Παρίσι: «Είναι το σώμα μου, είναι η επιλογή μου!» - Ακτιβιστές στο Pride απαιτούν δικαιοσύνη

Παρίσι: «Είναι το σώμα μου, είναι η επιλογή μου!» - Ακτιβιστές στο Pride απαιτούν δικαιοσύνη Facebook Twitter
Παρίσι: Ακτιβιστές στο Pride απαιτούν φυλετική δικαιοσύνη (EPA)
0

Με σύνθημα «Είναι το σώμα μου, είναι η επιλογή μου!» και «Όλοι μισούν την αστυνομία!» ακτιβιστές στο Pride στο Παρίσι διαδήλωσαν για την αντιμετώπιση του ρατσισμού.

Το πλήθος διαδήλωσε ειρηνικά από τη γειτονιά Pigalle στο βόρειο Παρίσι έως την πλατεία Republique στα ανατολικά με  αρκετούς από τους συμμετέχοντες να φορούν προστατευτικές μάσκες προσώπου.

Η φετινή ήταν μία διαφορετική πορεία μετά και την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ με τους συμμετέχοντες να εντάσσουν στα αιτήματά τους και τα συνθήματα του κινήματος Black Lives Matter.

Οι ακτιβιστές παρέλασαν ως μέρος του Global Pride, διαμαρτυρόμενοι για την αστυνομική βία και απαιτώντας περισσότερες πολιτικές ενέργειες υπέρ των μεταναστών, των εργαζομένων στη βιομηχανία του σεξ και άλλων περιθωριοποιημένων μελών της ΛOATKI+ κοινότητας.

Παρίσι: «Είναι το σώμα μου, είναι η επιλογή μου!» - Ακτιβιστές στο Pride απαιτούν δικαιοσύνη Facebook Twitter

Ενώ η επίσημη παρέλαση Pride της γαλλικής πρωτεύουσας αναβλήθηκε έως το Νοέμβριο για να αποφευχθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν στην εορταστική πορεία με πολιτικό γνώμονα τα αιτήματα των πρόσφατων διαδηλώσεων κατά της φυλετικής αδικίας.

Ο ιός ανάγκασε τους διοργανωτές σε πόλεις σε όλο τον κόσμο να ακυρώσουν ή να αναβάλουν τις παρελάσεις Pride φέτος, απογοητεύοντας ακτιβιστές που θέλουν να σηματοδοτήσουν συλλογικά την 50ή επέτειο από τις πρώτες παρελάσεις και πορείες των Gay Pride στο Σικάγο, το Λος Άντζελες, τη Νέα Υόρκη και το Σαν Φρανσίσκο το 1970.

Παρίσι: «Είναι το σώμα μου, είναι η επιλογή μου!» - Ακτιβιστές στο Pride απαιτούν δικαιοσύνη Facebook Twitter

 

Με πληροφορίες του The Canadian Press/GlobalNews

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ σχεδιάζει να αναλάβει τον έλεγχο των αμερικανικών ταχυδρομείων

Διεθνή / Ο Τραμπ σχεδιάζει να αναλάβει τα αμερικανικά ταχυδρομεία - Πιθανώς, για να τα κλείσει

Η ιστορική υπηρεσία USPS των ΗΠΑ είχε ελεγχόμενη ζημία 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2024 - Ο Τραμπ ετοιμάζει εκτελεστικό διάταγμα για να απολύσει τα μέλη του ΔΣ και να θέσει τα αμερικανικά ταχυδρομεία υπό τον άμεσο έλεγχο του υπουργείου Εμπορίου
LIFO NEWSROOM
Γερμανία: Η Μπέρμποκ αποκάλυψε ότι έχει υποστεί πολλές φορές σεξουαλική παρενόχληση

Διεθνή / Γερμανία: Η Μπέρμποκ αποκάλυψε ότι έχει υποστεί πολλές φορές σεξουαλική παρενόχληση

Στη Γερμανία, σχεδόν το 60% των γυναικών δηλώνουν ότι έχουν βιώσει κάποια μορφή σεξουαλικής παρενόχλησης στη διάρκεια της ζωής τους, σύμφωνα με σχετική έρευνα, με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι ο πραγματικός αριθμός είναι ακόμα υψηλότερος.
LIFO NEWSROOM
Γυναίκα στις ΗΠΑ γέννησε λάθος μωρό - Της εμφύτευσαν λάθος γονιμοποιημένα ωάρια

Διεθνή / Έκανε μήνυση σε κλινική εξωσωματικής γονιμοποίησης, επειδή γέννησε το μωρό άλλου ζευγαριού χωρίς να το γνωρίζει

Παρά το λάθος, η γυναίκα θέλησε να κρατήσει το παιδί και μεγάλωσε το μωρό για αρκετούς μήνες μέχρι να δοθεί η κηδεμονία στους βιολογικούς γονείς του
LIFO NEWSROOM