Πόλεμος Ισραήλ - Χαμάς: Κανένα μέρος στη Γάζα δεν είναι ασφαλές, προειδοποιεί ο ΟΗΕ

Πόλεμος Ισραήλ - Χαμάς: Κανένα μέρος δεν είναι ασφαλές, προειδοποιεί ο ΟΗΕ Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: EPA
0

Σε νέες δηλώσεις της, η  συντονίστρια του ΟΗΕ για τις ανθρωπιστικές επιχειρήσεις στα παλαιστινιακά εδάφη, προειδοποιεί πως κανένα μέρος δεν είναι ασφαλές στη Γάζα.

Η προειδοποίηση έρχεται κατά τη διάρκεια νέων ισραηλινών βομβαρδισμών, και στον απόηχο των προτροπών του ισραηλινού στρατού ο άμαχος πληθυσμός να εκκενώσει ζώνες τις οποίες σκοπεύει να στοχοθετήσει. Οι προειδοποιήσεις αυτές σύμφωνα με την συντονίστρια του ΟΗΕ «δεν κάνουν καμιά διαφορά», καθώς παντού στην Γάζα κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.

Μάλιστα, έχουν ήδη ξεκινήσει μικρής κλίμακας χερσαίες επιχειρήσεις στη Γάζα από τον ισραηλινό στρατό, έπειτα από τις χθεσινές δηλώσεις του Μπένιαμιν Νετανιάχου, ο οποίος διεμήνυσε πως το Ισραήλ ετοιμάζεται για τη χερσαία εισβολή, παρότι τα αμερικανικά Μέσα ανέφεραν πως το Ισραήλ συμφώνησε να την καθυστερήσει έπειτα από αίτημα των ΗΠΑ, αλλά και λόγω των ομήρων. 

Υπενθυμίζεται ωστόσο πως και τη Δευτέρα ο στρατός του Ισραήλ δήλωσε πως οι χερσαίες δυνάμεις πραγματοποίησαν περιορισμένες επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας κατά τη διάρκεια της νύχτας, εναντίον ενόπλων της Χαμάς και ότι οι αεροπορικές επιδρομές επικεντρώθηκαν σε περιοχές όπου η οργάνωση συγκεντρώθηκε για να επιτεθεί σε οποιαδήποτε ευρύτερη ισραηλινή εισβολή.

Για τις νέες χερσαίες επιθέσεις των τελευταίων ωρών, ο ισραηλινός στρατός αναφέρει: «Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τα επόμενα στάδια της μάχης, οι IDF επιχείρησαν στη βόρεια Γάζα. Τα άρματα μάχης και το πεζικό των IDF έπληξαν πολυάριθμους τρομοκρατικούς πυρήνες, υποδομές και θέσεις εκτόξευσης αντιαρματικών πυραύλων. Οι στρατιώτες αποχώρησαν από την περιοχή και επέστρεψαν στο ισραηλινό έδαφος».

Με πληροφορίες από AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το μετεκλογικό γερμανικό αδιέξοδο

LiFO politics / «Η Γερμανία δυσκολεύεται να βρει τη θέση της στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται»

Ο δημοσιογράφος του γερμανόφωνου Τύπου, Φέρρυ Μπατζόγλου, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για το μετεκλογικό γερμανικό αδιέξοδο και τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η μελλοντική κυβέρνηση της χώρας, για τον σχηματισμό της οποίας βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα –το οποίο ήρθε πρώτο στις πρόσφατες εκλογές– και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
«Έχω τέσσερις ημέρες ζωής» ισχυρίζεται η γυναίκα που κατηγόρησε τον πρίγκιπα Άντριου για σεξουαλική κακοποίηση

Διεθνή / H γυναίκα που κατηγόρησε τον πρίγκιπα Άντριου για σεξουαλική κακοποίηση λέει ότι έχει λίγες ημέρες ζωής έπειτα από τροχαίο

Η γυναίκα επίσης υποστήριξε ότι είχε πέσει θύμα trafficking από τον δισεκατομμυριούχο Τζέφρι Έπσταϊν, ο οποίος ήταν φίλος του δούκα της Υόρκης
LIFO NEWSROOM