Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών θέλει να απελαύνονται οι αιτούντες άσυλο που παρανομούν

Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών θέλει να απελαύνονται οι αιτούντες άσυλο που παρανομούν Facebook Twitter
EPA
0

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Χόρστ Ζεεχόφερ, εκμεταλλεύτηκε μία πρόσφατη επίθεση στη Βαυαρία για να προβάλλει τις «σκληρές» θέσεις του στο μεταναστευτικό και να ζητήσει αλλαγή της νομοθεσίας για τις απελάσεις. 

«Όταν αιτούντες άσυλο διαπράττουν βίαια εγκλήματα, πρέπει να φεύγουν από την πατρίδα μας. Όταν η κείμενη νομοθεσία δεν αρκεί για αυτό, πρέπει να την τροποποιούμε», τόνισε ο Ζεεχόφερ σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Bild.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών του ομόσπονδου κρατιδίου της Βαυαρίας, τρεις ύποπτοι για την υπόθεση είναι υπήκοοι Αφγανιστάν και ένας Ιρανός. 

Οι διωκτικές αρχές είχαν ανακοινώσει αρχικά ότι ένας από τους υπόπτους ήταν Σύρος.

Η γερμανική αστυνομία ανέφερε ότι οι τέσσερις νεαροί τραυμάτισαν 12 διερχόμενους, ηλικίας μεταξύ 16 και 42 ετών, το Σάββατο στην Άμπεργκ.

Οι αιτούντες άσυλο, ηλικίας μεταξύ 17 και 19 ετών, έχουν προφυλακιστεί και σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία για την πρόκληση σοβαρών σωματικών βλαβών.

Οι εισαγγελικές αρχές της Βαυαρίας δεν έδωσαν καμιά εξήγηση για τα κίνητρα της επίθεσης. Ουδείς από τους νεαρούς ζούσε στην Άμπεργκ. Οι δύο δεν διαθέτουν άδεια μόνιμης παραμονής.

Κάτοικοι της πόλης του Άνω Παλατινάτου εξέφρασαν σοκ για τις επιθέσεις, που έγιναν στον σιδηροδρομικό σταθμό και στην παλιά πόλη της γραφικής, συνήθως πολύ ήσυχης κοινότητας.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας Γιοάχιμ Χέρμαν κατέστησε σαφές την Τετάρτη ότι οι επαναπατρισμοί των νεαρών «δεν είναι νομικά εφικτοί σε καμία από τις περιπτώσεις». Συμφώνησε ωστόσο ότι η νομοθεσία στη Γερμανία ως προς αυτό πρέπει να αλλάξει.

Οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) και το κόμμα της Αριστεράς Die Linke επέκριναν τις δηλώσεις και την πρωτοβουλία του Ζεεχόφερ, για διαφορετικούς λόγους.

«Δεν χρειαζόμαστε ειδικούς νόμους για ιδιαίτερες ομάδες ανθρώπων», τόνισε ο συμπρόεδρος της Αριστεράς Μπερντ Ρίξινγκερ, τονίζοντας ότι την υπόθεση πρέπει να τη χειριστεί η αστυνομία, δεν επαφίεται στους βουλευτές. Ο Στεφάν Τόμε του FDP έκρινε ότι το πρόβλημα είναι τα περίπλοκα εμπόδια για τις απελάσεις, κι αυτό δεν θα επιλυθεί αν απλά ο νόμος γίνει αυστηρότερος.

Ο Ζεεχόφερ σκοπεύει να παρουσιάσει μία τροπολογία εντός εβδομάδων, δήλωσε εκπρόσωπος του ομοσπονδιακού υπουργείου Εσωτερικών.

Με πληροφορίες από DPA, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ηγέτης των Σερβοβόσνιων διαφεύγει στη Μόσχα καθώς οι Αρχές εντείνουν τις προσπάθειες σύλληψής του

Διεθνή / Ο ηγέτης των Σερβοβόσνιων διαφεύγει στη Μόσχα καθώς οι Αρχές εντείνουν τις προσπάθειες σύλληψής του

Η Μόσχα έχει μακρά παράδοση αδιαφορίας προς τα εντάλματα της Interpol, όταν πρόκειται για πρόσωπα με πολιτική σημασία ή συμμαχική στάση απέναντι στο Κρεμλίνο
LIFO NEWSROOM
Τα νομοσχέδια κατά των τρανς στις ΗΠΑ γίνονται όλο και πιο «ακραία», προειδοποιεί φιλανθρωπική οργάνωση

Διεθνή / Τα νομοσχέδια κατά των τρανς ατόμων στις ΗΠΑ γίνονται όλο και πιο «ακραία»

Η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών έχει παρακολουθήσει τουλάχιστον 1.570 προτεινόμενα νομοσχέδια που στοχεύουν στα δικαιώματά τους, με 527 μόνο τους πρώτους τρεις μήνες του 2025
LIFO NEWSROOM
Σουηδία: Η κυβέρνηση προωθεί νομοσχέδιο με «κανόνες συμπεριφοράς» για μετανάστες - Οι παραβάτες θα απελαύνονται

Διεθνή / Σουηδία: Η κυβέρνηση προωθεί «κανόνες συμπεριφοράς» για μετανάστες - Οι παραβάτες θα απελαύνονται

Οι «παραβάσεις του τρόπου ζωής» θα αφορούν τη διάπραξη αδικήματος, τη διατάραξη της δημόσιας τάξης αλλά και την υπεράσπιση της τρομοκρατίας ή ενεργειών που «απειλούν την ασφάλεια» της χώρας
LIFO NEWSROOM
Τι είναι το Ghibli Style που έχει γίνει παγκόσμιο viral και γιατί προκαλεί αντιδράσεις

Διεθνή / Τι είναι το Ghibli Style που έχει γίνει παγκόσμιο viral και γιατί προκαλεί αντιδράσεις

Τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης που παράγουν εικόνες, όπως αυτό του ChatGPT αλλά και το Midjourney, μπορούν να μιμηθούν το στυλ του Χαγιάο Μιγιαζάκι λαμβάνοντας μόνο μερικές οδηγίες και μία εικόνα αναφοράς από τον χρήστη
LIFO NEWSROOM
Μόνος στο σπίτι ο Μακόλεϊ Κάλκιν: «Δεν έχω καμία σχέση με τον πατέρα μου εδώ και 30 χρόνια»

Διεθνή / Μόνος στο σπίτι ο Μακόλεϊ Κάλκιν: «Δεν έχω καμία σχέση με τον πατέρα μου εδώ και 30 χρόνια»

«Είναι ένας άνθρωπος που έκανε επτά παιδιά και τώρα έχει τέσσερα εγγόνια και κανένα από αυτά δεν θέλει να έχει σχέση μαζί του» είπε ο διάσημος ηθοποιός για τον πατέρα του
LIFO NEWSROOM
Φλόριντα: Ψηφίζουν χαλάρωση της παιδικής εργασίας, για να καλυφθούν τα κενά από τις απελάσεις μεταναστών

Διεθνή / Φλόριντα: Ψηφίζουν χαλάρωση της παιδικής εργασίας, για να καλυφθούν τα κενά από τις απελάσεις μεταναστών

Οι βουλευτές της πολιτείας συζητούν νέο νομοσχέδιο που θα επιτρέπει εργασία και τη νύχτα από τα 14 και θα καταργεί το διάλειμμα για φαγητό στους 16χρονους εργαζόμενους
LIFO NEWSROOM