Παναγία των Παρισίων: Το μήνυμα Παυλόπουλου για την καταστροφική πυρκαγιά

Παναγία των Παρισίων: Το μήνυμα Παυλόπουλου για την καταστροφική πυρκαγιά Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Μήνυμα συμπαράστασης για την καταστροφική πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων έστειλε ο Προκόπης Παυλόπουλος στον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν. 

Ύστερα από εντολή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο γενικός γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας, πρέσβης κ. Γεώργιος Γεννηματάς επικοινώνησε με τον Πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα κ. Christophe Chantepy.

Ο κ. Γεννηματάς ζήτησε από τον Γάλλο πρέσβη να μεταφέρει στον πρόεδρο κ. Emmanuel Macron αισθήματα βαθιάς θλίψης και ειλικρινούς αλληλεγγύης για το τραγικό συμβάν της καταστροφικής πυρκαγιάς στο ναό της Παναγίας των Παρισίων.

Νωρίτερα και ο Αλέξης Τσίπρας είχε στείλει μήνυμα συμπαράστασης στον Γάλλο πρόεδρο. 

«Η καταστροφή της Παναγίας των Παρισίων μας θλίβει βαθιά», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Δεν αποτελεί μόνο εθνική καταστροφή για τη Γαλλία, αλλά και για την ευρωπαϊκή και παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά. Εμανουέλ Μακρόν, είμαστε στο πλευρό σας», έγραψε ο Έλληνας πρωθυπουργός. 

Συνεχίζεται η φωτιά

Ακόμη τρεις ή και τέσσερις ώρες θα χρειαστούν για να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά που καίει από τις 20:00 το βράδυ ώρα Ελλάδας τον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας των Παρισίων δήλωσε λίγο πριν τα μεσάνυχτα ο Γάλλος υφυπουργός Εσωτερικών Λοράν Νουνέζ.

«Είμαστε περισσότερο αισιόδοξοι από ό,τι ήμασταν πριν από λίγες ώρες ότι μπορούμε να σώσουμε τον ναό της Παναγίας των Παρισίων», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ ΜΕΓΚΑΝ ΜΑΡΚΛ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν προχωρούν σε απολύσεις στη φιλανθρωπική τους οργάνωση

Η φιλανθρωπική οργάνωση Archewell έχει χρηματοδοτήσει μια σειρά δράσεων, μεταξύ των οποίων δωρεές ύψους 500.000 δολαρίων για την υποστήριξη τραυματισμένων παιδιών στη Γάζα και την Ουκρανία
THE LIFO TEAM