Πάνω από τους μισούς Βρετανούς θα ήθελαν να παραμείνει η χώρα στην ΕΕ

Πάνω από τους μισούς Βρετανούς θα ήθελαν να παραμείνει η χώρα στην ΕΕ Facebook Twitter
Φωτό: EPA/NEIL HALL
2

Πάνω από τους μισούς Βρετανούς, ποσοστό 51%, θα ήθελαν η χώρα να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ το 41% προτιμούν να φύγει, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δείχνει ότι ανατρέπεται η τάση που οδήγησε στο αποτέλεσμα υπέρ του "ναι" στο Brexit, στο δημοψήφισμα που διεξήχθη πέρσι.

Η δημοσκόπηση της εταιρείας BMG, στην οποία συμμετείχαν 1.400 πρόσωπα, δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της εφημερίδας The Independent, μία ημέρα αφότου δόθηκε το πράσινο φως για να ξεκινήσει η δεύτερη φάση των διαπραγματεύσεων μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών για το διαζύγιό τους, με επίκεντρο τις μελλοντικές εμπορικές σχέσεις τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα η διαφορά υπέρ της "παραμονής" έναντι της "εξόδου" είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί μέχρι τώρα σε οποιαδήποτε άλλη δημοσκόπηση μετά το δημοψήφισμα του Ιουνίου του 2016.

Ο επικεφαλής του ινστιτούτου δημοσκοπήσεων BMG εξήγησε ωστόσο ότι η αιτία της διαφοράς αυτής είναι η αλλαγή γνώμης μεταξύ εκείνων που δεν ψήφισαν στο δημοψήφισμα. Εννέα στους δέκα Βρετανούς που ψήφισαν, είτε υπέρ της παραμονής είτε υπέρ της αποχώρησης, διατηρούν την άποψη που είχαν και τότε.

Στο δημοψήφισμα, το 52% των Βρετανών ψήφισαν υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ και το 48% υπέρ της παραμονής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τραμπ: «Οι παιδικοί καρκίνοι έχουν αυξηθεί κατά 40% από το 1975» – Τι ισχύει στην πραγματικότητα

Διεθνή / Τραμπ: «Οι παιδικοί καρκίνοι έχουν αυξηθεί κατά 40% από το 1975» – Τι ισχύει στην πραγματικότητα

Η συζήτηση για τον παιδικό καρκίνο επανέρχεται στο προσκήνιο, με την επιστημονική κοινότητα να καλεί για περισσότερη έρευνα στις αιτίες της αύξησης των περιστατικών, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον ρόλο των περιβαλλοντικών επιδράσεων
LIFO NEWSROOM
Χαμάς για τελεσίγραφο Τραμπ: «Ενθαρρύνει το να υπαναχωρήσει από την εκεχειρία στη Γάζα»

Διεθνή / Χαμάς για τελεσίγραφο Τραμπ: Οι απειλές του ενθαρρύνουν το Ισραήλ να υπαναχωρήσει από την εκεχειρία στη Γάζα

Η Χαμάς κατηγορεί τον πρόεδρο των ΗΠΑ ότι με το τελεσίγραφό του για απελευθέρωση των ομήρων επιδιώκει να υπονομεύσει τη συμφωνία εκεχειρίας στη Γάζα
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία

Διεθνή / Ουκρανία: Η Ρωσία χτύπησε με πυραύλους τη γενέτειρα του Ζελένσκι

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ρωσική επίθεση, ανακοίνωσε η Ουκρανία, εν μέσω ανησυχιών για την αεράμυνα μετά την ανακοίνωση των ΗΠΑ ότι αναστέλλουν τη στρατιωτική βοήθεια και τη βοήθεια πληροφοριών.
LIFO NEWSROOM
Fyre Festival 2: «Δεν ξέρουμε τίποτα για την εκδήλωση» λέει το δημαρχείου του νησιού που θα φιλοξενήσει το φεστιβάλ 

Διεθνή / Fyre Festival 2: Το «μεγαλύτερο φιάσκο των μουσικών φεστιβάλ» επιστρέφει - ή μήπως όχι;

Οι αρχές δεν έχουν ενημερωθεί, άδειες δεν έχουν εκδοθεί και κανένας καλλιτέχνης δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, αλλά το φεστιβάλ είναι προγραμματισμένο για τον Μάιο του 2025 και ο διοργανωτής επιμένει πως θα γίνει κανονικά
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ

σχόλια

2 σχόλια