Ο Ερντογάν εκθέτει όλα τα ψαλίδια που χρησιμοποίησε σε εγκαίνια τα τελευταία 18 χρόνια

Ο Ερντογάν εκθέτει όλα τα ψαλίδια που χρησιμοποίησε σε εγκαίνια εδώ και 18 χρόνια Facebook Twitter
0

Στις σχεδόν δύο δεκαετίες που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κυβερνάει την Τουρκία, έχει δαπανήσει δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια σε γιγάντια έργα υποδομής για να εδραιώσει τη λαϊκή του βάση, αυξάνοντας παράλληλα τον έλεγχο στη χώρα. 

Τώρα, μια έκθεση στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα, που εγκαινιάστηκε την Παρασκευή, έρχεται να εξωραΐσει την εικόνα του 67χρονου ηγέτη,  ο οποίος υστερεί στις δημοσκοπήσεις εν μέσω της οικονομικής αναταραχής.

Η έκθεση παρουσιάζει όλα τα ψαλίδια που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος σε διάφορες τελετές τα τελευταία 18 χρόνια, τα οποία αφηγούνται την ιστορία εκατοντάδων εγκαινίων σε αεροδρόμια, γέφυρες, σταθμούς παραγωγής ενέργειας και αυτοκινητόδρομους.

Τα εκθέματα περιλαμβάνουν από το ψαλίδι που χρησιμοποίησε ο Ερντογάν σε μια τελετή στη βόρεια πόλη Ρίζε το 2003 μέχρι εκείνο για τα εγκαίνια του 36 ορόφων «Turkish House» στη Νέα Υόρκη τον Σεπτέμβριο, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η συλλογή ξεκίνησε το 2007, όταν ο Ερντογάν είπε στον Μπιναλί Γιλντιρίμ, που αργότερα υπηρέτησε ως πρωθυπουργός υπό την προεδρία του, να φυλάξει το ψαλίδι που χρησιμοποίησε στην τελετή εγκαινίων μιας φοιτητικής εστίας στο Μπολού. 

Στα εκθέματα περιλαμβάνεται επίσης το ψαλίδι που χρησιμοποίησε ένα κορίτσι για να κόψει την κορδέλα πριν τον Ερντογάν, τον Οκτώβριο. Το κορίτσι στεκόταν μπροστά από τον Τούρκο πρόεδρο σε ένα δημόσιο πάρκο της Άγκυρας, και ξαφνικά έκοψε την κορδέλα.

Ένα μικρότερο αγόρι τον Σεπτέμβριο δεν στάθηκε τόσο τυχερό αφού ο Ερντογάν το χτύπησε αρκετές φορές στο κεφάλι ζητώντας του να περιμένει. 

Ο Ερντογάν έχει «κρατήσει όλα τα ψαλίδια και τις κορδέλες» που χρησιμοποίησε και τώρα ξεπερνούν τα 800, έγραψε η εφημερίδα Yeni Safak, αν και ο αριθμός μπορεί να υπολείπεται των συνολικών εγκαινίων καθώς αξιωματούχοι είπαν ότι πολλά έγιναν «με το πάτημα κουμπιών» και έτσι δεν χρησιμοποιήθηκαν ψαλίδια, ανέφερε η Hurriyet.

Ο Τούρκος πρόεδρος παλεύει με μια προβληματική οικονομία που καταρρέει, τον πληθωρισμό που ξεπερνά το 20% και μια έντονη νομισματική κρίση. 

Ας σημειωθεί ότι το τουρκικό νόμισμα βρίσκεται κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο όλων των εποχών, με την ισοτιμία με το δολάριο να καθορίζεται στις 14 λίρες ανά δολάριο, ενώ την ίδια ώρα, ο πληθωρισμός εκτοξεύθηκε στο 21% των Νοέμβριο, ενόσω η κεντρική τράπεζα συνεχίζει την πολιτική των μειωμένων επιτοκίων.

Με πληροφορίες από Bloomberg, Ahval News

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μασκ ως πρόεδρος των ΗΠΑ στο νέο εξώφυλλο του Time

Διεθνή / Ο Έλον Μασκ ως πρόεδρος των ΗΠΑ στο νέο εξώφυλλο του Time

Η «εισβολή» του μεγιστάνα στο Δημόσιο έχει φέρει αντιδράσεις - «Έχει πρόσβαση σε όλα μας τα δεδομένα, τι τον σταματάει από το να κλέψει τα χρήματα των φορολογούμενων;» ανησυχεί η Βουλή των Αντιπροσώπων
LIFO NEWSROOM
Διπλωματική ένταση μεταξύ Νέας Ζηλανδίας και Νήσων Κουκ – Διαφωνία για το διαβατήριο και συνεργασία με την Κίνα

Διεθνή / Διπλωματική ένταση μεταξύ Νέας Ζηλανδίας και Νήσων Κουκ – Διαφωνία για το διαβατήριο και συνεργασία με την Κίνα

Η Νέα Ζηλανδία, μέσω του υπουργού Εξωτερικών Ουίνστον Πίτερς, επανέλαβε ότι η έκδοση διαβατηρίου, η πλήρης ανεξαρτησία και η ένταξη στον ΟΗΕ είναι εφικτά μόνο για πλήρως ανεξάρτητες χώρες
LIFO NEWSROOM
Εκτέλεση θανατοποινίτη στην Αλαμπάμα με «απάνθρωπη» μέθοδο

Διεθνή / Εκτέλεση θανατοποινίτη στην Αλαμπάμα με «απάνθρωπη» μέθοδο

Η μέθοδος εκτέλεσης με εισπνοή αζώτου, με την οποία ο θάνατος προκαλείται από υποξία (έλλειψη οξυγόνου), επικρίνεται έντονα από τον ΟΗΕ, που επισημαίνει πως δεν είναι «δοκιμασμένη» και ότι ενδέχεται να αποτελεί μορφή «βασανιστηρίου», «απάνθρωπης ή ταπεινωτικής μεταχείρισης»
LIFO NEWSROOM