Ο Ερντογάν παρεμβαίνει για εκτόνωση της κρίσης μεταξύ των αραβικών χωρών υπό την Σαουδική Αραβία και του Κατάρ

Ο Ερντογάν παρεμβαίνει για εκτόνωση της κρίσης μεταξύ των αραβικών χωρών υπό την Σαουδική Αραβία και του Κατάρ Facebook Twitter
0

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με τους ηγέτες του Κατάρ, της Ρωσίας, του Κουβέιτ, αλλά και της Σαουδικής Αραβίας για την αποκλιμάκωση της έντασης που έχει προκληθεί μετά την διακοπή των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ αραβικών χωρών και του Κατάρ, σύμφωνα με προεδρικές πηγές στην Άγκυρα.


«Η σημασία της περιφερειακής σταθερότητας και ειρήνης, υπογραμμίστηκε στις συνομιλίες, όπως επίσης και η σημασία επικέντρωσης των προσπαθειών στην διπλωματία και τον διάλογο, προκειμένου να αποκλιμακωθεί η ένταση» ανέφεραν στην ανακοίνωσή τους, πηγές της τουρκικής προεδρίας.


Η Σαουδική Αραβία, η Αίγυπτος, τα ΗΑΕ, αλλά και το Μπαχρέιν επιδείνωσαν τις διπλωματικές τους σχέσεις με το Κατάρ, προκαλώντας ένα σημαντικό διπλωματικό ρήγμα στο πλαίσιο των σχέσεων μεταξύ των ισχυρότερων αραβικών χωρών, στην περιοχή του Περσικού Κόλπου.


Η Τουρκία από την πλευρά της, διατηρεί καλές σχέσεις με το Κατάρ, αλλά και με αρκετές αραβικές χώρες της ευρύτερης περιοχής του Περσικού Κόλπου, ενώ αξιοποιεί την κατάσταση της έντασης που προκλήθηκε διπλωματικά, προκειμένου ν' αναλάβει διαμεσολαβητικό ρόλο.

πηγή: ΑΠΕ/ ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΔΑΝΙΑ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Δεν μπορείτε να προσαρτήσετε άλλες χώρες»: Δανία και Γροιλανδία απαντούν στον Τραμπ

Η νέα τοποθέτηση από τους πρωθυπουργούς της Δανίας και της Γροιλανδίας έρχεται μετά την ανακοίνωση του Τραμπ ότι διορίζει ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ για το αρκτικό νησί
THE LIFO TEAM
Γάζα: «Δεν μπορώ να ξεχάσω τον τρόμο» περιγράφει μητέρα που γέννησε δύο φορές στη διάρκεια του πολέμου

Διεθνή / Γάζα: «Δεν μπορώ να ξεχάσω τον τρόμο» περιγράφει μητέρα που γέννησε δύο φορές στη διάρκεια του πολέμου

Καθημερινά, περίπου 130 μωρά γεννιούνται στη Λωρίδα της Γάζας, μέσα σε συνθήκες ασφυκτικής πίεσης, με το σύστημα υγείας να βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης και τις βασικές προμήθειες να εξαντλούνται
THE LIFO TEAM