Οι Ιάπωνες λατρεύουν το όρος Φούτζι, ένα ενεργό ηφαίστειο με εξαιρετικά συμμετρικό κώνο που έχουν υμνήσει στους αιώνες η ντόπια τέχνη και λογοτεχνία. Ωστόσο, ένας ζαχαροπλάστης φαντάστηκε το ψηλότερο βουνό της χώρας αλλιώς.
Με αφορμή τα εγκαίνια του Tea Salon and Boutique στο Τόκιο, το ζαχαροπλαστείο Shorakuen σχεδίασε μια σοκολατένια πάστα στο ακριβές σχήμα και την ακριβή μορφολογία τού χιονισμένου βουνού. «Είναι το πιο φίνο μικροσκοπικό βουνό» γράφει η συσκευασία του και όταν την ανοίξει κανείς διαπιστώνει το γιατί.
Σε μια χώρα που λατρεύει να τιμά το koyo (τα πορτοκαλοκόκκινα φύλλα τού Φθινοπώρου) και τη Σακούρα (τα άνθη κερασιάς της Άνοιξης), οι ζαχαροπλάστες αναλόγως εποχής αποτυπώνουν στο γλυκό και τα χαρακτηριστικά της.
Μία εγκάρσια τομή στο γλυκό θα αποκαλύψει το εξίσου εντυπωσιακό εσωτερικό του, με στρώσεις σοκολάτας που μοιάζουν με γεωλογικά στρώματα. Η απόλαυση ξεκινά από μια βάση τραγανής σοκολάτας με μια εσάνς πράσινου τσαγιού από την περιφέρεια της Σιζουόκα, συνεχίζει με δύο στρώματα από παντεσπάνι μάτσα με γέμιση γλυκών κόκκινων φασολιών και καταλήγει στις νότιες πλαγιές του Φούτζι από αλατισμένα πέταλα κερασιάς και φράουλας.
Το βρώσιμο αυτό μικρό αριστούργημα δεν είναι το μόνο σήμα κατατεθέν του ζαχαροπλαστείου, αλλά ένα από τα πολλά «βουνά» που έχει μετατρέψει σε γλυκές απολαύσεις το εμπνευσμένο προσωπικό του.