Ο Σνόουντεν αναμένεται πιό δραστήριος το 2014

Ο Σνόουντεν αναμένεται πιό δραστήριος το 2014 Facebook Twitter
0

Η αποστολή του να αποκαλύψει τις μεθόδους και την έκταση των παρακολουθήσεων των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, εξετελέσθη, όπως δήλωσε πρόσφατα, ο Έντουαρντ Σνόουντεν.

Όμως, η δήλωση ενός εκ των συνεργατών του, και δραστήριου μέλους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τον επαναφέρει δριμύτερο στο προσκήνιο, όπου ο Σνόουντεν "θέλει πλέον να παρέμβει στο δημόσιο διάλογο" σχετικά με τις παρακολουθήσεις και την παραβίαση της ιδιωτικότητας.

Ο συνεργάτης του Σνόουντεν, Μπέντζαμιν Ουίζνερ, δήλωσε ότι "Ο Έντουαρντ διαφωνεί με την προοπτική να περάσει μια ζωή κυνηγημένος ή στη φυλακή, επειδή έπραξε κατά συνείδηση", ενώ τόνισε ότι "υπάρχουν πολλά παραδείγματα ανθρώπων που παραβίασαν το νόμο αλλά η αντίδραση της κοινωνίας ήταν να κοιτάξει μπροστά, όχι πίσω." 

Ο Ουίζνερ, ανέφερε επίσης ότι ο Σνόουντεν, που βρίσκεται ακόμα στη Ρωσία, επιθυμεί να επιστρέψει στις ΗΠΑ, αλλά μόνο εάν αποσυρθούν οι κατηγορίες εναντίον του.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανικές εκλογές: Ξεκάθαρη νίκη για το CDU αλλά δεν φτάνει τα αποτελέσματα της εποχής Μέρκελ

Διεθνή / Γερμανικές εκλογές: Ξεκάθαρη νίκη για το CDU αλλά δεν φτάνει τα αποτελέσματα της εποχής Μέρκελ

Tο εκλογικό αποτέλεσμα των Χριστιανοδημοκρατών είναι πολύ χαμηλότερο από τις επιδόσεις του κόμματος υπό την ηγεσία της πρώην επί μακρόν ηγέτιδας και καγκελαρίου της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ
LIFO NEWSROOM