Κωνσταντινούπολη: Πλωτά πάρκινγκ στον Βόσπορο σκέφτεται να φτιάξει ο Δήμος

Κωνσταντινούπολη: Πλωτά πάρκινγκ στον Βόσπορο σκέφτεται να φτιάξει ο Δήμος Facebook Twitter
3

Η Κωνσταντινούπολη είναι από τις πρωτεύουσες που δοκιμάζεται πολύ έντονα από κυκλοφοριακά προβλήματα και έλλειψης χώρου στάθμευσης των αυτοκινήτων. Ο δήμος της Κωνσταντινούπολης, των 16 εκατ. κατοίκων  φαίνεται να έχει πάρει στα σοβαρά τη ρηξικέλευθη ιδέα για δημιουργία πλωτών πάρκινγκ στις όχθες του Βόσπορου ή της θάλασσας του Μαρμαρά.

Συγκεκριμένα, η εταιρία που είναι υπεύθυνη για πολλούς χώρους στάθμευσης έχει καταθέσει την ιδέα να ανασκευάσει πρώην οχηματαγωγά που είναι αγκυροβολημένα στις όχθες πολυσύχναστων σημείων της Κωνσταντινούπολης και να δημιουργήσει πλωτούς σταθμούς πάρκινγκ που θα μπορούν να φιλοξενήσουν ένα μέρος του ολοένα και αυξανόμενου στόλου αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στην Πόλη. Εκτός των πάρκινγκ, οι ανασκευασμένοι χώροι θα μπορέσουν να φιλοξενούν και καφετέριες, ή ακόμα και γκαλερί.

Η ISPARK, όπως γράφουν τα Νέα, υπολόγισε σε 12 εκατ. δολάρια (9 εκατ. ευρώ) την τιμή ενός πλωτού πάρκινγκ 400 θέσεων, αλλά δεν έχει ακόμη ορίσει κάποιο χρονοδιάγραμμα για τη δημιουργία τέτοιων χώρων στάθμευσης.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεξικό: Νεκροί η ακτιβίστρια Μαρία Μοράλες και ο γιος της που δημοσιοποίησαν στρατόπεδο εξόντωσης της μαφίας

Διεθνή / Μεξικό: Νεκροί η ακτιβίστρια Μαρία Μοράλες και ο γιος της που δημοσιοποίησαν στρατόπεδο εξόντωσης της μαφίας

Αυτή είναι η δεύτερη υπόθεση σε λιγότερο από ένα μήνα στο Χαλίσκο του Μεξικού, όπου άνθρωποι που αναζητούν δικαιοσύνη για την εξαφάνιση μελών της οικογένειάς τους δολοφονούνται
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Έχω ακούσει, στην Τουρκία μένω, και πολλοί Τούρκοι τα χουν πάρει γιατί έχει καταστρέψει τα δάση βόρεια της Ιστανμπούλ για να κάνει δρόμους και γέφυρες, ενω θα μπορούσε να αναπτύξει το μετρό. Κι όχι αυτό το μετρό στην Πόλη είναι υπερβολικά μικρό για να εξυπηρετήσει όλους τους Πολίτες. Τα πολλά κολιτιλίκια με κατασκευαστικές εταιρείες τον έχουν αλλάξει απο αυτό που ήταν. Και ναι έφτιαξε το τούνελ, αλλά πόσα δάση χάλασε δε ρωτάμε.