«Περιορισμένη και ελεγχόμενη» η επιδημία χολέρας στο Μεξικό

«Περιορισμένη και ελεγχόμενη» η επιδημία χολέρας στο Μεξικό Facebook Twitter
0

Καθησυχαστική εμφανίστηκε η ομοσπονδιακή υπουργός Υγείας Μερσέδες Χουάν σχετικά με την έξαρση κρουσμάτων χολέρας στην Πολιτεία του Ιδάλγο στο Μεξικό. Για «περιορισμένη κι ελεγχόμενη» ασθένεια, έκανε λόγο συγκεκριμένα.

Εντωμεταξύ, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα είναι μέχρι στιγμής 77, σύμφωνα  με ανακοίνωση των υγειονομικών υπηρεσιών, ενώ ένας άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του από την ασθένεια.

Η Χουάν, μετά από επίσκεψή της σε νοσοκομείο της πόλης Ουεχούτλα ντε Ρέγιες, επεσήμανε πως η ασθένεια «βρίσκεται υπό έλεγχο, εμείς εργαζόμαστε σε συνδυασμό με τις πολιτειακές αρχές προκειμένου να αποκλείσουμε τον κίνδυνο μετάδοσης».

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η αιτία εμφάνισης της νόσου, πιθανότατα οφείλεται στην κακή ποιότητα του νερού.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεξικό: Νεκροί η ακτιβίστρια Μαρία Μοράλες και ο γιος της που δημοσιοποίησαν στρατόπεδο εξόντωσης της μαφίας

Διεθνή / Μεξικό: Νεκροί η ακτιβίστρια Μαρία Μοράλες και ο γιος της που δημοσιοποίησαν στρατόπεδο εξόντωσης της μαφίας

Αυτή είναι η δεύτερη υπόθεση σε λιγότερο από ένα μήνα στο Χαλίσκο του Μεξικού, όπου άνθρωποι που αναζητούν δικαιοσύνη για την εξαφάνιση μελών της οικογένειάς τους δολοφονούνται
LIFO NEWSROOM