O Τρουντό χορηγεί άδειες παραμονής σε όσους παγιδεύτηκαν από το διάταγμα Τραμπ

O Τρουντό χορηγεί άδειες παραμονής σε όσους παγιδεύτηκαν από το διάταγμα Τραμπ Facebook Twitter
0

Ο Καναδάς θα χορηγήσει προσωρινές άδειες διαμονής σε όσους ταξιδιώτες έχουν παγιδευτεί εξαιτίας του διατάγματος του Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε ανώτατος καναδός αξιωματούχος.

 

Ο υπουργός Μετανάστευσης Αχμεντ Χούσεν δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι δεν ξέρει πόσους ανθρώπους θα αφορούσε το μέτρο και πρόσθεσε ότι ο αριθμός των επιβατών που επρόκειτο να πετάξουν για τις ΗΠΑ από τον Καναδά και τους απαγορεύθηκε είναι μικρός.

 

«Επιτρέψτε μου να σας διαβεβαιώσω ότι όποιος πιθανόν έχει παγιδευτεί στον Καναδά ότι θα κάνω χρήση της εξουσίας μου ως υπουργού για να τους χορηγηθεί προσωρινή άδεια παραμονής εάν την χρειάζονται, όπως έχουμε κάνει κατά το παρελθόν», είπε ο υπουργός Μετανάστευσης.

 

Η κυβέρνηση του Τζάστιν Τρoυντό έχει μέχρι στιγμής αποφύγει να επικρίνει τις ΗΠΑ προς τις οποίες κατευθύνεται το 75% των καναδικών εξαγωγών και προτίμησε να τονίσει ότι ο Καναδάς είναι ανοικτός στους πρόσφυγες.

 

Ο Τζάστιν Τρoυντό δήλωσε χθες ότι η χώρα του θα υποδεχθεί εκείνους που φεύγουν για να γλιτώσουν τις διώξεις, την τρομοκρατία και τον πόλεμο, «ανεξαρτήτως της πίστης σας», μία ημέρα μετά την απόφαση του Λευκού Οίκου να απαγορεύσει την είσοδο στις ΗΠΑ προσφύγων για 120 ημέρες και πολιτών επτά μουσουλμανικών χωρών για 90 ημέρες.

 

«Οσοι διαφεύγετε τις διώξεις, την τρομοκρατία και τον πόλεμο να γνωρίζετε ότι ο Καναδάς θα σας υποδεχθεί ανεξαρτήτως της πίστης σας», έγραψε στο Twitter o Τριντό.

 

«Η διαφορετικότητα είναι η δύναμή μας #WelcometoCanada».

 

Ο Τρουντ δεν σχολίασε απευθείας την απόφαση Τραμπ, αλλά το tweet του ήταν απολύτως εύγλωττο.

Εδώ και έναν περίπου χρόνο, ο Καναδάς έχει υποδεχθεί περί τους 35.000 σύρους πρόσφυγες. Ο ίδιος ο Τζάστιν Τριντό υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο την πρώτη ομάδα τον Δεκέμβριο 2015.

 

Νωρίτερα σήμερα τα στελέχη σειράς εταιρειών start up και επενδυτές κάλεσαν την Οτάβα να χορηγήσει αμέσως προσωρινές άδειες παραμονής σε όσους επλήγησαν από την απόφαση του Τραμπ.

 

Οι καναδικές τεχνολογικές εταιρείες κατανοούν τη δύναμη της ενσωμάτωσης και της διαφορετικότητας της σκέψης και ότι τα ταλέντο και οι ικανότητες δεν έχουν σύνορα, αναφέρεται στην επιστολή που έστειλαν στη κυβέρνηση.

 

Ο Καναδάς επιδιώκει να προσελκύσει εξειδικευμένο τεχνολογικό προσωπικό από το εξωτερικό και να κρατήσει εργαζόμενους και φοιτητές που συχνά φεύγουν στο εξωτερικό για να εργασθούν σε πολυεθνικές εταιρείες.

 

Περισσότεροι από 300.000 Καναδοί εργάζονται στην Silicon Valley της Καλιφόρνιας. Τον Νοέμβριο, ο Καναδάς εισήγαγε νέα νομοθεσία περί βίζας που επιτρέπει στις τεχνολογικές εταιρείες να προσλαμβάνουν με ταχείες διαδικασίες υψηλών προδιαγραφών προσωπικό από το εξωτερικό.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Meta του Ζούκερμπεργκ σκόπευε να δώσει δεδομένα χρηστών στην Κίνα

Διεθνή / Η Meta του Ζούκερμπεργκ σκόπευε να δώσει δεδομένα χρηστών στην Κίνα

Η καταγγελία, που αριθμεί 78 σελίδες και έχει αποκαλυφθεί από την Washington Post, περιλαμβάνει εσωτερικά έγγραφα της Meta, τα οποία καταδεικνύουν ότι η εταιρεία ανέπτυξε σύστημα λογοκρισίας ειδικά για την Κίνα, το 2015
LIFO NEWSROOM
Οι ρωσικές δυνάμεις προωθούνται στο Κουρσκ πίσω από τις ουκρανικές γραμμές

Διεθνή / Οι ρωσικές δυνάμεις προωθούνται στο Κουρσκ πίσω από τις ουκρανικές γραμμές

Με τη ρωσική προώθηση χιλιάδες στρατιώτες κινδυνεύουν να περικυκλωθούν την ώρα που η Ουκρανία ετοιμάζεται για συνομιλίες με Αμερικανούς ανώτατους διπλωμάτες στη Σαουδική Αραβία
LIFO NEWSROOM
Συνελήφθη στην Ιταλία ο Σαμάρντο Σάμιουελς – «Είμαι πρωταθλητής, δεν είμαι εγκληματίας» φώναζε στους αστυνομικούς

Διεθνή / Συνελήφθη στην Ιταλία ο Σαμάρντο Σάμιουελς – «Είμαι πρωταθλητής, δεν είμαι εγκληματίας» φώναζε στους αστυνομικούς

Η αστυνομία είχε επισκεφθεί το σπίτι του Σάμιουελς άλλες πέντε φορές από τις 23 Φεβρουαρίου έως τις 6 Μαρτίου, λόγω επαναλαμβανόμενων καταγγελιών για παραβατική συμπεριφορά
LIFO NEWSROOM