Ουάσινγκτον: Περιορίζονται επ' αόριστον οι πτήσεις ελικοπτέρων μετά το αεροπορικό δυστύχημα

Ουάσινγκτον: Περιορίζονται επ' αόριστον οι πτήσεις ελικοπτέρων μετά το αεροπορικό δυστύχημα Facebook Twitter
Φωτογραφία: ΕΡΑ
0

Οι ομοσπονδιακές αρχές περιόρισαν επ' αόριστον τις πτήσεις ελικοπτέρων κοντά στο Εθνικό Αεροδρόμιο Ρίγκαν της Ουάσινγκτον σήμερα, Παρασκευή 31 Ιανουαρίου, δύο ημέρες μετά την εναέρια σύγκρουση ενός επιβατικού αεροσκάφους που προσπαθούσε να προσγειωθεί εκεί και ενός στρατιωτικού ελικοπτέρου του αμερικανικού στρατού, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους 67 άνθρωποι.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) προέβη στην ενέργεια αυτή για να περιορίσει το ενδεχόμενο μιας νέας εναέριας σύγκρουσης, καθώς τα συνεργεία εργάζονταν για να ανασύρουν τα συντρίμμια της φονικότερης αεροπορικής τραγωδίας εδώ και δύο δεκαετίες στις ΗΠΑ.

Ένας αξιωματούχος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας δήλωσε στο Reuters ότι η υπηρεσία απαγόρευσε στα περισσότερα ελικόπτερα να χρησιμοποιούν τμήματα δύο διαδρομών κοντά στο αεροδρόμιο και επέτρεψε μόνο αστυνομικά και ιατρικά ελικόπτερα στην περιοχή μεταξύ του αεροδρομίου και των κοντινών γεφυρών.

Η σύγκρουση μεταξύ του αεροσκάφους της American Airlines με 64 επιβαίνοντας και του ελικοπτέρου Black Hawk, στο οποίο επέβαιναν τρεις στρατιώτες, έφερε στο προσκήνιο πλήθος ερωτημάτων σχετικά με την ασφάλεια των αερομεταφορών και την έλλειψη ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στην περιοχή της Ουάσινγκτον, όπου βρίσκονται τρία εμπορικά αεροδρόμια και πολλές στρατιωτικές βάσεις. Ιδιαίτερα ο διάδρομος Ποτόμακ είναι πολυσύχναστος με αεροσκάφη και ελικόπτερα.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ είναι υποστελεχωμένη κατά περίπου 3.000 ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, σύμφωνα με το Reuters. Ο οργανισμός δήλωσε το 2023 ότι είχε 10.700 πιστοποιημένους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, περίπου τους ίδιους με το 2022. Ένας ελεγκτής -αντί για δύο χειριζόταν- την τοπική κίνηση αεροπλάνων και ελικοπτέρων την Τετάρτη (29/1) στο αεροδρόμιο Ρίγκαν, μια κατάσταση που κρίθηκε «μη φυσιολογική», αλλά θεωρήθηκε επαρκής για χαμηλότερους όγκους κυκλοφορίας, σύμφωνα με άτομο που ενημερώθηκε για το θέμα και μίλησε στο Reuters.

Ο υπουργός Μεταφορών των ΗΠΑ, Σον Ντάφι, υποσχέθηκε να μεταρρυθμίσει την FAA. «Είμαι στη διαδικασία ανάπτυξης ενός αρχικού σχεδίου για τη διόρθωση της FAA. Ελπίζω να το παρουσιάσω πολύ σύντομα», δήλωσε ο Ντάφι στο X.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πού είναι το Λεσότο, η χώρα που ο Τραμπ είπε ότι «κάνεις δεν έχει ακούσει ποτέ»

Διεθνή / Πού είναι το Λεσότο, η χώρα που ο Τραμπ είπε ότι «κάνεις δεν έχει ακούσει ποτέ»

Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας δήλωσε προσβεβλημένος μετά τη δήλωση του Αμερικανού προέδρου για περικοπές των «8 εκατ. δολαρίων για τη στήριξη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ στο Λεσότο που κανείς δεν έχει ακουστά»
LIFO NEWSROOM
Εάν έχει κλαπεί ο χρυσός των ΗΠΑ από το Φορτ Νοξ, ρωτούν Τραμπ και Μασκ

Διεθνή / Εάν έχει κλαπεί ο χρυσός των ΗΠΑ από το Φορτ Νοξ, ρωτούν Τραμπ και Μασκ

Πρέπει να πάμε εκεί και να διαπιστώσουμε εάν είναι εκεί όντως ο χρυσός, επιμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο - «Ίσως ο Μάσκ θέλει να δει πώς μοιάζει ο πλούτος του στην πραγματικότητα»
LIFO NEWSROOM
Φράχτη μήκους 8,5 χλμ. κατασκευάζει στον Έβρο και η Τουρκία

Διεθνή / Φράχτη μήκους 8,5 χλμ. κατασκευάζει στον Έβρο και η Τουρκία

Ο νομάρχης της Αδριανούπολης, Γιουνούς Σεζέρ, ανακοίνωσε ότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των διαγωνισμών και τα έργα προχωρούν με την υποστήριξη του υπουργείου Εσωτερικών και του υπουργείου Άμυνας
LIFO NEWSROOM
Επτά σημεία από την ομιλία Τραμπ στο Κογκρέσο: «Ο πρόεδρος ακόμη δεν άρχισε»

Διεθνή / Επτά σημεία από την ομιλία Τραμπ στο Κογκρέσο: «Ο πρόεδρος ακόμη δεν άρχισε»

Εκστασιασμένοι Ρεπουμπλικανοί και αποσβολωμένοι Δημοκρατικοί παρακολούθησαν τον Τραμπ να αναφέρεται στην Ουκρανία, τους δασμούς, τη Γροιλανδία και τον Παναμά, τις πολιτικές DEI και, φυσικά, στον Έλον Μασκ
LIFO NEWSROOM
Η Κίνα απαντά στους δασμούς Τραμπ: Αν οι ΗΠΑ θέλουν πόλεμο, θα πολεμήσουμε μέχρι τέλους

Διεθνή / Η Κίνα απαντά στους δασμούς Τραμπ: Αν οι ΗΠΑ θέλουν πόλεμο, θα πολεμήσουμε μέχρι τέλους

Είμαστε έτοιμοι για οποιοδήποτε είδος πολέμου, απαντά το Πεκίνο, αποδεικνύοντας ότι μία υπερδύναμη είναι σαν τη γυναίκα του Καίσαρα: πρέπει και να είναι ισχυρή και να φαίνεται
LIFO NEWSROOM