Ουκρανική εταιρεία που είχε στο ΔΣ της τον γιο του Μπάιντεν χρηματοδοτούσε τρομοκρατικές επιθέσεις, λέει η Ρωσία

Ουκρανική εταιρεία που είχε στο ΔΣ της τον γιο του Μπάιντεν κατηγορείται ότι χρηματοδότησε τρομοκρατικές επιθέσεις στη Ρωσία Facebook Twitter
φωτ.: ΕΡΑ
0

Η κρατική ερευνητική επιτροπή της Ρωσίας δήλωσε την Τρίτη ότι χρήματα που κινήθηκαν μέσω της ουκρανικής εταιρείας πετρελαίου και φυσικού αερίου Burisma χρησιμοποιήθηκαν για τη χρηματοδότηση «τρομοκρατικών επιθέσεων» και δολοφονιών στη Ρωσία και σε άλλες χώρες τα τελευταία χρόνια.

Η Burisma διαλύθηκε πέρυσι. Στο παρελθόν η συγκεκριμένη εταιρεία της Ουκρανίας έχει προσελκύσει την προσοχή καθώς ο Χάντερ Μπάιντεν, ο γιος του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της.

Η συγκεκριμένη εταιρεία ευθύνεται για τη μεγαλύτερη πολιτική διαμάχη μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών, με φόντο τις δραστηριότητες του Χάντερ Μπάιντεν στην Ουκρανία. Το 2014 ο Χάντερ Μπάιντεν μπήκε στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας φυσικού αερίου Burisma Holdings, με απολαβές που, κατά πληροφορίες, έφταναν στις 50.000 δολάρια μηνιαίως, παρά το γεγονός ότι ο αντιπρόεδρος τότε Μπάιντεν ηγούνταν της εκστρατείας της Δύσης ενάντια στη διαφθορά που επικρατούσε στην Ουκρανία, ζητώντας την απόλυση του εισαγγελέα της χώρας, Βίκτορ Σόκιν. Το τελευταίο συνέβη το 2016. Την ίδια περίοδο κορυφωνόταν η κούρσα για την προεδρική εκλογή, με τον υποψήφιο τότε πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να υποστηρίζει ότι η απομάκρυνση του εισαγγελέα σχετιζόταν με έρευνες κατά της Burisma.

O Χάντερ Μπάιντεν, ωστόσο, πρωταγωνίστησε και στην προεδρική κούρσα του 2020, όταν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας ξέχασε ανοιχτό ένα λαπτοπ με αρχεία όπως email από το 2015, στα οποία ένας σύμβουλος της Burisma τον ευχαριστούσε για την πρόσκλησή του να συναντήσει από κοντά τον Τζο Μπάιντεν. Τα όσα είδαν τότε το φως της δημοσιότητας προκάλεσαν την έκρηξη του Τζο Μπάιντεν, ο οποίος έκανε λόγο για «εκστρατεία συκοφάντησης», από τον μηχανισμό παραπληροφόρησης της Ρωσίας.

Με πληροφορίες Reuters, CNN

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιχείρηση «Σιδηρούν Τείχος»: Η Δυτική Όχθη «μετατρέπεται σε μίνι-Γάζα» καθώς οι Ισραηλινοί καταστρέφουν σπίτια

Διεθνή / Επιχείρηση «Σιδηρούν Τείχος»: Η Δυτική Όχθη «μετατρέπεται σε μίνι-Γάζα» καθώς οι Ισραηλινοί καταστρέφουν σπίτια

Το «Σιδηρούν Τείχος» έχει να κάνει με την εκρίζωση μαχητών ομάδων, για να σταματήσει μια επανάληψη της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου από τη Τζενίν ή το Τουλκαρέμ
LIFO NEWSROOM
Εκλογές στη Γερμανία: Διαδηλώσεις έξω από το σπίτι της αρχηγού της AfD - «Έξω η Βάιντελ»

Διεθνή / Εκλογές στη Γερμανία: Διαδηλώσεις έξω από το σπίτι της αρχηγού της AfD - «Έξω η Βάιντελ»

«Αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο με ποικιλομορφία χωρίς φασισμό» και «η ιστορία επαναλαμβάνεται εάν δεν διδαχθούμε τίποτα» ήταν μεταξύ των συνθημάτων των διαδηλωτών λίγες ώρες πριν τις εκλογές στη Γερμανία
LIFO NEWSROOM
«Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Διεθνή / «Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Ο Μασκ ανακοίνωσε ότι όλοι οι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι θα λάβουν σύντομα email ζητώντας τους να αναφέρουν τα επιτεύγματά τους της προηγούμενης εβδομάδας, προειδοποιώντας ότι η μη ανταπόκριση θα θεωρηθεί ως παραίτηση
LIFO NEWSROOM
Επίθεση με μαχαίρι στη Γαλλία: «Αλλάχ Ακμπάρ» φώναξε ο δράστης - Είχε καταδικαστεί για υποκίνηση τρομοκρατίας

Διεθνή / Επίθεση με μαχαίρι στη Γαλλία: «Αλλάχ Ακμπάρ» φώναξε ο δράστης - Είχε καταδικαστεί για υποκίνηση τρομοκρατίας

Συνελήφθη ο δράστης - Η Αντιτρομοκρατική Εισαγγελία της Γαλλίας ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας για «δολοφονία σε σχέση με τρομοκρατικό εγχείρημα»
LIFO NEWSROOM