Ιταλία: Το «κίνημα της σαρδέλας» ζητά από τον Κόντε να αλλάξει τους νόμους για την μετανάστευση

Ιταλία: Το «κίνημα της σαρδέλας» ζητά από τον Κόντε να αλλάξει τους νόμους για την μετανάστευση Facebook Twitter
0

Κινητοποίηση πραγματοποίησαν τα μέλη του «κινήματος της σαρδέλας» την Κυριακή στην Ιταλία ζητώντας από τον πρωθυπουργό της χώρας Τζουζέπε Κόντε την αλλαγή των νόμων για τη μετανάστευση.

Ειδικότερα, κύριο αίτημα της συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε στην Ιταλική πρωτεύουσα ήταν η αλλαγή του νόμου περί μετανάστευσης από την κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε. Ως γνωστόν, πρόκειται για αυστηρά περιοριστικά μέτρα που ενέκρινε η προηγούμενη κυβερνητική συμμαχία -της Λέγκα και των Πέντε Αστέρων- υπό την πίεση του πρώην υπουργού Εσωτερικών, Ματτέο Σαλβίνι.

Οι «ιταλικές σαρδέλες» ζήτησαν ακρόαση από τον Ιταλό πρωθυπουργό, και σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ετοιμάσει λεπτομερή, γραπτή πρόταση, για το πώς θα πρέπει να αλλάξει η νομοθεσία για το προσφυγικό και το μεταναστευτικό.

Κάτω από την εξέδρα της συγκέντρωσης, τα μέλη του κινήματος είχαν τοποθετήσει πανό το οποίο έγραφε «η Ρώμη δεν τα χάφτει», με αναφορά στην ξενοφοβική πολιτική του Σαλβίνι. Σήμερα το απόγευμα, πάντα, ο γραμματέας της Λέγκα ήταν παρών σε κινητοποίηση του κόμματός του, στην συνοικία Έουρ της Αιώνιας Πόλης.

Οι «σαρδέλες», πάντως, τις τελευταίες εβδομάδες ασκούν παράλληλη, δριμεία κριτική στο κίνημα Πέντε Αστέρων και στον πρώην ηγέτη του, Λουίτζι Ντι Μάιο, τον οποίο και κατηγορούν ότι «αντί να ασχολείται με τα σοβαρά θέματα της χώρας, συνεχίζει να βγάζει σέλφι».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπλακ άουτ σε Ισπανία: «Έχουν γίνει μεγάλες ζημιές οικονομικές σε όλα τα επίπεδα της υποδομής»

Διεθνή / Μπλακ άουτ σε Ισπανία: «Έχουν γίνει μεγάλες ζημιές οικονομικές σε όλα τα επίπεδα της υποδομής»

Η εξήγηση του συμβούλου του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής και ειδικού για θέματα ενέργειας, Μιχάλη Μυριάνθη, για το πρωτοφανές μπλακ άουτ σε Ισπανία και Πορτογαλία
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Το υπουργείο Παιδείας ξεκίνησε έρευνα κατά του Χάρβαρντ

Διεθνή / ΗΠΑ: Το υπουργείο Παιδείας ξεκίνησε έρευνα κατά του Χάρβαρντ

Η υπηρεσία Πολιτικών Δικαιωμάτων του υπουργείου Παιδείας ανακοίνωσε ότι οι ξεκίνησε έρευνα «έπειτα από αναφορές για διακρίσεις που γίνονται με βάση τη φυλή στον τρόπο λειτουργίας του περιοδικού» Harvard Law Review κατά παράβαση του άρθρου VI του νόμου περί πολιτικών δικαιωμάτων του 1964
LIFO NEWSROOM