Ο Τραμπ αναμένεται να εγκρίνει την κατασκευή των πετρελαιαγωγών Keystone XL και Dakota Access

Ο Τραμπ αναμένεται να εγκρίνει την κατασκευή των πετρελαιαγωγών Keystone XL και Dakota Access Facebook Twitter
0

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται ότι θα δώσει σήμερα το πράσινο φως για την κατασκευή του αμφιλεγόμενου πετρελαιαγωγού Keystone XL που θα συνδέει τον Καναδά με τις ΗΠΑ, ένα κολοσσιαίο έργο που είχε μπλοκαριστεί από τον προκάτοχό του, τον Μπαράκ Ομπάμα.


Ο Τραμπ αναμένεται να εγκρίνει επίσης το σχέδιο κατασκευής ενός αγωγού μεταφοράς πετρελαίου της εταιρείας Energy Transfer Partners στη Βόρεια Ντακότα. Η πορεία που θα ακολουθούσε αυτός ο αγωγός απορρίφθηκε τον Δεκέμβριο, μετά τις έντονες διαμαρτυρίες και τις μαζικές κινητοποιήσεις οικολόγων αλλά και των ιθαγενών της περιοχής. Η φυλή της εθνοτικής ομάδας των Σιού κατήγγειλε ότι μπορεί να ρυπάνει την πηγή νερού της φυλής και να καταστρέψει ιερούς για τη φυλή τόπους.  

Ο αγωγός Dakota Access, που θα κοστίσει 3,8 δισεκατομμύρια δολάρια, θα μεταφέρει αργό από την πετρελαιοπηγή Μπάκεν της Βόρειας Ντακότας στον Κόλπο του Μεξικού δια μέσου των μεσοδυτικών Πολιτειών. Η εκπρόσωπος της εταιρείας δεν ήταν διαθέσιμη να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές, σύμφωνα με το Reuters.

Το σχέδιο κατασκευής του Keystone XL, της εταιρείας Transcanada Corp, απορρίφθηκε το 2015 μετά τις έντονες διαμαρτυρίες που εξέφραζαν επί επτά χρόνια οι ακτιβιστές για την προστασία του περιβάλλοντος.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ταξιδιώτες ανταλλάσσουν τα σπίτια τους με αγνώστους αντί να χρησιμοποιούν Airbnb ή ξενοδοχεία

Διεθνή / Ταξιδιώτες ανταλλάσσουν τα σπίτια τους με αγνώστους αντί να χρησιμοποιούν Airbnb ή ξενοδοχεία

Πλατφόρμες, όπως το HomeExchange και το Kindred, επιτρέπουν στους χρήστες να ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο με λιγότερα χρήματα - «Τα μέλη ανταλλάσσουν νύχτες και όχι δολάρια»
LIFO NEWSROOM
Στα άδυτα του Βατικανού: Πώς ο πάπας Φραγκίσκος βλέπει το τέλος να πλησιάζει και προετοιμάζει την διαδοχή του

Διεθνή / Στα άδυτα του Βατικανού: Ο πάπας Φραγκίσκος βλέπει το τέλος να πλησιάζει και προετοιμάζει την διαδοχή του

Αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Politico για τη μάχη της διαδοχής του Πάπα Φραγκίσκου, η οποία θα είναι ιδιαίτερα πολιτικοποιημένη, ιδίως έπειτα από την πρόσφατη σύγκρουση του ποντίφικα με τον καθολικό αντιπρόεδρο των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Ερντογάν -Ζελένσκι: «Οι διαπραγματεύσεις δεν πρέπει να γίνονται πίσω από την πλάτη της Ουκρανίας»

Διεθνή / Συνάντηση Ερντογάν -Ζελένσκι: «Οι διαπραγματεύσεις δεν πρέπει να γίνονται πίσω από την πλάτη της Ουκρανίας»

Ο Τούρκος πρόεδρος από την πλευρά του δήλωσε ότι η εδαφική ακεραιότητα και η κυριαρχία της Ουκρανίας είναι αδιαμφισβήτητη στα μάτια της Άγκυρας
LIFO NEWSROOM