Ο Όρμπαν παρατείνει επ’ αόριστον το lockdown στην Ουγγαρία

Ο Όρμπαν παρατείνει επ’ αόριστον το lockdown στην Ουγγαρία Facebook Twitter
0

Η Ουγγαρία παρατείνει επ' αόριστον τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας για την επιβράδυνση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν, ζητώντας από τους πολίτες να τηρήσουν την εντολή παρά τις διακοπές του Πάσχα.

Η Ουγγαρία έχει επισήμως καταγράψει 980 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 66 θανάτους που σχετίζονται με την πανδημία. Εντούτοις η κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι ο πραγματικός αριθμός κρουσμάτων είναι πιθανώς πολύ μεγαλύτερος καθώς η χώρα πλησιάζει στην φάση των μαζικών μολύνσεων.

Η χώρα επέβαλε τον προηγούμενο μήνα για πρώτη φορά το μέτρο κατ' οίκον περιορισμού, η ισχύς του οποίου αναμενόταν να λήξει το σαββατοκύριακο του Πάσχα, όταν οι Ούγγροι παραδοσιακά συγκεντρώνονταν οικογενειακά.

«Αυτό το Πάσχα θα διαφέρει από εκείνα που ξέρουμε», τόνισε ο Όρμπαν σε ένα καταγεγραμμένο από το γραφείο του, βίντεο, που αναρτήθηκε στη σελίδα του στο Facebook. «Οι περιορισμοί απαγόρευσης κυκλοφορίας ήταν εύλογοι και επιτυχείς καθώς επιβράδυναν την εξάπλωση της πανδημίας», ανέφερε.

Η κυβέρνηση θα αναθεωρεί κάθε εβδομάδα την ανάγκη διατήρησης των μέτρων «lockdown», δήλωσε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας πως οι δημοτικές αρχές θα επιτρέπεται να επιβάλουν ειδικούς περιορισμούς για να εγγυώνται την ασφάλεια των τοπικών κοινοτήτων.

Καθώς ο ανοιξιάτικος καιρός έφτασε, οι Ούγγροι επιδίωξαν τις τελευταίες μέρες να πάνε σε σημεία αναψυχής, οδηγώντας τους δημάρχους και κοινοτικά συμβούλια να κάνουν έκκληση σε όλους να παραμείνουν σπίτι τους.

Νωρίτερα σήμερα η αρχίατρος Σεσίλια Μίλερ δήλωσε πως οι αρχές εντόπισαν περισσότερα από 100 κρούσματα κορωνοϊού σε οίκο ευγηρίας της Βουδαπέστης, και πέντε από τους ανθρώπους αυτούς πέθαναν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίθεση με μαχαίρι στη Γαλλία: «Αλλάχ Ακμπάρ» φώναξε ο δράστης - Είχε καταδικαστεί για υποκίνηση τρομοκρατίας

Διεθνή / Επίθεση με μαχαίρι στη Γαλλία: «Αλλάχ Ακμπάρ» φώναξε ο δράστης - Είχε καταδικαστεί για υποκίνηση τρομοκρατίας

Συνελήφθη ο δράστης - Η Αντιτρομοκρατική Εισαγγελία της Γαλλίας ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας για «δολοφονία σε σχέση με τρομοκρατικό εγχείρημα»
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Ο Τραμπ προτείνει «ταχύ τερματισμό» του πολέμου χωρίς αναφορά σε εδαφική ακεραιότητα

Διεθνή / Ουκρανία: Ο Τραμπ προτείνει «ταχύ τερματισμό» του πολέμου χωρίς αναφορά σε εδαφική ακεραιότητα

Κείμενο απόφασης 65 λέξεων για «ταχύ τερματισμό» του πολέμου χωρίς αναφορά στον σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας φέρνει η κυβέρνηση Τραμπ στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ
LIFO NEWSROOM