Οι ιρακινές δυνάμεις ξεκινούν και πάλι τις επιχειρήσεις για την ανακατάληψη της Μοσούλης

Οι ιρακινές δυνάμεις ξεκινούν και πάλι τις επιχειρήσεις για την ανακατάληψη της Μοσούλης Facebook Twitter
EPA/STR
0

Οι μονάδες αντιτρομοκρατίας του ιρακινού στρατού θα ξεκινήσουν και πάλι σήμερα τις επιχειρήσεις τους, έπειτα από μια παύση, στις ανατολικές συνοικίες της Μοσούλης, τελευταίου προπυργίου του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ, όπως ανακοίνωσε ένας αξιωματικός.


«Έπειτα από μερικές ημέρες ηρεμίας θα ξεκινήσουμε μια νέα επίθεση σήμερα το απόγευμα εναντίον της συνοικίας Καρκούλι», στο ανατολικό τμήμα της Μοσούλης, δήλωσε ο διοικητής της μονάδας αντιτρομοκρατίας Μουνταντχάρ Σάλεμ. «Θα εξαπολύσουμε την επίθεση αυτή από τις θέσεις μας στη συνοικία αλ Σάμαχ», πρόσθεσε.


Οι ιρακινές δυνάμεις ξεκίνησαν στις 17 Οκτωβρίου μια ευρεία επιχείρηση από πολλά μέτωπα για την ανακατάληψη της Μοσούλης από τους τζιχαντιστές με την υποστήριξη, κυρίως από αέρα, ενός διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ. Οι μονάδες αντιτρομοκρατίας έχουν ήδη διεισδύσει στο ανατολικό τμήμα της πόλης, ενώ Κούρδοι μαχητές, οι Πεσμεργκά, έχουν καταλάβει περιοχές στα ανατολικά και τα βόρεια της Μοσούλης. Ο ιρακινός στρατός προελαύνει από τον νότο, ενώ παραστρατιωτικές οργανώσεις, κυρίως σιιτικές, διεξάγουν μάχες στα δυτικά.

Η μάχη για την ανακατάληψη της πόλης, όπου ζουν περίπου 1,5 εκατομμύριο κάτοικοι σύμφωνα με τον ΟΗΕ, ενδέχεται να διαρκέσει εβδομάδες ή και μήνες, όπως προειδοποιούν οι ειδικοί.


Οι τζιχαντιστές του ΙΚ είναι αποφασισμένοι να προβάλουν ισχυρή αντίσταση. Εκτός από τα παγιδευμένα με εκρηκτικά αυτοκίνητα και τους πολλούς εκρηκτικούς μηχανισμούς που έχουν τοποθετήσει σε σπίτια και κτίρια, το ΙΚ έχει επίσης δημιουργήσει ένα τεράστιο δίκτυο από σήραγγες που τους επιτρέπει να διεξάγουν πόλεμο εντός της πόλης.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκτέλεση θανατοποινίτη στην Αλαμπάμα με «απάνθρωπη» μέθοδο

Διεθνή / Εκτέλεση θανατοποινίτη στην Αλαμπάμα με «απάνθρωπη» μέθοδο

Η μέθοδος εκτέλεσης με εισπνοή αζώτου, με την οποία ο θάνατος προκαλείται από υποξία (έλλειψη οξυγόνου), επικρίνεται έντονα από τον ΟΗΕ, που επισημαίνει πως δεν είναι «δοκιμασμένη» και ότι ενδέχεται να αποτελεί μορφή «βασανιστηρίου», «απάνθρωπης ή ταπεινωτικής μεταχείρισης»
LIFO NEWSROOM
Εταιρεία κατασκοπευτικού λογισμικού αποκλείει την Ιταλία μετά τη στοχοποίηση δημοσιογράφων που επικρίνουν τη Μελόνι

Διεθνή / Κολοσσός κατασκοπευτικού λογισμικού αποκλείει την Ιταλία μετά τη στοχοποίηση δημοσιογράφων που επικρίνουν τη Μελόνι

Η Paragon πρώτα απαίτησε από την Ιταλία να απαντήσει στους ισχυρισμούς για εκστρατεία παρακολουθήσεων και στη συνέχεια διέκοψε το συμβόλαιο - Έχουν στοχοποιηθεί και Έλληνες
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ