Νεπάλ: Ο σεισμός μετατόπισε το Έβερεστ

Νεπάλ: Ο σεισμός μετατόπισε το Έβερεστ Facebook Twitter
0

Κατά 3 εκατοστά προς τα νοτιοδυτικά κινήθηκε το Έβερεστ λόγω των 7,8 Ρίχτερ που χτύπησαν την περιοχή στις 25 Απριλίου, σύμφωνα με κινεζική μελέτη μέσω δορυφόρων.

Δεν φαίνεται να υπήρξε μετατόπιση του βουνού και από τη δεύτερη ισχυρή δόνηση με μέγεθος 7,5 Ρίχτερ.


Πάντως, σύμφωνα με τους ειδικούς το Έβερεστ μετατοπίζεται συνεχώς προς τα βορειοανατολικά κατά περίπου 4 εκατοστά το χρόνο ενώ τα τελευταία 10 χρόνια έχει ανυψωθεί κατά 3 εκατοστά.

Ο Χου Σιουέι, αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Γεωλογίας της κινεζικής αρχής που είναι αρμόδια για τους σεισμούς, τόνισε ότι η έκταση της μετατόπισης αυτής είναι φυσιολογική.


Οι δύο σεισμοί προκάλεσαν τον θάνατο περισσότερων από 8.700 ανθρώπων στο Νεπάλ.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεξικό: Νεκροί η ακτιβίστρια Μαρία Μοράλες και ο γιος της που δημοσιοποίησαν στρατόπεδο εξόντωσης της μαφίας

Διεθνή / Μεξικό: Νεκροί η ακτιβίστρια Μαρία Μοράλες και ο γιος της που δημοσιοποίησαν στρατόπεδο εξόντωσης της μαφίας

Αυτή είναι η δεύτερη υπόθεση σε λιγότερο από ένα μήνα στο Χαλίσκο του Μεξικού, όπου άνθρωποι που αναζητούν δικαιοσύνη για την εξαφάνιση μελών της οικογένειάς τους δολοφονούνται
LIFO NEWSROOM