Λωρίδα της Γάζας: Αναχώρησε από την Κύπρο δεύτερο πλοίο με ανθρωπιστική βοήθεια

Λωρίδα της Γάζας: Αναχώρησε δεύτερο πλοίο ανθρωπιστικής βοήθειας από την Κύπρο Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου: ΕΡΑ
0

Δεύτερη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας με κατεύθυνση την Λωρίδα της Γάζας αναχώρησε σήμερα από την Κύπρο. 

Το πλοίο που απέπλευσε από το λιμάνι της Λάρνακας για τη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με το Reuters μεταφέρει 400 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας. 

Φορτηγό πλοίο, το οποίο είναι ήδη αγκυροβολημένο έξω από το λιμάνι και μεταφέρει επισιτιστική βοήθεια συνδέθηκε με ένα σωστικό πλοίο και μια πλωτή αποβάθρα που επίσης μεταφέρουν βοήθεια και που ήταν ήδη ελλιμενισμένα, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα του Reuters. Την βοήθεια θα ρυμουλκεί το σωστικό πλοίο. 

Αυτή θα είναι η δεύτερη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω της Κύπρου, καθώς οι κυπριακές αρχές σε συνεργασία με το Ισραήλ έχουν ανοίξει ανθρωπιστικό θαλάσσιο διάδρομο. Σκοπός είναι η διευκόλυνση φορτίων που φθάνουν κατευθείαν στον πολιορκούμενο παλαιστινιακό θύλακα. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters 

 

 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ουκρανία: Ο Τραμπ προτείνει «ταχύ τερματισμό» του πολέμου χωρίς αναφορά σε εδαφική ακεραιότητα

Διεθνή / Ουκρανία: Ο Τραμπ προτείνει «ταχύ τερματισμό» του πολέμου χωρίς αναφορά σε εδαφική ακεραιότητα

Κείμενο απόφασης 65 λέξεων για «ταχύ τερματισμό» του πολέμου χωρίς αναφορά στον σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας φέρνει η κυβέρνηση Τραμπ στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ
LIFO NEWSROOM