Οι ΗΠΑ απαγόρευσαν τις ηλεκτρονικές συσκευές στην καμπίνα αεροπλάνων σε πτήσεις από 8 μουσουλμανικές χώρες

Οι ΗΠΑ απαγόρευσαν τις ηλεκτρονικές συσκευές στην καμπίνα αεροπλάνων σε πτήσεις από 8 μουσουλμανικές χώρες Facebook Twitter
0

Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαίωσε σήμερα ότι θα απαγορεύεται πλέον στους επιβάτες πτήσεων από οχτώ κυρίως μουσουλμανικές χώρες, να μεταφέρουν ηλεκτρονικές συσκευές μεγαλύτερες από ένα κινητό τηλέφωνο στην καμπίνα του αεροσκάφους, εξαιτίας μιας αδιευκρίνιστης τρομοκρατικής απειλής.

Η απαγόρευση ισχύει για τις απευθείας πτήσεις προς τις ΗΠΑ από δέκα αεροδρόμια, σε οχτώ χώρες στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Οι επιβάτες δεν θα μπορούν να έχουν στην καμπίνα του αεροσκάφους ηλεκτρονικές συσκευές μεγαλύτερες από ένα κινητό και θα μπορούν να μεταφέρουν τις μεγαλύτερες συσκευές - όπως tablets, laptops και φωτογραφικές μηχανές - μόνο στις αποσκευές που παραδίδονται στο αεροδρόμιο.

Η είδηση είχε γίνει γνωστή από χθες και σήμερα το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (Homeland Security) ανακοίνωσε επίσημα ότι οι νέοι περιορισμοί ισχύουν για επιβάτες που ταξιδεύουν από τα αεροδρόμια της Ιορδανίας, της Αιγύπτου, της Τουρκίας, της Σαουδικής Αραβίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, του Κουβέιτ, του Μαρόκου και του Κατάρ. Οι περιορισμοί ισχύουν και για τους αμερικανούς πολίτες που χρησιμοποιούν αυτές τις πτήσεις, αλλά όχι για το πλήρωμα των αεροσκαφών.

Τα αεροδρόμια που επηρεάζονται είναι αυτά του Αμάν, του Καΐρου, της πόλης του Κουβέιτ, της Ντόχα, του Ντουμπάι, της Κωνσταντινούπολης, του Αμπού Ντάμπι, της Καζαμπλάνκας, του Ριάντ και της Τζέντα.

Οι πτήσεις αμερικανικών αεροπορικών εταιριών δεν επηρεάζονται από την απαγόρευση, καθώς καμία δεν πραγματοποιεί απευθείας πτήσεις από τα εν λόγω αεροδρόμια προς τις ΗΠΑ. Οι ξένες αεροπορικές εταιρίες έχουν περιθώριο έως την Παρασκευή για να συμμορφωθούν με τους νέους κανονισμούς.


Οι αξιωματούχοι ξεκαθάρισαν ότι ο νέος κανονισμός δεν συνδέεται με το αντιμεταναστευτικό διάταγμα του Τραμπ, που απαγορεύει την είσοδο στις ΗΠΑ σε πολίτες από έξι μουσουλμανικές χώρες.

Οι αερογραμμές της Ιορδανίας (Royal Jordanian) είχαν ανακοινώσει ήδη από χθες ότι οι επιβάτες με κατεύθυνση τις ΗΠΑ δεν θα μπορέσουν να μεταφέρουν τις περισσότερες ηλεκτρονικές συσκευές τους στην καμπίνα του αεροπλάνου από σήμερα, σύμφωνα με το Reuters. Ενώ αυτό περιλαμβάνει και όσους ταξιδεύουν μέσω Καναδά.


Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN μετέδωσε, επικαλούμενο έναν μη κατονομαζόμενο αμερικανό αξιωματούχο, ότι η απαγόρευση σχετίζεται με την αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο και ότι κάποιες από τις πληροφορίες συγκεντρώθηκαν στη διάρκεια πρόσφατης επιδρομής των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στην Υεμένη.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: «Παγώνει» προσωρινά τις απελάσεις Βενεζουελάνων το Ανώτατο Δικαστήριο 

Διεθνή / ΗΠΑ: «Παγώνει» προσωρινά τις απελάσεις Βενεζουελάνων το Ανώτατο Δικαστήριο 

Οι δικαστές δήλωσαν ότι δεν πρέπει να ληφθούν μέτρα για να συνεχιστούν οι απελάσεις οποιωνδήποτε φερόμενων μελών συμμοριών της Βενεζουέλας στο Τέξας βάσει του νόμου περί αλλοδαπών εχθρών
LIFO NEWSROOM
Χάθηκαν 500.000 αμερικανικά όπλα στο Αφγανιστάν – Στα χέρια τρομοκρατών μέσω Ταλιμπάν

Διεθνή / Χάθηκαν 500.000 αμερικανικά όπλα στο Αφγανιστάν – Στα χέρια τρομοκρατών μέσω Ταλιμπάν

Περισσότερα από 500.000 αμερικανικά όπλα που κατασχέθηκαν από τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν φέρονται να έχουν χαθεί ή πουληθεί στη μαύρη αγορά - Μέρος αυτών έχει καταλήξει σε τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η Αλ Κάιντα
LIFO NEWSROOM
Τραμπ: «Αν δεν υπάρξει πρόοδος, οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τη συμφωνία για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας»

Διεθνή / Τραμπ: «Αν δεν υπάρξει πρόοδος, οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τη συμφωνία για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο τερματισμού της αμερικανικής διαμεσολάβησης – Απέφυγε να δεσμευτεί για συνέχιση της στρατιωτικής στήριξης προς το Κίεβο
LIFO NEWSROOM