Κυβερνητικά κτίρια πυρπολήθηκαν χθες στην Τυνησία

Κυβερνητικά κτίρια πυρπολήθηκαν χθες στην Τυνησία Facebook Twitter
0

Το κτήριο της εφορίας, το αστυνομικό τμήμα, μια τράπεζα και ένα δημοτικό κτίριο παραδόθηκαν στις φλόγες μετά από επίθεση εκατοντάδων διαδηλωτών στην πόλη Φεριάνα της κεντροδυτικής Τυνησίας. Συγκρούσεις ανάμεσα σε αστυνομικούς και διαδηλωτές σημειώθηκαν και χθες στην πόλη Κασερίν και στην πόλη Θάλα. Εξάλλου, συγκρούσεις μεταξύ νεαρών διαδηλωτών και αστυνομικών σημειώθηκαν τη νύχτα στην πόλη Μεκνάσι της περιοχής Σίντι-Μπουζίντ.

Μια από τις κύριες αιτίες των διαδηλώσεων, όπως γράφει η Ημερησία, είναι η επιβολή μιας σειράς φόρων σε μεταφορικά μέσα ιδιωτικής και επαγγελματικής χρήσης. Το ισχυρό εργατικό συνδικάτο UGTT χαρακτήρισε τις διεκδικήσεις των διαδηλωτών "νόμιμες", ενώ το ισλαμικό κόμμα Ενάχντα "δικαιολόγησε τη δυσαρέσκεια για τα μέτρα αυτά ζητώντας την αναθεώρησή τους".

Η κεντροδυτική Τυνησία είναι μεταξύ των φτωχότερων περιοχών της χώρας. Οι ανισότητες όσον αφορά την περιφερειακή ανάπτυξη ήταν ένας από τους κύριους λόγους της εξέγερσης τον Ιανουάριο του 2011.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΔΑΝΙΑ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Δεν μπορείτε να προσαρτήσετε άλλες χώρες»: Δανία και Γροιλανδία απαντούν στον Τραμπ

Η νέα τοποθέτηση από τους πρωθυπουργούς της Δανίας και της Γροιλανδίας έρχεται μετά την ανακοίνωση του Τραμπ ότι διορίζει ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ για το αρκτικό νησί
THE LIFO TEAM
Γάζα: «Δεν μπορώ να ξεχάσω τον τρόμο» περιγράφει μητέρα που γέννησε δύο φορές στη διάρκεια του πολέμου

Διεθνή / Γάζα: «Δεν μπορώ να ξεχάσω τον τρόμο» περιγράφει μητέρα που γέννησε δύο φορές στη διάρκεια του πολέμου

Καθημερινά, περίπου 130 μωρά γεννιούνται στη Λωρίδα της Γάζας, μέσα σε συνθήκες ασφυκτικής πίεσης, με το σύστημα υγείας να βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης και τις βασικές προμήθειες να εξαντλούνται
THE LIFO TEAM