Λίβανος: Νεκροί από ισραηλινά χτυπήματα 28 εργαζόμενοι του ΠΟΥ

Λίβανος: Νεκροί από ισραηλινά χτυπήματα 28 εργαζόμενοι του ΠΟΥ Facebook Twitter
Λίβανος/ Φωτ.: EPA
0

Συνολικά 28 εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, που συνεργάζονταν με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), σκοτώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες στον Λίβανο, εν μέσω ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών και χερσαίων επιχειρήσεων.

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, δήλωσε ότι πολλοί εργαζόμενοι υγείας έχουν εγκαταλείψει τις περιοχές τους λόγω των βομβαρδισμών, γεγονός που περιορίζει σοβαρά την παροχή περίθαλψης. Επιπλέον, ο ΠΟΥ δεν θα είναι σε θέση να παραδώσει προγραμματισμένη αποστολή ιατρικών προμηθειών στη χώρα, λόγω περιορισμών στις αερομεταφορές.

Νωρίτερα, το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου ανακοίνωσε ότι πάνω από 40 διασώστες και πυροσβέστες έχουν σκοτωθεί από ισραηλινά πλήγματα τις τελευταίες τρεις ημέρες. Συνολικά, 97 διασώστες και πυροσβέστες έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη των συγκρούσεων μεταξύ Ισραήλ και της Χεζμπολάχ, τον Οκτώβριο του 2023.

Από την έναρξη των επιθέσεων, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 1.974, συμπεριλαμβανομένων 127 παιδιών, ενώ οι τραυματίες φτάνουν τους 9.384, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας του Λιβάνου, Φιράς Αμπιάντ.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ήρθε η ώρα να τιμωρηθεί ο Όρμπαν, δηλώνει η επόμενη κυβέρνηση της Γερμανίας

Διεθνή / Ήρθε η ώρα να τιμωρηθεί ο Όρμπαν, δηλώνει η επόμενη κυβέρνηση της Γερμανίας

Η φιλορωσική στάση του Ορμπάν έχει προκαλέσει νέες εντάσεις, με την Ουγγαρία να χρησιμοποιεί επανειλημμένα το δικαίωμα βέτο για να εμποδίσει ευρωπαϊκές κυρώσεις σε βάρος Ρώσων ολιγαρχών και στρατιωτικών
LIFO NEWSROOM
Γιατί η Νορβηγία επαναφέρει τα στρατιωτικά της καταφύγια του Ψυχρού Πολέμου

Διεθνή / Γιατί η Νορβηγία επαναφέρει τα στρατιωτικά της καταφύγια του Ψυχρού Πολέμου

Η Νορβηγία δεν είναι μόνη. Η Σουηδία έχει επαναφέρει τη χρήση της υπόγειας ναυτικής βάσης στο νησί Muskö, ενώ η Κίνα, το Ιράν και άλλες χώρες χτίζουν ή ενισχύουν υπόγειες εγκαταστάσεις στρατιωτικής σημασίας
LIFO NEWSROOM
Ο νέος πρωθυπουργός της Γροιλανδίας απορρίπτει την τελευταία απειλή Τραμπ: «Δεν ανήκουμε σε κανέναν»

Διεθνή / Ο νέος πρωθυπουργός της Γροιλανδίας απορρίπτει την τελευταία απειλή Τραμπ: «Δεν ανήκουμε σε κανέναν»

Ο νέος ηγέτης κάλεσε τους πολίτες σε ενότητα απέναντι στις αυξανόμενες εξωτερικές πιέσεις, τονίζοντας πως είναι κρίσιμο «να σταθούμε μαζί ως λαός, ειδικά τώρα που δεχόμαστε πιέσεις από το εξωτερικό»
LIFO NEWSROOM