Μπορέλ: Πρέπει να πάρουμε στα σοβαρά τις πυρηνικές απειλές του Πούτιν

Μπορέλ: Πρέπει να πάρουμε στα σοβαρά τις πυρηνικές απειλές του Πούτιν Facebook Twitter
Φωτ.: EPA.
0

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη τις απειλές του Πούτιν για χρήση πυρηνικών όπλων, δήλωσε ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ένωσης, Ζοζέπ Μπορέλ.  

Παράλληλα, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος τόνισε μιλώντας στο BBC ότι ο πόλεμος που μαίνεται στην Ουκρανία έχει φτάσει πλέον σε μια «επικίνδυνη στιγμή». 

Οι δηλώσεις του έρχονται καθώς η Ρωσία έχει ανακοινώσει μερική επιστράτευση και δημοψηφίσματα για την προσάρτηση τεσσάρων κατεχόμενων περιοχών της Ουκρανίας. Την ίδια στιγμή, κατά τις τελευταίες εβδομάδες ρωσικές δυνάμεις έχουν υποχωρήσει σε τμήματα των μετώπων λόγω ουκρανικής αντεπίθεσης. 

«Σίγουρα είναι μια επικίνδυνη στιγμή, διότι ο ρωσικός στρατός έχει στριμωχτεί στη γωνία και η αντίδραση του Πούτιν, απειλώντας με χρήση πυρηνικών όπλων, είναι πολύ κακή», είπε χαρακτηριστικά ο Μπορέλ. 

Στο πρόσφατο διάγγελμά του ο Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία διαθέτει «διάφορα όπλα καταστροφής» και ότι θα «χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή της» τονίζοντας πως «δεν μπλοφάρουμε». 

«Όταν οι άνθρωποι λένε ότι κάτι δεν είναι μπλόφα, πρέπει να τους παίρνουμε στα σοβαρά», κατέληξε ο Μπορέλ.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ «ανέβασε» βίντεο από την φονική επίθεση στην Υεμένη - «Ουπς, δεν θα γίνει καμιά επίθεση από αυτούς τους Χούτι»

Διεθνή / Ο Τραμπ «ανέβασε» βίντεο από την φονική επίθεση στην Υεμένη - «Ουπς, δεν θα γίνει καμιά επίθεση από αυτούς τους Χούτι»

Ο Τραμπ δημοσιοποίησε βίντεο που κατ’ αυτόν δείχνει δεκάδες μαχητές του κινήματος των Χούτι καθώς σκοτώνονται σε αμερικανικό βομβαρδισμό στην Υεμένη
LIFO NEWSROOM
«Η μόνη δουλειά που ξέρω»: Οι εργάτες του μικροσκοπικού Λεσότο αντιδρούν στους δασμούς 50% του Τραμπ

Διεθνή / «Η μόνη δουλειά που ξέρω»: Οι εργάτες του μικροσκοπικού Λεσότο αντιδρούν στους δασμούς 50% του Τραμπ

Ο κλάδος της κλωστοϋφαντουργίας απασχολεί περίπου 40.000 εργαζόμενους και αντιπροσωπεύει το 90% των εξαγωγών του Λεσότο, όπου κατασκευάζονται τζιν για εμβληματικές αμερικανικές μάρκες όπως η Levi's και η Wrangler
LIFO NEWSROOM
50 χρόνια Microsoft: Ο Μπιλ Γκέιτς θυμάται τον κώδικα που ξεκίνησε την επανάσταση των υπολογιστών

Διεθνή / 50 χρόνια Microsoft: Ο Μπιλ Γκέιτς θυμάται τον κώδικα που ξεκίνησε την επανάσταση των υπολογιστών

Ο ιδρυτής της Microsoft γιορτάζει την «χρυσή επέτειο» της εταιρείας με αναμνήσεις από τον κώδικα που έγραψε στα 19 του και έβαλε τα θεμέλια για το μέλλον της τεχνολογίας
LIFO NEWSROOM