητες και το αν η πολιτική του οδηγεί τη χώρα στη σωστή κατεύθυνση
LIFO NEWSROOM