Λευκορωσία: Χιλιάδες άνθρωποι στους δρόμους, 250 συλλήψεις - Μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση

Λευκορωσία: Χιλιάδες άνθρωποι στους δρόμους, 250 συλλήψεις - Μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση Facebook Twitter
EPA
0

Η αστυνομία της Λευκορωσίας απέκλεισε με αγκαθωτό συρματόπλεγμα μια κεντρική πλατεία στην πρωτεύουσα Μινσκ και άρχισε να συλλαμβάνει δεκάδες διαδηλωτές καθώς συγκεντρώνονταν για άλλη μια αντικυβερνητική πορεία σήμερα, έναν μήνα μετά τις προεδρικές εκλογές.

Ένας μάρτυρας που μίλησε στο πρακτορείο Reuters είπε ότι είδε ένα πλήθος τουλάχιστον 10.000 ανθρώπων να προχωρούν προς την Πλατεία Ανεξαρτησίας, όπου βρίσκονται η έδρα της κυβέρνησης και το γραφείο του προέδρου Αλεξάντρ Λουκασένκο.

Λευκορωσία: Χιλιάδες άνθρωποι στους δρόμους, 250 συλλήψεις - Μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση Facebook Twitter
EPA

Το Σάββατο, τουλάχιστον 5.000 άνθρωποι έκαναν πορεία στην πρωτεύουσα, ζητώντας την αποφυλάκιση ενός ηγέτη της αντιπολίτευσης. Συνολικά 114 άνθρωποι συνελήφθησαν σε όλη τη χώρα χθες το βράδυ, εκ των οποίων οι 99 στην πρωτεύουσα, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών. Σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax, οι συλλήψεις που έχουν γίνει σήμερα ανέρχονται σε περίπου 250.

Λευκορωσία: Χιλιάδες άνθρωποι στους δρόμους, 250 συλλήψεις - Μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση Facebook Twitter
EPA

Η Πλατεία Οκτιάμπρσκαγια, στο κέντρο του Μινσκ, είχε αποκλειστεί σήμερα με αγκαθωτό συρματόπλεγμα. Αποκλεισμένη ήταν και η Πλατεία Ανεξαρτησίας.

Λευκορωσία: Χιλιάδες άνθρωποι στους δρόμους, 250 συλλήψεις - Μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση Facebook Twitter
EPA

Το ρωσικό πρακτορείο TASS μετέδωσε, επικαλούμενο την αστυνομία του Μινσκ, ότι οι συλλήψεις στην πρωτεύουσα ξεκίνησαν πριν από τις διαδηλώσεις. Μια γυναίκα, που δήλωσε ότι ονομάζεται Τατιάνα, είπε στο Reuters ότι μετείχε σε μια μεγάλη ομάδα περίπου 1.000 διαδηλωτές. «Οι στρατιώτες μας περικύκλωσαν, επέλεγαν κάποιους, τους έβγαζαν από το πλήθος και τους ξυλοκοπούσαν», αφηγήθηκε.

Η Όλγα Σεμοντάνοβα, ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Εσωτερικών, είπε στο Tass ότι ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της αστυνομίας και του υπουργείου στους δρόμους του Μινσκ για να αποτρέψουν την «παράνομη» διαδήλωση, όπως την χαρακτήρισε.

Λευκορωσία: Χιλιάδες άνθρωποι στους δρόμους, 250 συλλήψεις - Μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση Facebook Twitter
EPA
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ σχεδιάζει να αναλάβει τον έλεγχο των αμερικανικών ταχυδρομείων

Διεθνή / Ο Τραμπ σχεδιάζει να αναλάβει τα αμερικανικά ταχυδρομεία - Πιθανώς, για να τα κλείσει

Η ιστορική υπηρεσία USPS των ΗΠΑ είχε ελεγχόμενη ζημία 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2024 - Ο Τραμπ ετοιμάζει εκτελεστικό διάταγμα για να απολύσει τα μέλη του ΔΣ και να θέσει τα αμερικανικά ταχυδρομεία υπό τον άμεσο έλεγχο του υπουργείου Εμπορίου
LIFO NEWSROOM
Γερμανία: Η Μπέρμποκ αποκάλυψε ότι έχει υποστεί πολλές φορές σεξουαλική παρενόχληση

Διεθνή / Γερμανία: Η Μπέρμποκ αποκάλυψε ότι έχει υποστεί πολλές φορές σεξουαλική παρενόχληση

Στη Γερμανία, σχεδόν το 60% των γυναικών δηλώνουν ότι έχουν βιώσει κάποια μορφή σεξουαλικής παρενόχλησης στη διάρκεια της ζωής τους, σύμφωνα με σχετική έρευνα, με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι ο πραγματικός αριθμός είναι ακόμα υψηλότερος.
LIFO NEWSROOM
Γυναίκα στις ΗΠΑ γέννησε λάθος μωρό - Της εμφύτευσαν λάθος γονιμοποιημένα ωάρια

Διεθνή / Έκανε μήνυση σε κλινική εξωσωματικής γονιμοποίησης, επειδή γέννησε το μωρό άλλου ζευγαριού χωρίς να το γνωρίζει

Παρά το λάθος, η γυναίκα θέλησε να κρατήσει το παιδί και μεγάλωσε το μωρό για αρκετούς μήνες μέχρι να δοθεί η κηδεμονία στους βιολογικούς γονείς του
LIFO NEWSROOM