Ολάντ: «Με εμένα η Τουρκία δεν μπαίνει στην Ε.Ε»

Ολάντ: «Με εμένα η Τουρκία δεν μπαίνει στην Ε.Ε» Facebook Twitter
0

Απέκλεισε την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε επί της θητείας του τουλάχιστον, ο υποψήφιος για τη γαλλική προεδρία, Φρανσουά Ολάντ. Όπως δήλωσε σε συνέντευξη του: «Δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις και δεν θα υπάρξουν μέσα στην επόμενη πενταετία».

«Η αρχή της διαπραγμάτευσης έχει τεθεί. Ο Ζακ Σιράκ ήταν αυτός που την αποδέχθηκε (...) Η διαπραγμάτευση βρίσκεται σε εξέλιξη» υπογράμμισε ο σοσιαλιστής υποψήφιος, υπενθυμίζοντας πως το γαλλικό σύνταγμα προβλέπει πλέον τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για κάθε νέα ένταξη στην ΕΕ. Πάντως δεν απέκλεισε το να ενταχθεί κάποια στιγμή η Τουρκία στην Ε.Ε, όπως ο Σαρκοζί.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεξικό: Νεκροί η ακτιβίστρια Μαρία Μοράλες και ο γιος της που δημοσιοποίησαν στρατόπεδο εξόντωσης της μαφίας

Διεθνή / Μεξικό: Νεκροί η ακτιβίστρια Μαρία Μοράλες και ο γιος της που δημοσιοποίησαν στρατόπεδο εξόντωσης της μαφίας

Αυτή είναι η δεύτερη υπόθεση σε λιγότερο από ένα μήνα στο Χαλίσκο του Μεξικού, όπου άνθρωποι που αναζητούν δικαιοσύνη για την εξαφάνιση μελών της οικογένειάς τους δολοφονούνται
LIFO NEWSROOM